χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γλυκό Ψυγείου-Σοκολάτα/Βανίλια  (Αναγνώστηκε 3128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
Γλυκό Ψυγείου-Σοκολάτα/Βανίλια
« στις: Ιούλιος 05, 2012, 12:10:10 μμ »
Γειά σας,

εφτιαξα προχτες ενα από αυτά τα γλυκά ψυγειου με κρεμα και μπισκοτα και μαλλον βγηκε καλό (δεν προλαβα να δοκιμασω.....)

Υλικα¨
3 πακετα μπισκοτα digestive (προσοχη στα συστατικα δεν ειναι ολα βιγκαν)
λιγο ουισκι ή κονιακ ή οτι αλλο ποτο θελετε
3 κονσερβες γαλα καρυδας των 400ml
2 φακελακια ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια
10 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
4 κουβερτουρες των 125γρ (προσοχη στα συστατικα δεν ειναι ολες βιγκαν)
μια μπανανα

παιρνουμε ενα μεγαλο μακροστενο σκευος (μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γυαλινο για να ειναι ωραιο στο σερβιρισμα)
στρωνουμε τα μπισκοτα σε δυο στρωσεις και τα ραντιζουμε με το ουισκι

σε ενα αλλο μπολ σπαμε πειπου 400γρ απο τη σοκολατα σε κομματακια και σε ενα μπρικι βραζουμε το ενα κουτι γαλα καρυδας,
μολις βρασει περυχινουμε με το γαλα τη σοκολατα και το αφηνουμε λιγο να λυωσει η σοκολατα,
επειτα ανακατευουμε με ενα κουταλι να γινει μια ομοιογενης κρεμα και την τοποθετουμε πανω απο τα μπισκοτα με προσοχη να δημιουργησει μια ομοιομορφη στρωση

περιμενουμε λιγο να σταθει η στρωση σοκολατας και τοποθετουμε με προσοχη αλλη μια στρωση μπισκοτα και παντυζουμε με το ποτο μας,

σε ενα κατσαρολακι βαζουμε να βρασει το υπολοιπο γαλα καρυδας (δυο κονσερβες)
και σε ενα ποτηρι ανακατευουμε το ανθος αραβοσιτου με νερο και ζαχαρη
μολις βρασει το γαλα ριχνουμε το περιεχομενο του ποτηριου και ανακατευουμε καλά,
οταν αρχισει να κανει φουσκάλες και εχει πηξει η κρεμα αποσυρρουμε απο τη φωτια και περιμενουμε λιγο ανακατευοντας να κρυωσει

ριχνουμε την κρεμα πανω απο τα μπισκοτα και αφηνουμε να κρυωσει, μολις δεν καιει πια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα για να στεκεται οταν το σερβιρουμε.

οταν ειναι ετοιμο τριβουμε απο πανω την κουβερτουρα που εχει μεινει  και κοβουμε σε ροδελες τις μπανανες και τις τοποθετουμε πανω απο την κρεμα για στολισμό.

αμα το ξανακανω θα το φωτογραφισω και θα το στειλω. hug.gif

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
Απ: ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 05, 2012, 01:45:50 μμ »
 thumbsup yum
Τουλάχιστον, μπορούμε να το φανταστουμε!
Κάνω και δίαιτα, τρομάρα μου!
Χτές, χτύπησα και πάλι ενα σουπερ-ντούπερ τσιζκεικ στην Blueheart!
Θα δοκιμάσω να το κάνω τον Αυγουστο για να κερνάω (λέμε τώρα...!)!

Αποσυνδεδεμένος krysti

• New Kid in The Block
  • **
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1242274588
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 06, 2012, 11:47:12 πμ »
 yum  yum  yum Πολύ ωραίο φαίνεται!!!!!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα :)
Ο ασυγχρονισμός της φύσης και του ανθρώπου, έφερε τον ασυγχρονισμό της ψυχής και του σώματος. Οδυσσέας Ελύτης

Αποσυνδεδεμένος krysti

• New Kid in The Block
  • **
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1242274588
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 24, 2012, 11:06:48 πμ »
Το έφτιαξα κι έγινε πολύ ωραίο  yum  yum!!! Βέβαια η πρώτη στρώση μπισκότων κολύμπησε στη κρέμα σοκολάτα αλλά δεν πειράζει.  :))
Ο ασυγχρονισμός της φύσης και του ανθρώπου, έφερε τον ασυγχρονισμό της ψυχής και του σώματος. Οδυσσέας Ελύτης

Αποσυνδεδεμένος wild_rose

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 13, 2013, 09:16:11 μμ »
εγω κανω ενα παρομοιο με γαλα αμυγδαλου και ανθος αραβοσιτου βανιλια και σοκολατα. εν τω μεταξυ εβαζα αντι για σαντυγι την "φυτικη" σαντιγη των σουπερ μαρκετ αλλα -τι εκπληξη- κι αυτη απο γαλα ηταν, η μια απο τις  μαρκες που κυκλοφορουν δεν εχει γαλα αλλα εχει πρωτεινες γαλακτος.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 13, 2013, 11:38:09 μμ »
εγω κανω ενα παρομοιο με γαλα αμυγδαλου και ανθος αραβοσιτου βανιλια και σοκολατα. εν τω μεταξυ εβαζα αντι για σαντυγι την "φυτικη" σαντιγη των σουπερ μαρκετ αλλα -τι εκπληξη- κι αυτη απο γαλα ηταν, η μια απο τις  μαρκες που κυκλοφορουν δεν εχει γαλα αλλα εχει πρωτεινες γαλακτος.

Ναι αυτό που γράφουν φυτικές αυτές τις σαντυγές είναι απίθανο. Σε κάποια σούπερ μάρκετ μάλιστα έχω δει να τους βάζουν και ταμπελάκι από κάτω που να λέει νηστίσιμο (μεγάλο δούλεμα) και τους την έχω πει. Σαντυγί βίγκαν δεν βρίσκεις εύκολα εκτός από πολύ μεγάλα βιολογικάδικα στην αθήνα. Αλλά και από αυτές έχω πάρει μερικές και δεν στέκονται όλες καλά. Αλλά μπορείς να φτιάξεις με παγωμένο γάλα καρύδας και άχνη ζάχαρη, υποθέτω οτι γάλα καρύδας βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ κάπου κοντά?

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 14, 2013, 12:03:22 πμ »
Κοιτάξτε αν υπάρχει η κρέμα γάλακτος για γλυκά της alpro. Είναι καταπληκτική και στέκεται τέλεια! (Ούτε διαφήμιση να έκανα, αλλά έχω ενθουσιαστεί με αυτήν την κρέμα. Μήπως την έχει το μπαμπού ή μπορείτε να την παραγγείλετε εκεί όπου πουλάνε προϊόντα alpro; )

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής