χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σανδάλια  (Αναγνώστηκε 3386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dum spiro spero

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
Σανδάλια
« στις: Ιούνιος 09, 2012, 12:45:58 μμ »
Γεια σας!Ξέρετε αν τα κλασικά σανδάλια που βρίσκουμε και στο μοναστηράκι έχουν αληθινό δέρμα ή συνθετικό??Πήρα ένα ζευγάρι με 20 ευρώ και λόγω της χαμηλής τιμής δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι αληθινό δέρμα:/ ξέρετε τίποτα? :(
''Μην κανεις στους άλλους αυτο που δεν θα ηθελες να σου κανουν εσενα''

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
Απ: Σανδάλια
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 09, 2012, 12:55:18 μμ »
Ναι είναι δερμάτινα, τα φορούσα πολλά χρόνια..

Αποσυνδεδεμένος Dum spiro spero

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 09, 2012, 01:30:45 μμ »
Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρψ παρόμοια vegan?
''Μην κανεις στους άλλους αυτο που δεν θα ηθελες να σου κανουν εσενα''

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 09, 2012, 01:39:10 μμ »
χμμ.. δύσκολα να βρεις το ίδιο στυλ ακριβώς..
Κοίτα σε βιτρίνες μήπως πετύχεις κάτι κατά τύχη, ή κοίτα σε online vegan καταστήματα.. dunno

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

• Sr. Member
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 09, 2012, 02:36:05 μμ »
Η teva βγαζει πολλα βεγκαν σανδαλια τα οποια αντεχουν εντος και εκτος νερου για πολλα χρονια. Αξιζει τον κοπο να τα ψαξεις. Σε ειδη camping και στο amazon και στο intersport

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 09, 2012, 03:15:18 μμ »
Όλα τους τα παπούτσια είναι βίγκαν;

Αποσυνδεδεμένος Peace_in_the_world

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 09, 2012, 04:50:27 μμ »
Όλα τους τα παπούτσια είναι βίγκαν;

Όχι ολα, έχουν και κάποια δερμάτινα, αλλά έχουν πάρα πολλά που είναι βίγκαν... Είχα πάρει πέρισυ ένα ζευγάρι, και εμεινα απόλυτα ευχαριστημένη... Είναι πάρα πολύ άνετα, αλλά, βέβαια, η τιμή τους είναι λίγο τσιμπημένη....
Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής...

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 09, 2012, 05:19:45 μμ »
Είναι πάρα πολύ άνετα, αλλά, βέβαια, η τιμή τους είναι λίγο τσιμπημένη....

Είχα πάρει και εγώ ένα ζευγάρι Teva και είμαι και εγώ πολύ ευχαριστημένη με την αγορά μου. Για το θέμα της τιμής, θαρρώ πως πρέπει να αναλογιστούμε και τη διάρκεια χρήσης τους. Τα προηγούμενα σανδάλια παρόμοιου σχεδίου τα είχα για 10 χρόνια, και φαίνεται ότι και τα Teva μου θα διαρκέσουν επίσης αρκετά χρόνια, οπότε δε με πειράζει καθόλου να κάνω μία επένδυση για καλής ποιότητας σανδάλια που θα τα φοράω για τα επόμενα καλοκαίρια.  :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 10, 2012, 02:00:41 μμ »
Η teva βγαζει πολλα βεγκαν σανδαλια τα οποια αντεχουν εντος και εκτος νερου για πολλα χρονια. Αξιζει τον κοπο να τα ψαξεις. Σε ειδη camping και στο amazon και στο intersport

100% βίγκαν είναι; Πριν 2 χρόνια που έκανα αναζήτηση για παρόμοια αγορά απογοητεύτηκα επειδή 1-2 εταιρείες που ανέφεραν ΟΛΑ τα υλικά και βεβαίωναν ότι κάποια είναι βίγκαν - μιλώ και για την κόλλα - τα είχαν πανάκριβα.
Υπάρχει καμιά αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις κόλλες που χρησιμοποιούνται σήμερα; Τώρα μόλις διάβασα κι αυτό, αλλά δεν το πιστεύω διότι: 1ον, το λέει μια εμπορική εταιρεία που σίγουρα δεν τη συμφέρει να πει το αντίθετο και 2ον, αν ίσχυε δεν θα είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο με διαφημίσεις προσέγγισης βίγκαν πελατών;

Αποσυνδεδεμένος Peace_in_the_world

• Addicted
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 10, 2012, 02:14:17 μμ »

100% βίγκαν είναι; Πριν 2 χρόνια που έκανα αναζήτηση για παρόμοια αγορά απογοητεύτηκα επειδή 1-2 εταιρείες που ανέφεραν ΟΛΑ τα υλικά και βεβαίωναν ότι κάποια είναι βίγκαν - μιλώ και για την κόλλα - τα είχαν πανάκριβα.
Υπάρχει καμιά αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις κόλλες που χρησιμοποιούνται σήμερα; Τώρα μόλις διάβασα κι αυτό, αλλά δεν το πιστεύω διότι: 1ον, το λέει μια εμπορική εταιρεία που σίγουρα δεν τη συμφέρει να πει το αντίθετο και 2ον, αν ίσχυε δεν θα είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο με διαφημίσεις προσέγγισης βίγκαν πελατών;

Αντωνία, δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ, όταν τα πήρα κοίταξα τα υλικά που αναφερόταν και ήταν όλα βίγκαν (σημείωση: έχει και κάποια παπούτσια με δέρμα αυτή η εταιρία).... Θα μπορούσαμε να στείλουμε ένα μειλ στην εταιρία να μα δώσει περισσότερες πληροφορίες... Πάντως, και τα σανδάλια της teva κυμαίνονται γύρω στα 100ευρώ, αλλά όπως είπε και η mazikeen, είναι αντοχής και δεν καταλαβαίνουν τίποτα....
Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής...

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 10, 2012, 03:19:11 μμ »
Έχω πάρει ένα μοντέλο Teva (κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει και είχα βάλει φωτογραφία), τα είναι πάρει προσφορά από ένα μαγαζάκι στη Θεμιστοκλέους με είδη ορειβασίας. Τώρα, έχω δει ότι έχουν περίπου 65€ στο μαγαζί στη στοά του Χόντου στην Ιπποκράτους.
Τα αναφερόμενα υλικά, είναι οκ, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν υλικά που δεν αναφέρονται...  dunno

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 10, 2012, 09:05:23 μμ »
Μια χαρά τα Teva αλλά με τα κλασσικά δερμάτινα σαλδάλια του μαναστηρίου δεν έχουν καμία σχέση στο στυλ. :P

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 10, 2012, 09:21:26 μμ »
δεν ξέρω αν υπάρχουν υλικά που δεν αναφέρονται...  dunno
Μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρη ότι υπάρχουν. Το κύριο "υλικό" ενός προϊόντος είναι ο (συνήθως ανθρώπινος) μόχθος. Δεν νομίζω ότι κάποια μάρκα θα έγραφε πάνω σε προϊόν της: "προϊόν εκμετάλλευσης (φτηνών) εργατών". Επομένως υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν και πολλά βίγκαν προϊόντα για αγορά. Το μόνο που μπορούμε, είναι να δούμε το επιδερμικό του όλου θέματος: αν έχει φτιαχτεί (κυρίως & εμφανώς) από δέρμα. Δυστυχώς.

Επιπλέον, είναι μεγάλος φαν της teva, γιατί για μένα πέρα από αξεσουάρ είναι και εργαλείο δουλειάς. 10 χρόνια τώρα στη δουλειά σχεδόν αποκλειστικά teva φοράω.

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 11, 2012, 04:04:46 μμ »
δεν ξέρω αν υπάρχουν υλικά που δεν αναφέρονται...  dunno
Μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρη ότι υπάρχουν. Το κύριο "υλικό" ενός προϊόντος είναι ο (συνήθως ανθρώπινος) μόχθος. Δεν νομίζω ότι κάποια μάρκα θα έγραφε πάνω σε προϊόν της: "προϊόν εκμετάλλευσης (φτηνών) εργατών". Επομένως υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν και πολλά βίγκαν προϊόντα για αγορά. Το μόνο που μπορούμε, είναι να δούμε το επιδερμικό του όλου θέματος: αν έχει φτιαχτεί (κυρίως & εμφανώς) από δέρμα. Δυστυχώς.

Επιπλέον, είναι μεγάλος φαν της teva, γιατί για μένα πέρα από αξεσουάρ είναι και εργαλείο δουλειάς. 10 χρόνια τώρα στη δουλειά σχεδόν αποκλειστικά teva φοράω.

Πολύ ωραία το έθεσες tofu.. συμφωνώ απόλυτα. Και πάλι φαίνεται πόσο εύκολο είναι να αμφισβητηθούμε και να αυτοαναιρεθούμε, μέσα απ' τις υπάρχουσες συνθήκες (απέναντι στους εαυτόυς μας εννοώ). Μέχρι να "καθαρίσει" ο πολιτισμός και να "ξεβγάλουμε" την καπιταλιστική λάσπη απ' τα μυαλά μας..  broom .. μέχρι ΤΟΤΕ θα είμαστε σχεδόν βίγκαν.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 11, 2012, 08:13:38 μμ »
Τότε, σε κεινον τον παράδεισο, θα κυκλοφορούμε ξυπόλυτες, βρε!  ;)
(πραγματικά, ωραία το έθεσες, tofu!  thumbsup)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής