χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ελληνες, οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι  (Αναγνώστηκε 26539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Ελληνες, οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι
« στις: Ιούνιος 01, 2007, 02:25:19 πμ »

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Αν υπήρχε πρωτάθλημα Σούμο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει μετάλλια, όχι μόνο στους άνδρες, αλλά ιδίως στις γυναίκες... Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την έγκριση της Λευκής Βίβλου για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στην Ε.Ε., οι πολίτες της χώρας μας είναι οι πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη των 27.

Μάλιστα, ο δείκτης της σωματικής μάζας των Ελληνίδων βρίσκεται κοντά στο 40, ενώ το όριο πέραν του οποίου κάποιος θεωρείται υπερβολικά υπέρβαρος είναι 30... Μετά τις Ελληνίδες, οι πιο υπερβολικά υπέρβαρες γυναίκες στην Ε.Ε. είναι οι Μαλτέζες και ακολουθούν οι Τσέχες, οι Πορτογάλες και οι Κύπριες.

Στους άνδρες, μετά τους Ελληνες, τη δεύτερη θέση από πλευράς παχυσαρκίας στην Ε.Ε. καταλαμβάνουν οι Κύπριοι και ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Μαλτέζοι.

Στις τελευταίες θέσεις, από πλευράς γυναικών, βρίσκονται οι Δανέζες, οι Ολλανδέζες και οι... Ιταλίδες.

Στη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής, εισηγητής της οποίας ήταν ο Κύπριος επίτροπος Μάρκος Κυπριανού (υγεία), καθορίζεται ένα ευρύ φάσμα προτάσεων σχετικά με τον τρόπο δράσης της Ε.Ε. για την καταπολέμηση των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη διατροφή, το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Στο κείμενο αναφέρεται ότι στα περισσότερα κράτη-μέλη, πάνω από 50% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και εκτιμάται ότι στην Ευρώπη των 27 υπάρχουν σήμερα 21.748.312 υπέρβαρα παιδιά. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 400.000 κάθε χρόνο.

Στη Λευκή Βίβλο τονίζεται ότι έχει μεγάλη σημασία οι καταναλωτές να ενημερώνονται πριν επιλέξουν, να εξασφαλίζεται η ύπαρξη υγιεινών εναλλακτικών επιλογών, ενώ ζητείται από τη βιομηχανία τροφίμων να δραστηριοποιηθεί για αλλαγή της σύνθεσης των τροφίμων, με στόχο ιδίως να μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε αλάτι και λιπαρά. Επίσης, δίνεται έμφαση στα οφέλη της σωματικής άσκησης και στην ενθάρρυνση των Ευρωπαίων να ασκούνται περισσότερο.

Για να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο πολιτικής στήριξης και διατομεακή συνεργασία στο εσωτερικό των κρατών-μελών, η Λευκή Βίβλος προτείνει να ιδρυθεί μια νέα ομάδα υψηλού επιπέδου που θα εστιάζει στα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη διατροφή, το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία· στην ομάδα αυτή θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος-μέλος.

Η Επιτροπή ζητεί, επίσης, μεγαλύτερη δράση εκ μέρους των ιδιωτικών παραγόντων στην Ε.Ε. σε ορισμένους τομείς. Μεταξύ αυτών είναι:

* Η ανάπτυξη ισχυρότερων κωδικών διαφήμισης στην Ε.Ε., με βάση τους υπάρχοντες κώδικες της Ευρωπαϊκής Ενωσης Διαφημιστικών Προτύπων (ΕΕΔΠ), ώστε να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη στρογγυλή τράπεζα για τη διαφήμιση, την οποία διοργάνωσε το 2006 η Επιτροπή.

* Μεγαλύτερες προσπάθειες από τους παραγωγούς και τους εμπόρους τροφίμων για αλλαγή της σύνθεσης των τροφίμων.

* Ανάπτυξη εκστρατειών διαφήμισης και μάρκετινγκ από τις αθλητικές οργανώσεις, με σκοπό την ενθάρρυνση της σωματικής άσκησης και την επικέντρωση σε ομάδες-στόχους, όπως π.χ. τα παιδιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/05/2007
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Απ: Ελληνες, οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 01, 2007, 02:26:58 πμ »
Σπουδαία μέτρα θα πάρουν! Αλλού είναι η λύση..εεεε!

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 01, 2007, 02:40:32 πμ »
Φρίκη !!! Υπολείμματα της Κατοχής  :-\
Σπουδαία μέτρα θα πάρουν! Αλλού είναι η λύση..εεεε!

Σαν τι άλλο να κάνουν;
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 01, 2007, 09:57:43 πμ »
οι Έλληνες βέβαια. νοοτροπία:μασαμπούκα φραπέ, τσιγάρο και καθησιό.  γύρους, γαρδούμπες, σουβλάκια, κοκορέτσια...  (θα ξεράσω...  :-X )  για τις ελληνίδες τι να πω... κατεβάζουν τον άμπακο και μετά πίνουν κόκα κόλα λαϊτ και πασαλείβονται κρέμες για την κυτταρίτιδα! τα goody's δύσκολα κόβονται...     

Φυσικά και οι άντρες δεν πάνε πισω....
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 01, 2007, 05:47:36 μμ »

Αχ! ψυχ, άμα βάλεις κιλά, δύσκολα τα ξεφορτώνεσαι, μόνο αν έχεις πολύ πειθαρχία. Κάνω δίαιτα, χάνω κιλά και μόλις ξεφύγω λίγο, πάλι τα ίδια!

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 01, 2007, 08:14:02 μμ »
Σε μένα το λες? Πριν 10 χρονια είμουν +37 κιλά. Εντελώς παχύσαρκος! Βέβαια κατέβαζα τον αγλέορα...  και όχι δεν είχα ούτε θυροειδή και ούτε με πάχαινε το νερό (οι συνηθεις δικαιολογίες των παχύσαρκων). τεσπα, τα έχασα τα κιλά σταδιακά σε ένα χρόνο όσο ήμουν φοιτητης, αλλά όχι με υγειηνή διατροφή αλλά με πίτσες και γύρους. Απλά έτρωγα δύο γύρους την ημέρα αντί για 4!!!  Μετά από μερικά χρονάκια, αδύνατος πια, μου χτύπησε την πόρτα η νεανική αρθρίτιδα...  και πολύ άντεξε ο καημένος ο οργανισμός..  και λέω πάλι καλά που αρρώστησα και είδα το φως. θα μπορούσα να ειμαι εντάξει (όπως συμβαίνει με πολλούς) και μια ωραία πρωϊα γύρω στα 45-50 να πάθαινα ένα ωραιότατο έμφραγμα! Μπαμ και κάτω!!!

γιαυτό κράζω τους παχύσαρκους. Πρώτα από τον εαυτό μου...

αυτά...

Αποσυνδεδεμένος γουφ

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 03, 2007, 09:01:42 πμ »

...

Στους άνδρες, μετά τους Ελληνες, τη δεύτερη θέση από πλευράς παχυσαρκίας στην Ε.Ε. καταλαμβάνουν οι Κύπριοι και ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Μαλτέζοι.

...

Σας θυμίζω τον κοιλαρά γείτονά μου που είχε βγεί στο μπαλκόνι και χάιδευε με ηδονή την κοιλιά του και τη χτύπαγε με καμάρι! Οι έλληνες λοιπόν πρώτοι και οι κύπριοι (δηλαδή πάλι έλληνες) δεύτεροι! ΚΟΙΛΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ! Όλοι μαζί. Είμαστε πρωταθλητές! ;D
ΤΑ ΖΩΑ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 03, 2007, 06:00:03 μμ »
Σας θυμίζω τον κοιλαρά γείτονά μου που είχε βγεί στο μπαλκόνι και χάιδευε με ηδονή την κοιλιά του και τη χτύπαγε με καμάρι! Οι έλληνες λοιπόν πρώτοι και οι κύπριοι (δηλαδή πάλι έλληνες) δεύτεροι! ΚΟΙΛΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ! Όλοι μαζί. Είμαστε πρωταθλητές! ;D

xaxaxa Κοιλοκροτείστε! Θεϊκό!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Φενια Veggie

• Sr. Member
  • Όλα τα έμψυχα έχουν ίσο δικαίωμα στη ζωή.
    • hi5
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 03, 2007, 08:11:44 μμ »
ΚΟΙΛΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ!

Για άλλαξε το κοιλοκροτείστε με κάτι άλλο..
Για διαφορετικούς ελληνικούς σωματότυπους.. ;D
Χορτοφαγια, η καλη μου φιλη=)

�

• Addicted
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 04, 2007, 08:17:48 πμ »
axaxaxaxxaaaaaaaaaaaaxax xaxaxaxaxa   :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Fenia eisai ΜΟΡΦΗ!!!!    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

κωλοκροτήστε λοιπόν   ;D ;D ;D ;D ;D

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 04, 2007, 11:16:39 μμ »

Εγώ ποιώ την νήσσαν! Μετά το Πάσχα ξέφυγα παιδιά και άρχισα σήμερα πείνα, δεν μου βγαίνει αλλιώς!

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 05, 2007, 01:53:38 πμ »
Ελένη, γιατί βασανίζεις τον εαυτόν σου; Κάτι για το οποίο ντρέπομαι (αν και δεν θα έπρεπε, όλοι μας έχουμε τις ιδιορυθμίες μας) είναι που δεν μπορώ να έχω έτοιμα πράγματα, ας πουμε
μπισκότα, γλυκά,ξηρούς καρπούς μέσα στο σπίτι μου. Αμα θέλω, αγοράζω μόνο μια μερίδα απ'έξω. Το ψωμί επίσης δεν το αγοράζω σε φρατζόλα, μόνο σε τοστ που δεν μου αρέσει όταν δεν είναι ψημένο και ζεστό.
Ακόμη φροντίζω να μαγειρεύω ή να ετοιμάζω κάθε μέρα, έστω και κάτι εύκολο, όπως μακαρόνια, ή ακόμα ψωμί τοστ με φυστικοβούτηρο, ή τα βάζω τα μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη, γιατί δεν συγκρατιέμαι... :-\ 

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 05, 2007, 02:24:04 πμ »
afto to problem exo kai ego fidaki!  :(   eimai laimargos kai ama exo megales posotites sto spiti mou eimai ikanos na tis fao oles se mia mera kai tin alli na min exo tipota  >:(    kala kaneis esi...    ego tora me tin omofagia exo metriasei kapos tin laimargia mou. me ta frouta sou kovetai i laimargia kai tros oso xriazesai...

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 05, 2007, 02:32:34 πμ »
afto to problem exo kai ego fidaki!  :(   eimai laimargos kai ama exo megales posotites sto spiti mou eimai ikanos na tis fao oles se mia mera kai tin alli na min exo tipota  >:(    kala kaneis esi...    ego tora me tin omofagia exo metriasei kapos tin laimargia mou. me ta frouta sou kovetai i laimargia kai tros oso xriazesai...

Μπορεί τελικά να είναι πιο κοινό απ'ό,τι νομίζαμε !!!
Βέβαια αν αποφασίσεις να τρως ωμοφαγικά θα διστάζεις να αγοράζεις τέτοια πράγματα που σε βάζουν σε πειρασμό. Το ίδιο, σε λιγότερο βαθμό και με τη βέγγαν διατροφή, εφ όσον δεν τα βρίσκεις εύκολα έτοιμα...

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 05, 2007, 02:40:29 πμ »
ναι όντως. έχω δει διαφορά επ'αυτού.  ;)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής