Υλικά
150 γραμ. κουβερτούρα (αυτή με 70% κακάο το κάνει πιο σοκολατένιο)
2 1/4 κούπας νερό
130 γραμ. ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά κακάο
1 κουταλιά αλκοολούχο ποτό (προαιρετικά, αλλά του χαρίζει πολύ), αλλιώς βάζουμε 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ..Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σιρόπι (3-4 λεπτά)... Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο μείγμα... Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει, το βγάζουμε, ρίχνουμε το ποτό ή τη βανίλια και το ανακατευουμε... Το βάζουμε στην κατάψυξη... Κάθε 30 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε για να σπάσει ο πάγος (αυτό το κάνουμε 4-5 φορές)... Μετά το διατηρούμε στην κατάψυξη...