χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Διαμαρτυρία για τις χελώνες «σουβενίρ»  (Αναγνώστηκε 2708 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Άστεγος Διαβάτης

  • Επισκέπτης
Διαμαρτυρία για τις χελώνες «σουβενίρ»
« στις: Δεκέμβριος 26, 2012, 12:44:58 μμ »


Πριν περίπου ένα χρόνο, (την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012) μέσα από το astegosdiavatis.blogspot.gr  γράψαμε για μια φωτογραφία που γύριζε στο facebook σχετικά με τις χελώνες «σουβενίρ»

«Σε εμπορικό δρόμο στην Κίνα, εντόπισαν  να πουλάνε ζωντανές χελώνες σαν σουβενίρ σύμφωνα με  μια  φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του Facebook.Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ισχυρίζεται ότι τα μικρά χελωνάκια ζουν για ένα με τρεις μήνες μέσα στο σακουλάκι όπου τα έχει σφραγισμένα και τα πουλά έναντι 5RMB περίπου 0,60 Ευρώ, άραγε πόσες μικρές χελώνες έχουν βρει έτσι θάνατο;;»  

Τότε δεν γνωρίζαμε πολλά για το θέμα, και ότι πληροφορίες είχαμε ήταν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτές με το σταγονόμετρο. Τώρα έρχονται και νέες φωτογραφίες στο φως, μαζί με πληροφορίες για το «ζωντανό σουβενίρ»

Όπως διαβάσαμε στο ιστολόγιο της M.K.O. Psychanimal, οι πωλητές τοποθετούν είτε μια μικρή χελώνα Βραζιλίας ή δύο μικρά Kingfish σε επτά εκατοστών πλαστική σακούλα και γεμίζοντάς το με ένα «herbal solution», η οποία υποτίθεται ότι θα προμηθεύει το ζώο με θρεπτικά συστατικά και ζωοτροφή για μήνες. Στη συνέχεια συνδέεται με ένα μπρελόκ μετάλλου και πωλείται ως "ζωντανό μπρελόκ ζώων".

Το γεγονός  είναι ότι αυτά τα φτωχά πλάσματα πιθανόν πεθάνουν μέσα σε ώρες ή ημέρες, λόγω της έλλειψης οξυγόνου στα σακουλάκια. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να τροφοδοτήσει το οξυγόνο τους ή τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών και αφήνονται να λιμοκτονήσουν αργά και / ή να πάθουν ασφυξία μέχρι θανάτου. Εάν η αρχική έλλειψη οξυγόνου δεν τα σκοτώσει, το σοκ του να είναι στριμωγμένα σε ένα μικρό σάκο και  να σπρώχνονται μέσα στην τσέπη κάποιου για το σύντομο υπόλοιπο της ζωής τους, θα το πετύχει σίγουρα.

Το να κρατά κανείς τα ψάρια και τις χελώνες σε αυτές τις συνθήκες είναι σκληρότητα και βάναυσο και οδηγεί στον αργό θάνατο χιλιάδες από αυτά τα θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο.
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αφύσικη ενθυλάκωση για αυτά τα όμορφα πλάσματα είναι νόμιμη στην Κίνα!

Πρέπει να σταματήσουμε την κινεζική κυβέρνηση και πλανόδιους πωλητές, πριν είναι πολύ αργά και αυτά τα θαυμάσια ζώα εξαφανιστούν λόγω απληστίας,  ενώ εγωιστές πωλητές προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από αυτά.

Παρακαλούμε υπογράψτε τις Petitions:

TRADE OF KEY-CHAINS WITH ALIVE ANIMALS !!
►PET.1.http://www.change.org/en-GB/petitions/stop-living-creatures-being-sold-as-keyrings
►PET.2.http://www.change.org/en-CA/petitions/chinese-vendors-selling-live-turtles-fish-in-plastic-baggies-as-keychains
►PET.3.http://forcechange.com/16023/stop-the-use-of-living-creatures-in-key-chains/
►PET.4.http://www.change.org/petitions/chinese-government-and-street-vendors-stop-selling-brazil-turtles-and-kingfish-as-live-souvenirs-in-china

Σχετικά
Κίνα - Ζωντανές χελώνες για σουβενίρ http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2012/02/blog-post_464.html
Διαμαρτυρία για τις χελώνες «σουβενίρ»  http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2012/12/Diamartyria-gia-tis-xelones-soybenir.html
Ζωντανές χελώνες για σουβενίρ στην Κίνα :Διαμαρτυρηθείτε http://psychanimalnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_25.html

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής