Λοιπόν, για κοκάκια δεν έχω καμία συνταγή χωρίς αυγά!

Έκανα την κανονική συνταγή με egg replacer που πήρα από το Dortmund!
Η τούρτα "κοκάκι" όμως είναι πανεύκολη!
Παντεσπάνι1 κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
5 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά! Προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι και τις βανίλιες σταδιακά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά! Το χωρίζουμε σε δύο μέρη!!
Σιρόπινερό
ζάχαρη
αλκοολούχο ποτό (προαιρετικά)
Κρέμα4 ποτήρια γάλα σόγιας
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές φυτικό βούτυρο
2 βανίλιες
Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο! Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα! Ανακατεύουμε, και μόλις πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στο παντεσπάνι (το παντεσπάνι πρέπει να έχει κρυώσει και να το έχουμε σιροπιάσει)! Βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι πάνω!!
Σοκολάτα1 κουβερτούρα
γάλα σόγιας (για να λιώσει η σοκολάτα)
2 κουταλιές φυτικό βούτυρο
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το γάλα σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει ένα πηχτό (όχι σκληρό, γιατί θα μπει και στο ψυγείο) μείγμα!! Τη βάζουμε πάνω στην τούρτα!!