Έφτιαξα κι εγώ την νπυτέλα με κάποιες μικρές παραλλαγές.
Δούλεψα σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες των φίλων piece in the wold και ilaeria.
Χρησιμοποίησα τα κάτωθι υλικά:
Τρόφιμα Κανέλλα Βανίλια Εκχύλισμα Μέλι Γάλα Σόγιας Κακάο Σκόνη Φουντούκια Σφένδαμου Σιρόπι
| Βάρος (γρ) 5,00 10,00 200,00 100,00 50,00 200,00 100,00
|
Αρχικά έβαλα τα φουντούκια (ολόκληρα πάντα), ποτέ δεν πετάω τις φλούδες, ειδικά από τη στιγμή που ανέφερε κάποιος φίλος ότι θα πικρίσει λίγο (πικρά= φάρμακα) δεν υπήρχε περίπτωση.
Τα χτύπησα στο μικρό μπλέντερ κι είδα ότι κάποια στιγμή έγινε μια πάστα αλλά είχε εμφανείς τους κόκους και δε χτυπιόταν άλλο, έτσι κατέβσα το δυνατό μίξερ, όπου τα χτύπησα λίγο παραπάνω, αλλά πάλι είχε τους μικρούς κόκκους.
Έπειτα εριξα ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα το μέλι, τη βανίλια, το κακάο, το σιρόπι σφένδαμου, το γάλα σόγιας και την αγαπημένη μου κανέλλα.
Βγήκε το τελικό μείγμα ίδιο με νουτέλλα. Καταπληκτικό σε υφή, οι μικροί κόκκοι πιο πολύ χάρη του δίνουν. Στέκεται μια χαρά στο κουταλάκι κι είναι αρκετά μαλακό αν και ζεστό απ' το χτύπημα ώσε να αλείφεται. Θα περιμένω να δω πως θα γίνει όταν κρυώσει.
Ανάλογα θα το βάλω στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Σίγουρα θα διατηρείται πολύ καιρό χωρίς να χαλάσει.
Εμένα μου φάνηκε λίγο γλυκό αλλά η γυναίκα κι η κόρη είπαν είναι εντάξει. μάλιστα τους άρεσε πράγμα που με εξέπληξε!!!
Διατροφικά έχουμε:
Στοιχεία Θερμίδες Πρωτείνες Υδατάνθρακες Λιπαρά Φ. Ίνες
| Σπιτική Νουτέλα 363,7 6,5 45,0 20,8 5,6
| Νουτέλα Εμπορίου 553,0 5,9 52,1 35,7 3,5
|
Είναι δηλαδή κι ελαφριά και πιο υγιεεινή με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, η διαφορά είναι τεράστια.
Το θερμιδικό ισοδύναμο για όσους δε θέλουν μέλι, για 200γρ μέλι, έιναι 160γρ ζάχαρη. Το ισοδύναμο υδατανθράκων (αίσθηση γλύκας) είναι 168γρ ζάχαρη.