Ανοίγω νέο θέμα καθώς την έφτιαξα τις προάλλες και έχω τις απορίες μου....

Σύμφωνα με τον φίλτατο Tofu η συνταγή της βεγκανέζας είναι η εξής:
Βράζεις 4 λίτρα γάλα σόγιας (εδώ ρίχνεις αλάτι & μυρωδικά αν θέλεις), ρίχνεις 1 λίτρο κεφίρ σόγιας, σβήνεις το μάτι, περιμένεις 2-3 λεπτά και ρίχνεις σε καλούπι τυριού... DIY τυράκι
Την προσάρμοσα προφανώς στα δικά μου μέτρα (οικονομικά αλλά και χωρητικότητας καλουπίου..) και έβρασα 800ml γαλα σόγιας και έριξα 200ml κεφίρ σόγιας. Από μπαχάρια έριξα:
-τσιμένι
-πάπρικα
-αλάτι
-πιπέρι
Το πρώτο θέμα που είχα ήταν πως το γάλα είχε αρχίσει να καιγόταν στον πάτο της κατσαρόλας πριν καλά καλά βράσει (παρόλαυτα περίμενα να βράσει) με αποτέλεσμα να
δημιουργηθεί μια μεγάλη μαύρη κρούστα καμένου γαλατακίου στον πάτο του κατσαρολακίου. Έριξα το κεφίρ λοιπόν (το οποίο το είχα αφήσει σχεδόν 18-20 ώρες λόγω κρύας
ημέρας και όχι 12 ώρες που είναι το συνηθισμένο) στο βρασμένο γάλα σόγιας, το άφησα 2-3 λέπτα και έπειτα έριξα το μείγμα σε 2 μικρά καλουπάκια από παλιά πλαστικά τάπερ
που έφτιαξα, ενώ από κάτω τους έβαλα 2 μεγάλα μπολ για να στάζουνε. Το δευτερο μεγάλο θέμα μου λοιπόν είναι το μείγμα ακόμα παραμένει υγρό και έχω χαωθεί ομολογουμένως.
Ξημερώνουμε 3η μέρα σήμερα και αναρρωτιέμαι αν όντως θέλει υπομονή κάποιες μέρες ή όχι. Τα καλούπια με τα μπολ, τα έχω μέσα στο σπίτι, δεν τα έχω καλύψει από πάνω (δηλ παίρνουν αέρα),
δεν τα βλέπει ο ήλιος και δεν είναι μέσα στο ψυγείο. Αν έχω κάνει κάτι λάθος, παρακαλώ ενημερώστε με γιατί τυρί λέω ότι έφτιαξα αλλά ούτε για ρυζόγαλο δεν κάνει αυτό...

Αυτααααααα.....
Αναμένω feedback