Πήγα προχτές μια εκδρομούλα προς Επίδαυρο μεριά (από την παλιά Εθνική, να γλιτώσουμε και τα διόδια, είναι και πιο γραφικά) και στα Ίσθμια (πολύ πιο ωραίο πέρασμα από τη νέα γέφυρα του Ισθμού!)

,

κάναμε μια στάση για να φωτογραφήσουμε, και καθώς βολτάριζα, έπεσα πάνω σε μια συκιά φορτωμένη με τα νέα συκαλάκια, αυτά που λέμε ορνούς. Έκοψα καμιά 50αριά, λέω κάπου θα βρω μια συνταγή για να τα φτιάξω γλυκό.

Και, βέβαια, στο διαδίκτυο υπάρχουν τα πάντα:
http://amateurdecuisine.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.

Έχει και πολύ ωραίες επεξηγηματικές φωτογραφίες!
Η μυρωδιά αυτού του γλυκού, την ώρα που το φτιάχνεις είναι απίστευτα όμορφη!

Κατά μια άλλη συνταγή, πρέπει να τα ξαναβράσεις μετά από 24 ώρες για να πήξει σωστά το σιρόπι.
Βέβαια, όπως όλοι καταλάβατε

, εμένα δεν μου έπηξε, παρ' όλο που τα έβρασα και δεύτερη φορά

, πάντως έγιναν πολύ νόστιμα!
Πιο πολύ σε κομπόστα πηγαίνει, αλλά, μην αμφιβάλει κανείς ότι σε μια βδομάδα, θα έχει πατώσει το βάζο!
