χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα σας με διατροφή.  (Αναγνώστηκε 1809 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΛΑΣ

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 28
  • Φύλο: Άντρας
  • "το κατά φύσιν ζην τουτ΄εστι κατ΄αρετήν ζειν "
Ζούμε σε πολύ στενή οικολογική σχέση με πολυάριθμους οργανισμούς.
Οι οργανισμοί αυτοί ζουν όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας, και η σχέση μας μαζί τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις συμβιωτική και αμοιβαία επωφελής.
Συνυπάρχουμε σε μια κατάσταση ομοιοστατικής αρμονίας.
Για παράδειγμα, πολλά είδη βακτηρίων προστατεύουν τον οργανισμό μας από την εισβολή εχθρικών μικροβίων ή παρασίτων.
Τέτοια βακτήρια υπάρχουν στο δέρμα και στα έντερα μας.
Ωστόσο, αυτή η οικολογική ισορροπία μπορεί εύκολα να διαταραχτεί, πράγμα που ανοίγει το δρόμο σε μια εισβολή παρασίτων.
Η καλύτερη πρόληψη για μια τέτοια εισβολή είναι η διατήρηση ενός φυσικού και υγιούς εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος, στη διατήρηση της υγείας και την ευεξίας, και στη σωστή υγιεινή.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_5528.html


Παράσιτα των Εντέρων

Υπάρχουν ορισμένα ζωικά είδη που μπορούν να παρασιτήσουν μέσα στα ανθρώπινα έντερα.
Κάθε περιοχή του πλανήτη, με τη δική της μοναδική οικολογία, έχει και τη δική της ποικιλία παρασίτων, και επειδή αποτελούμε πραγματικά ένα μέρος του περιβάλλοντος μας, συχνά προσβάλλουν τον οργανισμό μας.
Τα σημαντικότερα εντερικά παράσιτα στις δυτικές κοινωνίες είναι οι σκώληκες (ελμίνθες): η ασκαρίδα, η ταινία και ο νηματοσκώληκας.
Η ασκαρίδα και η ταινία μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο βασικά τρόπο.
Ο γνωστός Αμερικανός βοτανολόγος δρ Σουκ συμβουλεύει ότι, αντί να κάνουμε νηστεία, θα πρέπει για μερικές μέρες, μαζί με την κανονική μας τροφή, να τρώμε και φαγητά που δεν αρέσουν στα παράσιτα, ώστε να τα εξασθενίσουμε πριν αρχίσουμε να παίρνουμε ανθελμινθικά.

Τέτοια φαγητά είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, οι πίκλες και τα αλμυρά.
Μετά από μερικές μέρες, αρχίστε να πίνετε ένα δυνατό ρόφημα Αρτεμισίας το αψίνθιον (ένα φλιτζάνι πρωί και βράδυ) επί τρεις μέρες.
Την τέταρτη μέρα πιείτε ρόφημα από Σέννα (ένα φλιτζάνι) για να καθαρίσετε τα έντερα από τα νεκρά παράσιτα.

Στη Σέννα μπορείτε να προσθέσετε και Γλυκόριζα για να προλάβετε πιθανή εμφάνιση κολικού.

Ακόμη, αντί για Αρτεμισία το αψίνθιον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ανθελμινθικά αν φαίνεται να είναι πιο κατάλληλο.
Αν η ταινία αποδειχθεί εξαιρετικά επίμονη, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε τη λήψη Αρτεμισίας το αψίνθιον για μεγαλύτερο διάστημα ή να την αντικαταστήσετε με ισχυρότερα βότανα όπως σπόρους από Ρόδι ή ακόμη και Αρρενοπτέρη (έχοντας πάντα υπόψη σας τους περιορισμούς στη χρήση της).

Οι νηματοσκώληκες ζουν στο παχύ έντερο και γι' αυτό χρειάζεται διαφορετική μέθοδος, με τη χρήση κλυσμάτων.
Το καλύτερο βότανο γι' αυτή την περίπτωση είναι η Κουασσία: ρίξτε μισό λίτρο βραστό νερό σε τριάντα γραμμάρια Κουασσίας κομμένης μικρά κομμάτια και αφήστε το μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία σώματος.
Τότε θα είναι έτοιμο για χρήση.

Χρησιμοποιήστε το εγχυμα για υποκλυσμούς και παράλληλα, αν είναι απαραίτητο, παίρνετε δύο κουταλιές του τσαγιού από το ίδιο έγχυμα (σε συνδυασμό με Γλυκόριζα) τρεις φορές τη μέρα πριν εεπό το φαγητό.
Μια άλλη παραδοσιακή θεραπεία είναι να εισαχθεί ένα καθαρισμένο σκλήθρο Σκόρδου στον πρωκτό τη νύχτα, αλλά βεβαιωθείτε ότι η πρώτη μεμβράνη κάτω από τη φλούδα δεν είναι σπασμένη πουθενά, γιατί αλλιώς το Σκόρδο μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και να προκαλέσει ερεθισμό.

Ψείρες και Ψύλλοι

Μπορούμε να απαλλάξουμε το σώμα από ψείρες και ψύλλους με βοτανικές μεθόδους, αλλά μόνο αν παράλληλα διατηρούμε μία σωστή διατροφή και πολύ αυστηρή υγιεινή.
Θα πρέπει να υποβάλλουμε σε αγωγή ολόκληρο το περιβάλλον του παρασίτου, ακολουθώντας μια οικολογική προσέγγιση.
Αν δεν προσέξουμε τον τρόπο ζωής μας, τα βότανα από μόνα τους δε θα είναι αρκετά ισχυρά και ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαχτούμε από τα παράσιτα θα είναι να καταφύγουμε στα φάρμακα.
Οι ψείρες μπορούν να αντιμετωπιστούν με έλαιο Γλυκάνισου, Σάσσαφρου ή Κουασσίας (το έλαιο Σάσσαφρου είναι το πιο αποτελεσματικό).
Για εξωτερική χρήση, αναμείξετε ένα μέρος ελαίου Σάσσαφρου με δύο μέρη Ελαιόλαδου, τρίψτε με αυτό τα μαλλιά και το δέρμα του κρανίου, και μετά χτενίστε τα μαλλιά με ψιλή χτένα για να απομακρύνετε τις νεκρές ψείρες και τα αβγά.
Επαναλαμβάνετε καθημερινά αυτή τη διαδικασία μέχρι που τα μαλλιά να καθαρίσουν εντελώς από ψείρες και αβγά.

Ψώρα

Αυτό το μικρό ζωύφιο είναι πολύ επίμονο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότατη υγιεινή.
Τα στρωσίδια του κρεβατιού πρέπει να βράζονται μετά από κάθε χρήση, και σε ακραίες περιπτώσεις να καίγονται.
Για εξωτερική αγωγή, πρέπει να χρησιμοποιούμε συχνά ένα ισχυρό αφέψημα Χρυσανθέμου του κοινού σε άφθονες ποσότητες (ή το προσθέτουμε στο μπάνιο ή πλένουμε συχνά το σώμα με αυτό, με ένα σπόγγο).
Για μερικές μέρες μετά την εξαφάνιση της ψώρας πρέπει να λαμβάνονται εσωτερικά πικρά και νευροτονωτικά.
Αυτά θα βοηθήσουν τον οργανισμό να επανέλθει σε μια κατάσταση ισορροπίας.
Για το σκοπό αυτό ιδανικά βότανα είναι η Γεντιανή και η Σκουτελλάρια, μπορείτε όμως να επιλέξετε όποιο είναι πιο κατάλληλο για το συγκεκριμένο άτομο.


Πηγή
Κάποιες επιπλέον πολύ σημαντικές προτάσεις είναι:
- Κομπρέσες με άργιλο στην περιοχή του υπογάστριου ή και αργιλούχο νερό (άργιλο διαλυμένο σε νερό από βραδύς και πίνεται νηστικός)ή και κλύσμα με άργιλο
Ομοιοπαθητικό φάρμακο Cina
Η κρέμα κολοκύθας με κολοκύθα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, ρίγανη και το κολίαντρο έχει αντιπαρασιτική δράση.
Τα πασατέμπους επίσης έχουν αντιπαρασιτική δράση.
Τέλος, επειδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να παραμείνει δυνατό, παίρνουμε και Εχινάκια σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε.
Μωυσής


ΠΗΓΗ: Απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα σας με Διατροφή. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_5528.html#ixzz2BCAgPffU
"πάσα αναμόρφωσις άρχεται από του στομάχου"

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής