χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Δημοσιεύματα περί χορτοφαγίας σε ΜΜΕ  (Αναγνώστηκε 23434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
Απ: Δημοσιεύματα περί χορτοφαγίας σε ΜΜΕ
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:20:59 μμ »
To vrisko ligo apithano na ginei kapoios vegan epeidi einai moda, na to "paizei" vegan borei i na einai xortofagos pou troei pou kai pou kotopoulo  biggestgrin
Ego pantos akoma kai etsi tha eimoun ikanopoiimeni, as ginontousan oloi kai as to kanane giati einai sti moda, ta zoa tha glitonane pantos
Συμφωνώ σε όλα!

Η κοπέλα του αδερφού μου έλεγε οτι δεν τρώει κρέας γιατί αγαπάει τα ζώα.  Μια φορά είχαν πάρει πίτσες, και γι'αυτήν είχαν πάρει βετζετέριαν.  Κάποια στιγμή κάποιος την έπιασε να τρώει αυτή με το πεπερόνι.  Έγινε κάτακόκκινη και παρακαλούσε να μην το πει σε κανέναν rolleye
Μια φορά το γατάκι της έπιασε ένα πουλάκι και της το πήγε στην πόρτα της.  Μετά του κρατούσε μούτρα για μέρες και δεν του μιλούσε.  Η ίδια καταβρόχθιζε καθημερινά την μπριζόλα της.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:24:53 μμ »
To vrisko ligo apithano na ginei kapoios vegan epeidi einai moda
μήπως υποτιμάς τη δύναμη της μόδας;  nanana

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:36:51 μμ »
πάντως εντάξει μη τρελενόμαστε, ποια μόδα;

τι νόημα έχει να είσαι κάτι που δεν φαίνεται; (από την άποψη της μόδας μιλάμε πάντα!) δεν θα σε δει κανείς και θα πει "α να ένας χορτοφάγος!". να κάνεις το κομμάτι σου ρε αδερφέ!
επίσης τι νόημα έχει η μόδα όταν οι μισοί σε δουλεύουν και οι υπόλοιποι μισοί σε κοιτούν συγκαταβατικά; (υπερβάλλω αλλά καταλαβαίνετε)
τι νόημα έχει η μόδα όταν συνήθως στην επιλογή αυτή είσαι μόνος ή δεν είσαι σε μια διακριτή ομάδα; συνήθως μια μόδα την ακολουθείς (αν το κάνεις μόνο για τη μόδα - συνειδητά ή ασυνείδητα) για να ενταχθείς σε κάποια ομάδα. τι νόημα έχεις λοιπόν;
(και αναφέρομαι στην ελλάδα τώρα, όχι γενικά κι αόριστα)

μόδες και πράσινα άλογα! αλλά όταν όλα έχεις μάθει να τα αντιμετωπίζεις με όρους μόδας (το όνομα queen.gr λέει πολλά!), ε προφανώς έτσι θα αντιμετωπίσεις και τα υπόλοιπα, εξ ιδίων κρίνοντας.

ixic_

υ.γ: EDIT: εκτός αυτού, είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να προσπερνάς πράγματα και σκέψεις που δεν θες να αντιμετωπίσεις, να μειώνεις καταστάσεις και να σταματάς τη συζήτηση γι αυτές ... "μόδα είναι μωρέ!" ... θα του περάσει ... ταπ ταπ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:50:17 μμ »
"Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια βασίλισσα."

laugh3

Εμένα μαρέσει η απάντηση που έγραψε κάποιος πάντως.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:51:55 μμ »
Ούτε κι εμένα μου αρέσει ο χαρακτηρισμός lifestyle αλλά μου έκανε εντύπωση που στη μικροσκοπική αυτή αναφορά στο queen.gr αναφέρεται ότι ο βιγκανισμός είναι τρόπος ζωής και η περιγραφή (στο διατροφικό κομμάτι τουλάχιστον) ήταν ακριβής. Δεν το βλέπεις και συχνά.

"Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια βασίλισσα."

laugh3

Είναι τραγικότατο!

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 23, 2011, 06:50:26 μμ »
Σίγουρα μπορεί η χορτοφαγία και ο veganism να προσεγγιστούν λόγω μόδας. Ακούω συχνά ανθρώπους που ακολουθούν μία quasi-χορτοφαγική δίαιτα αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας και απώλειας κιλών. Ακούγεται συχνά η φράση "vegan until dinner" ή "vegan on weekends". Επίσης, διάσημοι άνθρωποι όπως ο Bill Clinton ακολουθούν μία αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα χωρίς να ασπάζονται και τον αντίστοιχο τρόπο ζωής, για να μη μιλήσω και άλλους πρώην vegans που επιστρέφουν είτε στη χορτοφαγία είτε στην κρεοφαγία, κάνοντας τον vegan τρόπο ζωής να μοιάζει με μόδα που πάει και έρχεται.

Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται φυσικά και από τον άνθρωπο που λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες. Πολλοί γνωστοί μου έχουν πρωτακούσει τη λέξη "vegan" από μένα και ξέρουν τι σημαίνει ίσως να μην επηρεαστούν τόσο, αλλά αυτοί που βλέπουν δημοσιεύματα που συνδέουν τη χορτοφαγία με καπρίτσια και ιδιαιτερότητες μερικών διασήμων είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν διαφορετική άποψη.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 24, 2011, 12:57:31 πμ »
Βρε παιδιά τι μόδα; Εδώ τρώμε ΤΟ κράξιμο, στους 10 ανθρώπους που θα πεις είμαι βέγκαν το πολύ οι 2 να σου πουν μπράβο (και πολλούς λέω) οι υπόλοιποι είτε απο κόμπλεξ, είτε απο αγνοια είτε απο άποψη θα σου πουν ότι κάνεις λάθος, απο μέσα τους σίγουρα λένε το ψώνιο ή το βλαμένο  :D
Εχουν βρεθεί κανα δυο που μου έχουν πει περι μόδας, αλλά βάζω τα γέλοια και τους κοροιδεύω όταν λένε τέτοιες μαλακείες  biggestgrin
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 24, 2011, 12:18:43 μμ »
Yπάρρχουν μερικοί άνθρωποι που τους αρέσει να δημιουργούν εντυπώσεις, να σοκάρουν, να είναι διαφορετικοί.  Όχι γιατί είναι όντως διαφορετικοί, απλά τους αρέσει να δείχνουν.  Αυτό το είδος ανθρώπου θα γινοταν βίγκαν γιατί είναι "της μόδας".  Βέβαια δε θα κρατούσαν για πολυ.

Αποσυνδεδεμένος eklampis

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 24, 2011, 12:40:22 μμ »
Χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος οι χορευτές όχι μόνο στον καλλιτεχνικό αλλά και στον επαγγλεματικό χώρο ακολουθούν έναν τέτοιο τρόπο ζωής.  popcorn

Αποσυνδεδεμένος Treloxorto

• Sr. Member
  • ♪♫ Πάρε πασά μου τη χορτόπιτά μου... ♪♫
« Απάντηση #54 στις: Μάρτιος 31, 2013, 05:18:11 μμ »
... Και ειναι καταπληκτικο επιχειρημα οτι εξελιχθηκε ο εγκεφαλος μας απο τις ζωικες πρωτεινες, κατι δηλαδη που δεν μπορει να χρησιμοποιησει ετσι κι αλλιως!!...

Το έχω φάει στη μάπα αυτό το επιχείρημα ουκ ολίγες φορές!
Σήμερα βρήκα κάτι που ίσως βοηθήσει να ηρεμήσει το κεφαλάκι μου:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=221025901330914&set=a.163956000371238.24803.131369396963232&type=1&relevant_count=1

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
« Απάντηση #55 στις: Απρίλιος 05, 2013, 09:29:57 πμ »
Καλημέρα,

Διάβαζα ένα άρθρο στο Έθνος σχετικά με την ωμοφαγία και σκέφτηκα να το προσθέσω εδώ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=22716958
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

• Sr. Member
« Απάντηση #56 στις: Απρίλιος 05, 2013, 02:33:18 μμ »
Είπα κι εγώ, θα μιλούσε για την ωμοφαγία χωρίς να προσπαθήσει να την ακυρώσει;  huh
Και, προς Θεού, "δεν είναι εφικτό να είναι κάποιος αποκλειστικά ωμοφάγος, γιατί τότε θα είναι αντικοινωνικός" άσε που "δεν είναι απαραίτητο να κόψει τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Κι εγώ, όταν βρεθώ σε νησί, θα φάω ψάρι και στα συγγενικά τραπέζια θα φάω κανονικά"...

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
« Απάντηση #57 στις: Απρίλιος 05, 2013, 02:59:48 μμ »
Όταν μου κάνουν ένα δώρο, προτιμώ να κοιτάζω την ουσία, όχι αν το περιτύλιγμα δεν έχει ωραίο χρώμα.

Από το συγκεκριμένο άρθρο έμαθα ότι υπάρχει "η ωμοφαγία" και χάρη στο ίδιο άρθρο ήδη δήλωσα συμμετοχή σε σεμινάριο ωμοφαγίας για να την βάλω στη ζωή μου

Ένα άρθρο που συνολικά προάγει τα οφέλη της ωμοφαγίας, το ακύρωσες.
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

• Sr. Member
« Απάντηση #58 στις: Απρίλιος 05, 2013, 03:43:58 μμ »
Σε εμένα το λες dreamlife?

• Sr. Member
« Απάντηση #59 στις: Απρίλιος 05, 2013, 04:02:20 μμ »
Εντύπωση μου κάνει που αυτό το άρθρο υπήρξε η αφορμή να γίνεις ωμοφάγος.
Γιατί κι εγώ από ωμοφάγος ξεκίνησα, και θα επιστρέψω εκεί όταν με το καλό είναι έτοιμος και ο σύζυγος.
Όταν λοιπόν διάβασα αυτό το άρθρο, ακόμη κι εγώ άρχισα να αναρωτιέμαι... και μετά κούνησα το κεφάλι μου και προσγειώθηκα!
Και ξέρεις τί με έκανε να κουνήσω το κεφάλι μου και να προσγειωθώ; ΜΗΝΕΣ καθημερινής ενημέρωσης/αναζήτησης που είχαν προηγηθεί πάνω στο θέμα.
Αν πρώτα δεν είχα αφιερώσει τόσο χρόνο να μάθω για την ωμοφαγία, διαβάζοντας αυτό το άρθρο το πιθανότερο θα ήταν να εξακολουθώ να αμφιβάλλω γι' αυτήν και να την προσπεράσω.
Γι' αυτό και απόρησα με αυτό που είπες.

Κλείνοντας, τονίζω οτι δεν ακύρωσα εγώ το άρθρο, το άρθρο αυτοακυρώνεται (επί τούτου). Το πλάγιο έντονο κείμενο από πάνω... είναι αυτολεξί παραθέσεις του.

Μη σου κάνει εντύπωση. Έτσι κάνει το σύστημα με οτιδήποτε πάει να σηκώσει κεφάλι εναντίον του, αν δε μπορεί να το αποφύγει: Το προβάλλει μεν διαστρεβλωμένο δε.   ;)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής