Υλικά350γρ. φρέσκες σφιχτές φράουλες, κομμένες σε κυβακια
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
9 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη + 1 κ.σ. επιπλέον
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
μια πρεζα αλάτι
6 κ.σ. λάδι
2/3 κούπας φυτική κρέμα γάλακτος
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ρηχά ταψιά με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Σε ένα μπωλ βάζουμε μαζί τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε
Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν, το αλάτι και τις υπόλοιπες 7 κ.σ. ζάχαρη.Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε τα υλικά μεταξύ τους, με τα δάχτυλά μας, μέχρι να δημιουργήσουν ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ενώνεται και τέλος προσθέτουμε τις φράουλες.
Ανακατεύουμε απαλα για να ενωθούν τα υλικά
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας, παίρνουμε κουταλιές ζύμης και τις ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη.
Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγαίνουν εξαιρετικά και πεντανόστιμα.....
