χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου  (Αναγνώστηκε 1843 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ


Μέσα σ’ ένα άθλιο μεταλλικό κλουβί ζει εγκλωβισμένη εδώ και χρόνια μια αρσενική μαϊμού στον προαύλιο χώρο μιας οικογενειακής ταβέρνας στην παραλία Αγκάλη Χρυσής Ακτής της Πάρου.

Σε αυτό το κλουβί ο Ρίγκο «ζει» χωρίς ούτε τα απαραίτητα. Και αυτό το λέμε γιατί χθες, που εμείς επισκεφτήκαμε το σημείο μετά από σχετική καταγγελία, η οποία έφτασε ανώνυμα στο email μας, δεν βρήκαμε το ζώο να έχει ούτε νερό, ούτε φαγητό.

Δείτε σε αυτό το βίντεο σε τι είδους ζωή έχουν καταδικάσει αυτό το πλάσμα να ζει εκείνοι που υποτίθεται πως νοιάστηκαν να το σώσουν.

Αυτό το άθλιο κλουβί είναι τοποθετημένο δίπλα στις κούνιες, που έχουν στήσει οι μαγαζάτορες, ώστε να περνούν την ώρα τους τα πιτσιρίκια όσο οι γονείς τους τρώνε.

Έτσι μετά το παιχνίδι ακολουθεί το άκρως «διδακτικό» θέαμα της μαϊμούς κλεισμένης σε αυτό το μεταλλικό κουτί.

Από το www.zoosos.gr θα γίνει σήμερα επίσημη καταγγελία εις βάρος των ιδιοκτητών της ταβέρνας για την κακοποίηση αυτού του ζώου, που ζει κάτω από φριχτές συνθήκες για να παριστάνει το ζωντανό ντεκόρ του μαγαζιού τους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12, και την παράγραφο 1, αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού».

Στο δε άρθρο 13 και στην παράγραφο 1 τονίζεται: «Από τις απαγορεύσεις... εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».

Η μαϊμού δεν είναι ζώο συντροφιάς και δεν γνωρίζουμε το αν ακόμα και η εισαγωγή του συγκεκριμένου είδους πιθήκου απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Πληροφορηθήκαμε πως αυτό το ζώο πριν από χρόνια αποτελούσε την ατραξιόν ενός άλλου πολύ διάσημου παραλιακού μπαρ.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του πήραν το ζώο από εκεί γιατί το λυπήθηκαν αφού είχε τρελαθεί από τη δυνατή μουσική και τους δεκάδες ανθρώπους που το ενοχλούσαν.

Ρωτώντας από περιέργεια κάποιους ντόπιους για το αν γνώριζαν για την ύπαρξη αυτού του πλάσματος, αντιληφθήκαμε πως αρκετοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά.

Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν από τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Πάρου (PAWS) είχαν γίνει ενέργειες από ξένη κάτοικο της περιοχής, ώστε αυτό το πλάσμα που είναι 15 χρόνων να σταματήσει να βασανίζεται.

Δυστυχώς όλες οι ενέργειες έπεσαν στο κενό. Όμως πλέον η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν το ζώο μπήκε στην Ελλάδα νόμιμα και αν έχει τα απαραίτητα χαρτιά, αλλά ότι ζει και εκτίθεται με τελείως απαράδεκτο τρόπο, σ' ένα κλουβί μια σταλιά με υποτυπώδη διατροφή...

Το www.zoosos.gr θα ζητήσει από την Εισαγγελία Σύρου να διατάξει και την κατάσχεση του, αφού στο νησί υπάρχει και ο Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» και είναι βέβαιο πως εκεί εθελοντές και επιστήμονες - αν θελήσουν να το αναλάβουν - μπορούν να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα να ζήσει καλύτερα.

http://www.zoosos.gr/article/2540/maimou-os-atraxion-se-taverna-sten-hruse-akte-tes-parou
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1121
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 05, 2012, 11:55:00 πμ »
Διάβασα κι αυτό με τις δεμένες αγελάδες και μου φτιαξε η μέρα! Αν είναι δυνατόν!  >:(

Αποσυνδεδεμένος CHRISV

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 187
  • Φύλο: Άντρας
  • Ανθρωπος.....λάθος της φύσης ;
Απ: Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 05, 2012, 12:53:40 μμ »
Έλεος πια.!!!!
Κάτι ανάλογο είναι και οι βιτρίνες σε κάποιες ψαροταβέρνες με ζωντανούς αστακούς σε ενυδρείο.(ο πελάτης - δολοφόνος δείχνει ποιόν αστακό θέλει να περιδρομιάσει και ο μάγειρας τον βγάζει και τον πετάει ζωντανό στην κατσαρόλα.!!!) sigh
Πόσο τέρατα είμαστε...........................

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 05, 2012, 02:43:23 μμ »
εδώ βλέπουμε το πόσο κοντόφθαλμα βλέπουν οι "φιλόζωοι" (καλύτερα γατο-σκυλο-φιλοι) το ζήτημα... λυπούνται το ταλαίπωρο ζωάκι που είναι κλεισμένο σε μικρό κλουβί;;; τα αυγά που τρώνε, το κρέας & τα τυράκια που καταβροχθίζουν είναι όλα ΟΚ, σε άνετες συνθήκες για τα ζώα και πάνω απ' όλα με τη συγκατάθεσή τους...
αλλά βεβαίως, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:
Η μαϊμού δεν είναι ζώο συντροφιάς
λες και θα άλλαζε κάτι αν ήταν...
πραγματικά πιστεύω ότι έχουν σοβαρή βλάβη στο κεφάλι οι περισσότεροι φιλόζωοι, οπότε οι ενέργειές/ανακοινώσεις τους εμένα προσωπικά δεν με αγγίζουν yuk

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact