χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Τις αλογομαχίες στην Κίνα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις  (Αναγνώστηκε 1085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Τις αλογομαχίες στην Κίνα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσειςΤα άλογα στη φωτογραφία προσπαθούν να κατατροπώσουν τον αντίπαλό τους κατά τη διάρκεια βάρβαρης αλογομαχίας στην Κίνα. Η «εκδήλωση» διοργανώθηκε για τον εορτασμό της φθινοπωρινής συγκομιδής στην επαρχία Γκουανξί. Οι βάρβαρες και απάνθρωπες αλογομαχίες, που χρονολογούνται από το 1.500 μ.Χ., είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα και πολλές άλλες ασιατικές χώρες, σύμφωνα με το econews.gr.
 
Οι διοργανωτές οδηγούν δυο επιβήτορες σε μια φοράδα, την οποία και απομακρύνουν όταν τα άλογα διεγερθούν, γεγονός που τα κάνει να στραφούν το ένα ενάντια στο άλλο. Αν τα άλογα δεν μονομαχήσουν, τότε οι διοργανωτές εφαρμόζουν και άλλες μεθόδους, όπως το μαστίγωμα και οι πυροβολισμοί, για να τα εξαγριώσουν και να τα φοβίσουν.
 
«Είναι βάναυσο και απάνθρωπο και δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να το καταπολεμήσουμε», τόνισε σε δηλώσεις της η Vivian Farrell, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου για τα Άλογα, που μάχεται εδώ και χρόνια για να απαγορευτούν οι αλογομαχίες. «Αυτοί που το κάνουν λένε πως είναι παράδοση. Λοιπόν κάποτε ήταν παράδοση να θυσιάζουμε παιδιά όμως έχουμε προχωρήσει αρκετά μπροστά από αυτό το στάδιο» πρόσθεσε.
 
«Το να βασανίζει κανείς αυτά τα υπέροχα ζώα στο όνομα της διασκέδασης είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο. Η παράδοση δεν δικαιολογεί τη βιαιότητα, η οποία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία» τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA.
 
Σημειώνεται ότι οι αλογομαχίες απαγορεύονται στα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, όμως εξακολουθούν να διοργανώνονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα και η Κίνα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής