οταν τρως κρεας δε συνειδητοποιεις τι τρως . εγω τουλαχιστον δεν ειχα συνδυασει στο μυαλο μου την εικονα ενος αθωου ζωου που το σκοτωνουν το κοβουν κομματια κ καταληγει στο πιατο μου. απλα μου φαινοταν νοστιμο, ετσι εκαναν ολοι ,ετσι εκανα κι εγω. ωσπου ξυπνησα. δεν ειναι ευκολο για ολους τους ανθρωπους να καταλαβουν. δεν ειναι αδιαφορια απλα ειναι δυσκολο ναφηνεις τις συνηθειες μιας ζωης,ειναι δυσκολο να διαφερεις κ να φερνεις τον εαυτο σου απεναντι απτους αλλους και οχι διπλα τους.
ενταξει αν ενα παιδακι ειναι 5 χρονων μπορει να βλεπει τα ζωακια για παιχνιδι. αλλα στα 11 και μετα δεν δικαιολογειται κανεις.στα 11 ξερεις τι σημαινει απαγορευεται ,ξερεις τι σημαινει κανω κατι κακο στα κρυφα . τι ειναι χειροτερο να τρως μια πιτσα ζαμπον τυρι ή να παιρνεις ενα μαχαιρι και να κυνηγας να σκοτωσεις τα ζωα στο παρκο που μπηκες παρανομα? προσωπικα το δευτερο το θεωρω ελεεινο ασυγχωρητο κ ας με πεις υπερβολικη ή δε ξερω τι. και επισης δεν φταινε για ολα οι γονεις.ως ενα σημειο ναι.ο καθενας ομως πιστευω κουβαλαει μεσα του κ μια ψυχη που τον κανει να μπορει να επιλεγει τι θακολουθησει στη ζωη του.
οπως εχει πει κ η μπριζιτ ''αν ο καθενας απο μας ηταν υποχρεωμενος να σφαξει με τα ιδια του τα χερια το ζωο που τρωει οι χορτοφαγοι θα ειμασταν πολλα εκατομμυρια''. δε θελει σκληροτητα να φας μια μπριζολα.θελει σκληροτητα να εισαι μπροστα στο ζωο να μην το λυπηθεις κ να το δολοφονησεις.