Έκανα τη συνταγή αλλά λίγο κουτουρού και με μικρή παραλλαγή και βγήκε τέλεια! Το ιδιαίτερο είναι ότι η υφή της ήταν σαν πραγματική νουτέλα, αλοιφή χωρίς κομματάκια:
Έψησα τα φουντούκια στον φούρνο και τα έτριψα σε μια πετσέτα να φύγουν οι φλούδες (όπως μου είπε ο άντρας τη PITW). Προσοχή στο ψήσιμο, μην καούν, γιατί πικρίζουν.
Στη συνέχεια τα έλιωσα στο μούλτι (πολύ, να γίνουν όσο γίνεται αλοιφή).
Έβαλα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζάχαρη (με το μάτι, περίπου όσα και τα τριμμένα φουντούκια σε όγκο) και ανακάτευα συχνά, μέχρι να λιώσει όλη, αλλά να μη μαυρίσει.
Μόλις έλιωσε, έριξα τα τριμμένα φουντούκια, ανακάτεψα γρήγορα να πάει παντού η καραμέλα. Έβγαλα τον καραμελωμένο πολτό σε αντικολλητικό χαρτί και άφησα να κρυώσει.
Όταν κρύωσε, τον έβαλα πάλι στο μούλτι και τον χτύπησα να γίνει όσο πιο αλοιφή γινόταν. Πρόσθεσα λάδι αμυγδάλου (γιατί δεν κατάφερα να βρω φουντουκέλαιο, που σίγουρα θα δίνει πολύ πιο νουτελένιο άρωμα), πάλι με το μάτι (ας πούμε για μισό φλιτζάνι φουντούκια περίπου 3 με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι). Πάλι στο περίπου 3 κουταλιές κακάο και τέλος λίγο γάλα σόγιας. Βγήκε πάρα πολύ ωραία, τέλεια σε υφή και δεν παγώνει στο ψυγείο!
Άμα τυποποιήσω τη συνταγή, θα σας τη γράψω (με αναλογίες).