χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Diy βέγκαν γιαούρτι  (Αναγνώστηκε 5721 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fairytale

• New Kid in The Block
  • **
Diy βέγκαν γιαούρτι
« στις: Οκτώβριος 07, 2012, 05:48:59 μμ »
Θέλω να επιχειρήσω να φτιάξω μόνη μου γιαούρτι  yum, αφενός γιατί δεν έχω βρει κάποιο χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά (προφανώς) στο εμπόριο και αφετέρου γιατί μου αρέσει να τα φτιάχνω όλα μόνη μου. Το θέμα είναι ότι για να ξεκινήσω να το φτιάχνω, χρειάζομαι τη μάγια που λένε. Απ'όσο ξέρω μπορώ να χρησιμοποιήσω είτε κάποιο προβιοτικό ψυγείου, είτε το παρακάτω προβιοτικό, είτε άνα έτοιμο γιαούρτι του εμπορίου που να είναι ζωντανό. Στο βιολογικάδικο της γειτονιάς μου (που είναι μεγάλο) δεν έχω βρει κάτι απ'όλα αυτά. Έχει κανείς υπόψιν του που θα μπορούσα να βρω κάτι απ'τα παραπάνω?
Ή αν ενδιαφέρεται κάποιος να μοιραστούμε τα έξοδα αυτού του προιόντος http://www.giprohealth.com/yogurtstarter.aspx (και το προιόν φυσικά). Ζορίζομαι να το αγοράσω μόνη μου. Βγάζει πολύ γιαούρτι βέβαια και μετά μπορείς να παίρνεις για μαγιά απ'αυτό που έχεις ήδη και έτσι κάνεις τρελή απόσβεση. Καμιά ιδέα???

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Diy βεγκαν γιαουρτι
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 06:00:48 μμ »
Έχω δοκιμάσει να φτιάξω βίγκαν γιαούρτι παίρνοντας ως αρχική μαγιά ένα άλλο βίγκαν γιαούρτι το οποίο όμως δεν ήταν αρκετά δυνατό για να ζυμώσει το γάλα. Έχω αγοράσει acidophilus & bifidus σε κάψουλες (μάρκας vega) και βγαίνει κάπως αραιό το γιαούρτι. Το βίγκαν γιαούρτι πάντα βγαίνει πιο αραιό και όχι τόσο ξινό (ανάλογα και τι γάλα θα βάλεις).

Γενικά δεν χρειάζεσαι γιαουρτομηχανή, απλά βάζεις το μείγμα σε βάζο και κρατάς ζεστό με πετσέτα/κουβερτάκι για 7 ώρες ακίνητο. ΓΙα αρχή πριν αγοράσεις κάτι δοκίμασε να φτιάξεις με ένα απλό βάζο και αν καταφέρεις να φτιάξεις πετυχημένο γιαούρτι το κοιτάς το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Diy βέγκαν γιαούρτι
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 06:02:05 μμ »
δες και στο ebay για starter, έχει σε καλύτερες τιμές... μπορείς βεβαίως να κάνεις κεφίρ και μετά να το σουρώσεις λίγο για να γίνει σαν γιαούρτι.

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 06:48:00 μμ »
Δε με πειράζει που βγαίνει αραιό...εγώ για τα οφέλη του το θέλω και εντελώς τυχαία έχω και γιαουρτομηχανή! Τις κάψουλες τις βρήκες Ελλάδα?

Τοφού μου ευχαριστώ για τις ιδέες!

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

• Sr. Member
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 07:13:49 μμ »
Ξερεις ποσο βγαινει το starter μαζι με μεταφορικα; Αν μπορεις ρωτησε για ενα και για δυο κουτια.

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 08:53:03 μμ »
Δε με πειράζει που βγαίνει αραιό...εγώ για τα οφέλη του το θέλω και εντελώς τυχαία έχω και γιαουρτομηχανή! Τις κάψουλες τις βρήκες Ελλάδα?

Τοφού μου ευχαριστώ για τις ιδέες!

Όχι τις παρήγγειλα online.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 10:36:15 μμ »
Ασχετο, αλλά το βιολογικό δίπλα στο Αβοκάντο πουλάει το γιαούρτι σόγιας 2. 50. Είναι η καλύτερη τιμή που έχω βρει μέχρι στιγμής.
Αν παραγείλετε σταρτερ και θέλετε να μοιραστείτε τα έξοδα, είμαι μέσα.

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 08, 2012, 02:21:08 μμ »
Απ'ότι κατάλαβα αυτά μένουν στο ψυγείο για να διατηρηθούν και πως η καλύτερη επιλογή είναι να ταξιδέψουν μέσα σε ειδική συσκευασία με πάγο. Αυτό πάει την τιμή (με έξοδα αποστολής) στα 55 δολλάρια, δηλαδή 42,5 ευρώ για ένα μπουκαλάκι το οποίο σου βγάζει μέχρι 75 κιλά γιαούρτι. Εγώ το σκέφτομαι κάπως έτσι...θα χρησιμοποιήσω το στάρτερ για αρχή και μετά θα παίρνω τη μαγιά από το δικό μου γιαούρτι και θα'χω και για καβάντζα το στάρτερ για ειδικές περιπτώσεις (διακοπές πχ). Τέλος πάντων, περιμένω την απάντησή τους και βλέπουμε. Θέλω να τσεκάρω και το ebay που πρότεινε ο τόφου.

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 09, 2012, 03:06:27 πμ »
Λάθος έκανα...55 δολλάρια (42,5 ευρω) κοστίζουν μόνο τα έξοδα αποστολής!!! Μου απάντησαν πως ταξιδεύει με πάγο σε διπλά μονωμένο πακέτο. Έχουμε και λέμε λοιπόν, 34.95 δολλάρια (26.94 ευρω) το κάθε μπουκαλάκι. Άρα το σύνολο, με έξοδα αποστολής για ένα μπουκαλάκι είναι 89.95 δολλάρια (69.32 ευρω) και για δύο μπουκαλάκια 124.90 δολλάρια (96.26 ευρώ). Πωπω κάηκα με τους υπολογισμούς...πάω για ύπνο.

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 09, 2012, 11:30:45 μμ »
Καλά καθόμουν χθες 2 η ώρα το βράδυ και έκανα μαθηματικούς υπολογισμούς και μετατροπές :O??? Δεν πάμε καλά! Πωπω βγαίνει πολύ ακριβό ρε...σίγουρα γλιτώνεις χρήματα μελλοντικά αλλά και πάλι ζορίζομαι...θα κοιτάξω και από ebay αγγλικό μπας και σώσουμε τίποτα με τα μεταφορικά...

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 01:51:07 πμ »
(Κάθε φορά που βλέπω το θέμα στα "πρόσφατα" διαβάζω : "Dj βέγκαν γιαούρτι"  :D )
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 01:58:25 πμ »
(Κάθε φορά που βλέπω το θέμα στα "πρόσφατα" διαβάζω : "Dj βέγκαν γιαούρτι"  :D )

Το τρώς και την ακούς! :D

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 05:56:02 πμ »
 coffeescreen

Το τρώς και την ακούς! :D

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 09:57:52 πμ »
 :D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 10, 2012, 12:59:54 μμ »
Καλά καθόμουν χθες 2 η ώρα το βράδυ και έκανα μαθηματικούς υπολογισμούς και μετατροπές :O??? Δεν πάμε καλά! Πωπω βγαίνει πολύ ακριβό ρε...σίγουρα γλιτώνεις χρήματα μελλοντικά αλλά και πάλι ζορίζομαι...θα κοιτάξω και από ebay αγγλικό μπας και σώσουμε τίποτα με τα μεταφορικά...

Από αγγλικό ebay ή amazon θα βγει πολύ πιο φτυνά.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής