Γειά σας,
εφτιαξα προχτες ενα από αυτά τα γλυκά ψυγειου με κρεμα και μπισκοτα και μαλλον βγηκε καλό (δεν προλαβα να δοκιμασω.....)
Υλικα¨
3 πακετα μπισκοτα digestive (προσοχη στα συστατικα δεν ειναι ολα βιγκαν)
λιγο ουισκι ή κονιακ ή οτι αλλο ποτο θελετε
3 κονσερβες γαλα καρυδας των 400ml
2 φακελακια ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια
10 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
4 κουβερτουρες των 125γρ (προσοχη στα συστατικα δεν ειναι ολες βιγκαν)
μια μπανανα
παιρνουμε ενα μεγαλο μακροστενο σκευος (μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γυαλινο για να ειναι ωραιο στο σερβιρισμα)
στρωνουμε τα μπισκοτα σε δυο στρωσεις και τα ραντιζουμε με το ουισκι
σε ενα αλλο μπολ σπαμε πειπου 400γρ απο τη σοκολατα σε κομματακια και σε ενα μπρικι βραζουμε το ενα κουτι γαλα καρυδας,
μολις βρασει περυχινουμε με το γαλα τη σοκολατα και το αφηνουμε λιγο να λυωσει η σοκολατα,
επειτα ανακατευουμε με ενα κουταλι να γινει μια ομοιογενης κρεμα και την τοποθετουμε πανω απο τα μπισκοτα με προσοχη να δημιουργησει μια ομοιομορφη στρωση
περιμενουμε λιγο να σταθει η στρωση σοκολατας και τοποθετουμε με προσοχη αλλη μια στρωση μπισκοτα και παντυζουμε με το ποτο μας,
σε ενα κατσαρολακι βαζουμε να βρασει το υπολοιπο γαλα καρυδας (δυο κονσερβες)
και σε ενα ποτηρι ανακατευουμε το ανθος αραβοσιτου με νερο και ζαχαρη
μολις βρασει το γαλα ριχνουμε το περιεχομενο του ποτηριου και ανακατευουμε καλά,
οταν αρχισει να κανει φουσκάλες και εχει πηξει η κρεμα αποσυρρουμε απο τη φωτια και περιμενουμε λιγο ανακατευοντας να κρυωσει
ριχνουμε την κρεμα πανω απο τα μπισκοτα και αφηνουμε να κρυωσει, μολις δεν καιει πια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα για να στεκεται οταν το σερβιρουμε.
οταν ειναι ετοιμο τριβουμε απο πανω την κουβερτουρα που εχει μεινει και κοβουμε σε ροδελες τις μπανανες και τις τοποθετουμε πανω απο την κρεμα για στολισμό.
αμα το ξανακανω θα το φωτογραφισω και θα το στειλω.
