χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μακαρόνια με κιμά  (Αναγνώστηκε 3117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Μακαρόνια με κιμά
« στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 10:14:29 μμ »
aka Spaghetti bolognese

Λοιπόν, ανακάλυψα φοβερό κιμά, μια καινούρια συνταγή που δοκίμασα και ήταν πεντανόστιμη. Το βάζω εδώ, γιατί δεν βρήκα να υπάρχει κάποια παρόμοια συνταγή για κοκκινιστό κιμά και αξίζει!

Κιμάς Veggie- χωρίς σόγια
μισό κουνουπίδι (400-500 gr, τα μπουκετάκια)
150 gr καρύδια
100 gr αμύγδαλα
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 σκ. σκόρδο
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)

& (για την κοκκινιστή σάλτσα)

1 κρεμμύδι
1 κουτάκι χυμό τομάτας
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
ρίγανη, θυμάρι
κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο

→ Για να φτιάξουμε τον κιμά αρχικά χτυπάμε τα μπουκετάκια στο μούλτι, να γίνουν τρίμματα, μαζί με τα καρύδια και τα αμύγδαλα.  Έπειτα, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μαζί με το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο και την πάπρικα.
Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί, ή σε λαμαρίνα, και το ψήνουμε στο φούρνο. Σκοπός μας είναι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά. Θα χρειαστεί να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για περίπου 1 ώρα. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να το ανακατεύουμε και να το γυρνάμε, ανά 15′, ώστε να ψηθεί παντού ομοιόμορφα.
Έτοιμος ο κιμάς.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα, ειδάλλως μπορούμε να τον μαγειρέψουμε περαιτέρω.

Για να κάνουμε την κοκκινιστή σάλτσα του κιμά:
→ τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε τα μυρίσματα που μας αρέσουν και τον χυμό τομάτας. Προσθέτουμε τα κοκκινιστά μπαχαρικά κι αφού βράσει για 5′ προσθέτουμε τον κιμά στην κατσαρόλα.
Ο κιμάς αυτός θα τραβήξει πολλά υγρά, οπότε προσαρμόζουμε με λίγο νερό (ή τοματοχυμό) ανάλογα με τα γούστα μας. Αφήνουμε άλλα 5′ και βγάζουμε από τη φωτιά.
η ιδέα είναι από εδώ : http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-homemade-veggie-full-ground-meat/
δειτε φωτο κι εδώ http://365vegandays.wordpress.com/2012/02/20/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC/

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μακαρόνια με κιμά
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 10:29:27 μμ »
Καλά, φαίνεται πεντανόστιμο! Θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως!  clap
(Παρεπιπτόντως, το μπλογκ σου πάρα πολύ καλά εξελίχθηκε!)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: Μακαρόνια με κιμά
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 10:48:35 μμ »

Αποσυνδεδεμένος elsa

  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 6819
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Μακαρόνια με κιμά
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 11:32:28 μμ »
Καταπληκτική και πολύ πρωτότυπη ιδέα! clap
Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να χρησιμοποιήσω το κουνουπίδι έτσι, παρ' όλο που το κάνω συχνά κοκκινιστό!  thumbsup
Το blog σου, το ξέρεις, μου έχει γίνει κόλλημα  :))

Για τον "κιμά" χωρίς σόγια, υπάρχει και ο κιμάς φακής που μπαίνει στο περίφημο παστίτσιο της veganmama  yum (του οποίου όμως δεν βρήκα τη συνταγή στο φόρουμ  question2), και νομίζω οτι στο blog της έχει βάλει συνταγή και για μπολονέζ με τον ίδιο κιμά.
Στο φόρουμ, έχει βάλει η Δεινομάχη παλιότερα μια συνταγή πάλι από φακές και άλλη μία, στο ίδιο μήνυμα, με κιμά από φασόλια.

Αυτά, για τον Καίσαρα και όσα του ανήκουν κλπκλπκλπ  ;) :P


Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Μακαρόνια με κιμά
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 11:46:20 πμ »
φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. θα τη δοκιμάσω στα σίγουρα.
ο κιμάς με τις κόκκινες φακές για τη μπολωνέζ είναι στο δικό μου blog. έχω επίσης άλλη μία συνταγή που αγαπώ είναι με κιμά από αλεσμένα πλευρώτους μαγειρεμένα σε σάλτσα με κρεμμύδι, μυρωδικά και ψιλοκομμένες πιπεριές

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής