στην περιοχη που μενω ειναι πολυ διαδεδομενη η γλυκια κολοκυθοπιτα, αν και εμενα μου αρεσιε περισοστερο με τα κλασικα κολοκυθοα οταν πλεον ξεραθουν. ξυνουμε το εσωτερικο απο την κολοκυθα και αναλογα ποσο μεγαλη ειναι κανονιζουμε και ποσες πιτες θα κανουμε. για ενα μεγαλο ταψι θελουμε περιπου ενα κιλο κολοκυθι, ενα σακουλακι σταφιδες, 3 κουταλακια κανελα, 2 φλιτζανια τσαγιου ζαχαρη, αν θελουμε και λιγα καρυδια και σουσαμι. ανακατευουμε τα υλικα και τα χρησιμοποιουμε σαν γεμιση ειτε κανουμε κλασσικη πιτα -1 φυλλο πανω 1 κατω- ειτε τυλιγοντας σε ρολα. ψηνουμε για περιπου 1 ωρα στους 220 βαθμους και οταν η πιτα κρυωσει πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και κανελα.
προσοχη: το κολοκυθι ειτε προκειτε για μεγαλη κολοκυθα, ειτε για κανονικο το σταγγιζουμε να φυγουν τα υγρα
αν καμια μερα εχω ευκαρια θα ανεβασω μερικες συνταγες μου