χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Έτσι φτιάχνονται οι μπότες "Ugg"  (Αναγνώστηκε 2680 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Έτσι φτιάχνονται οι μπότες "Ugg"
« στις: Νοέμβριος 30, 2012, 11:03:49 πμ »
Πηγή: www.lifo.gr

- Και κάπως έτσι, οι κρεατοφάγοι 'ανακαλύπτουν την Αμερική' - Το τι καφρίλες έχω διαβάσει στο FB, δεν λέγεται!!! Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι γδέρνονται ζωντανά.  frustrated Δίνουν και παίρνουν οι 'κορώνες' "Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν σκότωμα", "Μα γιατί τόση κακία;" και μπλα μπλα μπλά.  Αντιγράφω το δημοσίευμα:

Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή της μπότας "Ugg". Σύμφωνα με άλλες πηγές, το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και μιας απομίμησης των Ugg, πάλι στην Αυστραλία: των Mugg.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλέζικου ενημερωτικού σάιτ NEWS.COM, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες "Ugg", ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης "Ugg" που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς:  η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή.   Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς. Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του.

Σημειώνεται πως αντίθετα με την εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες, που έχει απαγορευτεί, η εισαγωγή γούνας από νυκτερευτές παραμένει νόμιμη στην Αυστραλία. Η επικεφαλής της Humane Society τονίζει πως το πρόβλημα με το εμπόριο γούνας από νυκτερευτές στην Αυστραλία είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στις Ugg και τις απομιμήσεις τους, αντίθετα η γούνα τους χρησιμοποιείται σε δεκάδες προϊόντα.   

Update: Η Ugg απαντά. Στο σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού TIME παρουσιάζονται δηλώσεις της εκπροσώπου της Ugg Αυστραλίας. Η Lena McDonald, υποστηρίζει ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται μόνο από εταιρίες που φτιάχνουν απομιμήσεις - τις υπολογίζει μάλιστα σε 30 με 40 αυτές που χρησιμοποιούν το όνομα Ugg ακόμα και σε άσχετα προϊόντα. Χαρακτηρίζει τις πρακτικές ντροπιαστικές και λέει πως στιγματίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία. Υποστηρίζει ότι η UGG Australia χρησιμοποιεί υλικά (κομμάτια νεκρών ζώων δηλαδή) μόνο απ' το τοπικό εργοστάσιο. "Πολλές απ' τις μπότες που γράφουν Australia και Ugg δεν είναι δικές μας", δήλωσε επίσης η McDonald. "Οι νόμοι για τα ονόματα των προϊόντων είναι ακόμα λιγάκι περίεργοι στην Αυστραλία. Επιχειρήσεις κόβουν τις ετικέτες που λένε 'made in China' και γράφουν ό,τι θέλουν". Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να μην ξέρει κανείς πότε οι μπότες είναι αυθεντικές ή όχι, και πότε κατασκευάστηκαν με "ηθική" διαδικασία και πότε όχι. 

http://www.lifo.gr/now/world/19783
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
Απ: Έτσι φτιάχνονται οι μπότες "Ugg"
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 11:07:56 πμ »
Αφού υπάρχει και ηθική διαδικασία για να γδάρουν το ζώο τότε οκ. >:(

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 11:11:50 πμ »
Καλά, μιλάμε οι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνουν στα ζώα ένεση για να πεθάνουν!

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 01:25:13 μμ »
Επίσης όλα τα κακά του κόσμου γίνονται στην Κίνα! frustrated Εδώ δεν υπάρχει καμία σκληρότητα, ούτε υπάρχουν εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στην
Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε πόσο αγαπητά είναι όλα τα ζώα στην Ελλάδα.  >:(

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 08:39:12 μμ »
Μια κ@ριολ@ στο φμ κάτω απο το βίδεο σχολίασε : χαχαχαχαχα οποίος δεν έχει λεφτά να αγοράσει τις αυθεντικές βολεύεται με τέτοια βίντεο  frustrated
θυμήσου να θυμάσαι.....

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 08:46:27 μμ »
Εμετός.  :(

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 08:59:42 μμ »
στειλτε τη μου να τη σιγυρισω λιγο.......... bomba
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 09:06:23 μμ »
Αυτή είναι, http://www.facebook.com/profile.php?id=100002152374523&ref=ts&fref=ts , ψάχνω να βρω και που το χε γράψει, γιατί το είδα στον τοίχο μιας φίλης που όλο γράφει καινούρια και πρέπει να πάω πολύ πίσω  :)
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 09:15:46 μμ »
Δεν με αφήνει να ανεβάσω φώτο  dunno
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Νέλλη

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2012, 09:45:04 μμ »
Μάλιστα.  Φανή, μιλάς για μια κοπέλα που λέγεται Marilou Bourou και έχει για φώτο χρονολογίου την επιγραφή «οι έρωτες που καίνε, δεν παγώνουν». Μόνο από αυτά, άσε το σχόλιο, δεν καταλαβαίνεις πως θα είναι αήττητη ως ηλίθια;
Γράψε φυσικά, αλλά μη περιμένεις να καταλάβει και πολλά… μάλλον θα χαρεί και που ασχολείσαι.   >:(

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 01, 2012, 12:19:42 πμ »
Μπήκα στον πειρασμό να τσεκάρω και εγώ. Η τύπα είναι η ντροπή του φύλου μας... "Και στην τελική τί ζητάμε? Κάποιον να μας πει: είμαι κάτω από το σπίτι σου, κατέβα μη τα κάνω όλα πουτ@ν@..."  frustrated και μια φωτό "i love shopping" με σχόλιο "Δε τα θέλω όλα θέλω όμως τα καλύτερα".
Η κοπελίτσα είναι τελείως ξιπασμένη. Επίσης πριν της εξηγήσει κάποια για τον σεβασμό απέναντι στα ζώα θα πρέπει πρώτα να της εξηγήσει τον σεβασμό απέναντι στον εαυτό της. Και όλα αυτά στη δική της γλώσσα  :O ,γιατί δεν την κόβω να καταλαβαίνει βασικές έννοιες απ' αυτές που αναφέρουμε εμείς! :D
(Sorry για τον ελιτισμό, όταν νιώθω πως προσβάλλομαι μέσω τέτοιων ανθρώπων μου βγαίνει.."
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 01, 2012, 12:36:41 πμ »
Υ.Γ: Στη lifo στα σχόλια την έχουν πέσει οι δικοί μας! :D

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 01, 2012, 12:57:34 πμ »
Χαμός έγινε με το βίντεο... Ξαφνικά ξύπνησαν όλοι και μου μιλάνε γι΄αυτό. Μια γνωστή μου φρίκαρε με το θέμα και μου έλεγε ότι της είχαν πει ότι είναι συνθετικές, αλλά συνεχίζει και τις φοράει. Κάτι κορίτσια που μου έλεγαν για το ''απάνθρωπο'' του θέματος, όταν τους πρότεινα να πάμε μαζί στην αντισπισιστική πορεία το άλλο Σάββατο, αρνήθηκαν. Μου τη δίνει που βρήκαν όλοι αφορμή και το παίζουν ευαίσθητοι! Και τελικά, κάνει κανείς τίποτα?
The world is just amazing.

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 01, 2012, 01:15:05 πμ »
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να το χρησιμοποιήσουμε ως αφορμή για ενημέρωση. Εγώ αυτό κάνω και με τους "φιλόζωους".
Τους ψαρεύω στο internet και τους τιγκάρω στην αντιπληροφόριση! :D

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact