χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραχωρεί 7 στρέμματα για αστέγους και ανέργους!  (Αναγνώστηκε 1600 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Άστεγος Διαβάτης

  • Επισκέπτης
Μπρόκολα, κουνουπίδια, σπανάκια, φασολάκια και άλλα ζαρζαβατικά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν άποροι, άνεργοι και άστεγοι στο δημοτικό λαχανόκηπο που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στα ιαματικά λουτρά Θέρμης.

Η συνολική του έκταση θα είναι 7 στρέμματα (7.000 τμ) ενώ η παραχώρηση για χρήση του χώρου εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Η παραπάνω κοινωνική δομή θα χρηματοδοτηθεί με ποσόν 20.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΑΔ).

Σύμφωνα με την δομή αυτή θα διανεμηθεί αρδευόμενη έκταση 50 m2 σε κάθε ενδιαφερόμενο για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, με απώτερο σκοπό την σίτιση του για ένα έτος.

Υποχρέωση κάθε καλλιεργητή είναι η παραχώρηση του 10% της ετήσιας παραγωγής του ώστε να αυτή να διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η έκταση, που θα καλλιεργηθεί θα περιφραχθεί, ενώ σ’ αυτή θα εγκατασταθεί αρδευτικό δίκτυο, που να καλύπτει τις ανάγκες των καλλιεργειών, που θα εγκατασταθούν. Το αρδευτικό δίκτυο θα συνδεθεί με την υπάρχουσα, στον χώρο αυτό, γεώτρηση του Δήμου.
Η παραχώρηση του Λαχανόκηπου στους δικαιούχους θα διαρκέσει μέχρι την 30/9/2014

πηγή : star.gr

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής