• 1/2 κιλό φρέσκο αρακά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ελαιόλαδο
• κύμινο
• αλάτι - πιπέρι
• παξιμαδάκια Κρήτης και ψιλοκομμένο κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Βράζουμε τον αρακά μαζί με το αλάτι του και ένα κρεμμύδι. Τον στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και το κύμινο και τον περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή το μίξερ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δίπλα μερικά κρίθινα παξιμαδάκια.
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_29/06/2006_157613