Η αλήθεια είναι οτι αγοράζω αρκετά "εξειδικευμένα" (συμφωνώ με την ilaeira, οτι ο όρος είναι αδόκιμος), αλλά από τιρί αυτό που με έχει βολέψει τρελά
είναι ένα κίτρινο τιρί της veganmama (από το Uncheeze cookbook) . Το φτιάχνω με αλεύρι ρεβιθιού και είναι σούπερ ντούπερ πρωτεινικό. Σας γράφω στα γρήγορα τη συνταγή:
1 & 1/3 της κούπας νερο
1/2 κούπα διατροφικη μαγιά
Απο 4κσ χυμό λεμονιού, ταχινι, αλεύρι ρεβιθιού
3κσ πελτε ντοματας ή κετσαπ
4κγ αμυλο αραβοσίτου
σκόνη κρεμμυδιού 2κγ ή 1/2 κρεμμύδι
σκόνη σκόρδου, κουρκουμάς σκονη μουστάρδας, αλάτι, όλα από 1/2 κγ
Ανακατευουμε βραζουμε χαμηλώνουμε και μετα από 3 λεπτά έχουμε καταπληκτικο τιράκι.
Αρχικά είχα ακολουθήσει τη συμβουλή της βέγκανμάμα και ετοίμαζα φέτες τόστ με τιρι, φέτες ντομάτας και τις έβαζα στο ψυγείο
ή στην κατάψυξη (χωρίς ντομάτα). Τρώγεται κρύο η και ψημένο σε τοστιέρα ή τηγάνι χωρίς λάδι.
Πλέον, αυτό το τιράκι το χρησιμοποιώ σχεδόν παντου. Τα αλείφω, το βάζω στη σαλάτα, σε πίτσα, σε γέμιση κτλ κτλ
Εχει υπέροχο κίτρινο χρώμα και νομίζω οτι τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!
Δείτε τη συνταγή κι εδώ:
http://veganmama.gr/