χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Είναι τελικά vegan τα φυτικά τυριά του εμπορίου;  (Αναγνώστηκε 6847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Είναι τελικά vegan τα φυτικά τυριά του εμπορίου?
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 28, 2012, 04:00:48 πμ »
Εμάς μας βόλεψαν πολύ φετούλες με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και πασπάλιζα πάνω και τριμμένο αμύγδαλο.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 28, 2012, 08:42:05 πμ »
Τί να σας πω και εγώ ρε παιδιά;  dunno Απλώς μεταφέρω.
Ήδη έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την κατανόηση του να έχω σώνει και καλά τόφου, φυτικά τυριά ή ότι. Τα καταναλώνω σπάνια και δε μπορώ να φανταστώ να σταματάω να είμαι βίγκαν επειδή δε μπορώ να βρω τα σνίτσελ της fry's ή τα βρίσκω ακριβά!  :D
Επίσης εντύπωση κάνει πως στην ελλάδα μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν (όχι για λίγες μέρες). Έρχονται και κάνουν τρελή οικονομία ώστε να παρατείνουν τη διαμονή τους. Ε, προφανώς δε θέλουν να κόψουν από τα ποτά τους και κόβουν απ' τις αρχές τους...  :D

Παράθεση
Το τι θεωρείται εξεζητημένο και τι όχι, πέρα από τις φυσικές και ακατέργαστες τροφές, όπως όσπρια και λαχανικά, είναι υποκειμενικό και έχει να κάνει με το τι διατίθεται στην αγορά.
Παράθεση
Αυτά όλα είναι εξεζητημένα για την ελληνική αγορά...
Μα φυσικά, με αυτά τα δεδομένα μιλάω κι εγώ.
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 28, 2012, 10:38:31 πμ »
Η αλήθεια είναι οτι  αγοράζω αρκετά "εξειδικευμένα" (συμφωνώ με την ilaeira, οτι ο όρος είναι αδόκιμος), αλλά από τιρί αυτό που με έχει βολέψει τρελά
είναι ένα κίτρινο τιρί της veganmama (από το Uncheeze cookbook) . Το φτιάχνω με αλεύρι ρεβιθιού και είναι σούπερ ντούπερ πρωτεινικό. Σας γράφω στα γρήγορα τη συνταγή:

1 & 1/3 της κούπας νερο
1/2 κούπα διατροφικη μαγιά
Απο 4κσ χυμό λεμονιού, ταχινι, αλεύρι ρεβιθιού
3κσ πελτε ντοματας ή κετσαπ
4κγ αμυλο αραβοσίτου
σκόνη κρεμμυδιού 2κγ ή 1/2 κρεμμύδι
σκόνη σκόρδου, κουρκουμάς σκονη μουστάρδας, αλάτι, όλα από 1/2 κγ

Ανακατευουμε βραζουμε χαμηλώνουμε και μετα από 3 λεπτά έχουμε καταπληκτικο τιράκι.
Αρχικά είχα ακολουθήσει τη συμβουλή της βέγκανμάμα και ετοίμαζα φέτες τόστ με τιρι, φέτες ντομάτας και τις έβαζα στο ψυγείο
ή στην κατάψυξη (χωρίς ντομάτα).  Τρώγεται κρύο η και ψημένο σε τοστιέρα ή τηγάνι χωρίς λάδι.
Πλέον, αυτό το τιράκι το χρησιμοποιώ σχεδόν παντου. Τα αλείφω, το βάζω στη σαλάτα, σε πίτσα, σε γέμιση κτλ κτλ
Εχει υπέροχο κίτρινο χρώμα και νομίζω οτι τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!

Δείτε τη συνταγή κι εδώ:
http://veganmama.gr/

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 28, 2012, 10:51:51 πμ »
Ευχαριστούμε, Δάφνη! Καλημέρα!  :-*

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 28, 2012, 11:17:24 πμ »
τι εννοείς ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά; απλά τα πετά όλα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις;

και μετά τουμπάρεις τη κατσαρόλα κι έχει ένα ... κεφάλι;

πόσο αλεύρι ρεβυθιού βάζεις;

Αποσυνδεδεμένος giorgosdelta

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 28, 2012, 11:25:03 πμ »
Σε αγαπάμε χορτοφαγομαμά. :-*

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 28, 2012, 11:41:16 πμ »
τι εννοείς ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά; απλά τα πετά όλα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις;

Οταν το ειχα κανει,μολις "εβρασε" το αλειψα σε ψωμι(σαν τοστ) κ το φυλαξα στο ψυγειο (εβαλα και μερικα στην καταψυξη).
Φανταζομαι οτι αν το βαλεις σε ταπερ οσο ειναι ζεστο,κρυωνοντας θα παρει τη φορμα και θα εχεις ενα "κεφαλι".
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 28, 2012, 12:00:23 μμ »

Τα θεώρησα αυτονόητα....!
Τέσσερις κουταλιές σούπας ρεβιθιού.
Ναι, τα ανακατεύουμε, και μόλις πάρει βράση, περίπου τρια λεπτα ανακατεύεις. Τέλος το αλείφεις σε φέτες του τόστ και στο ψυγείο ή σε λαδωμένο ταπεράκι και στο ψυγείο.

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 28, 2012, 12:46:50 μμ »
το κατανοώ να τα θεώρησες αυτονόητα μετά την επίδειξη μαγειρικής επιδεξιότητας που σου έκανα στη Βίλλα :P

thnx δαφνη και σαρδέλα! φαινεται ευκολο θα το δοκιμασω!

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 28, 2012, 02:02:18 μμ »
Ενα είναι σίγουρο Χριστόφορε: έχεις τα προσόντα για ανακάτεμα! Θα το δεις οτι θ αρχίσει να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Τότε είναι έτοιμο.
Μπορείς να το κάνεις με ό,τι αλεύρι θέλεις. Δοκιμασμένο. Το έχω κάνει και χωρίς άμυλο αραβοσίτου προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι καλαμποκιού.
Μια καλή μαγκιά για να μην πιάνει από επάνω κρούστα είναι να του βάλεις εφαρμοστά διαφανή μεμβράνη και να την πιέσεις λίγο για να ισιώσει.
Αυτό ισχύει για όλα τα σπιτικά τυριά.

Αποσυνδεδεμένος noname:)

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 28, 2012, 02:43:22 μμ »
Όσο για το ότι τα πάντα περιέχουν πρωτεΐνες, οκ, αλλά για να πάρω τις πρωτεΐνες που χρειάζομαι μόνο από λαχανικά δεν ξέρω τι ποσότητες πρέπει να τρώω. Μια εποχή που έτρωγα μόνο λαχανικά, φρούτα και πλιγούρι και γυμναζόμουν, έτρεμαν τα πόδια μου και δεν μπορούσα να σηκώσω πεντόκιλο με τον τετρακέφαλο. Γενικά όταν μου λείπουν πρωτεΐνες --όπως αυτές τις μέρες που επειδή με τη ζέστη δεν έχω κουράγιο να μαγειρέψω, αλλά ούτε έχω λεφτά να πάρω ξηρούς καρπούς-- τρώω όλο λαχανικά, αισθάνομαι την έλλειψη.

Άμα δεν μπορείς να καταναλώσεις όση πρωτεϊνη χρειάζεται ο οργανισμός σου, μια εύκολη και σχετικά φθηνή λύση θα ήταν να αγοράσεις κάποιο συμπλήρωμα. Εκτός από αυτές της σόγιας που έχει αναφέρει ο Γιώργος σε άλλο thread, μπορείς να κοιτάξεις και για pea protein http://www.iherb.com/Now-Foods-Pea-Protein-100-Pure-Unflavored-2-lbs-907-g/9858. Επίσης υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για πρωτείνες στην Αγγλία, όπου με 40 ευρώ περίπου μάζι με τα έξοδα αποστολής μπορείς να πάρεις 2,5 κιλά pea protein http://www.myprotein.com/uk/products/pea_protein_isolate . Aν δεν ήταν και τα τσουχτερά έξοδα αποστολής θα ερχόταν ακόμη πιο φθηνά. Αν σκεφτείς πως τρόγοντας 30 γρ μαζί με γάλα σόγιας για παράδειγμα, δύο φορές την ημέρα, έχεις ήδη πάρει 60 γρ πρωτεϊνης, καταλαβαίνεις γιατί είναι βολικό.

Όσον αφορά το vegan τυρί, πιστεύω πως είναι από τα πρώτα πράγματα που θα λείψει σε κάποιον που γίνεται vegan, περισσότερο κι από το κρέας κατά τη γνώμη μου. Εγώ για παράδειγμα, πιο πολύ γαλακτομικά έτρωγα πάντα παρά κρέας. Με το γάλα την έχω βολέψει αντικαθιστώντας το είτε με σόγιας είτε με αμυγδάλου. Αλλά με το τυρί δεν έχω βρει κάποιο εναλλακτική. Κάποιοι βέβαια θα μου πείτε πως δε χρειάζονται εναλλακτικές και υποκατάστατα και θα συμφωνήσω εν μέρει. Όμως όταν κόβεις όλα τα ζωϊκά μαχαίρι περνάς κι από ένα στάδιο προσαρμογής πιστεύω και μία στο τόσο να τρως μια πίτσα για παράδειγμα με vegan τυρί δε θα έβλαπτε. Δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη (με μια εξαίρεση) δε βρήκα κατάστημα ηλεκτρονικό ή μη που να φέρνει vegan τυρί. Ακόμα και στο Γαλλαξία που ρώτησα για το viofast, μου είπαν πως το φέρνουν σε περίοδο νηστείας μόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανενας δε φέρνει στην Ελλάδα τη στιγμή που έχουν φέρει όλα τα άλλα (χωρτοφαικά λουκάνικα, τόφου κλπ) Είμαι σίγουρος πως αν έφερναν θα υπήρχε μεγάλη ζήτηση. Τώρα είτε πρέπει να πειραματιστείς με τις συνταγές ή να παραγγείλεις απο Αμερική...

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 28, 2012, 05:46:55 μμ »
noname, ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Να ρωτήσω τα στέλνει σαν απλό γράμμα - δέμα - συστημένα ή μη; Μέγιστο βάρος παραγγελίας; Έχεις παραγγείλει φαντάζομαι!

Αποσυνδεδεμένος noname:)

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 28, 2012, 06:21:28 μμ »
Από το myprotein δεν έχω παραγγείλει αν και το σκεφτόμουν. Απ' όσο γνωρίζω στα στέλνουν σπίτι με κούριερ και το μέγιστο βάρος παραγγελείας είναι 25 κιλά. Επομένως συμφέρει για μεγάλες παραγγελείες, μιας και τα έξοδα αποστολής είναι 15 λύρες. Γενικά έχω ακούσει καλά λόγια για το εν λόγω κατάστημα.

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 28, 2012, 06:23:48 μμ »
Ευχαριστώ, θα του ρίξω μια ματιά και λογικά θα κάνω κάποια παραγγελία εντός των ημερών από εκεί. Θα σας ενημερώσω.

Αποσυνδεδεμένος emma-anna-lisa

• New Kid in The Block
  • **
  • ~GO VEGAN~
    • Το  κοκκινο μπαλονι
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 30, 2012, 02:02:08 μμ »
γεια σε όλους μετά από καιρό.. :))
έχω μια απορία για την φέτα βιοτρός.. είναι βίγκαν ή όχι?και ένα κιτρινο τυρί του τοστ που πουλάνε στο βασιλόπουλο?
Νομίζω βιοτρος είναι κι αυτό,είναι βίγκαν?
Καλή συνέχεια!!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής