Συνταγή της Nigella Lawson:
www.nigella.com/recipes/view/white-bean-mash-7Υλικά: 2 κούπες μικρά άσπρα φασόλια, βρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα ακήρωτο λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα. Σωτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά (προσοχή να μην καεί - χαμηλώνουμε τη φωτιά αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλουμε). Κλείνουμε την φωτιά και πολτοποιούμε τα φασόλια είτε με ξύλινη κουτάλα ή με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ.
Συνοδεύει πολύ καλά φαγητά με σάλτσα και χορτοφαγικά κεφτεδάκια.