χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Δράση ενάντια στην 6η Διεθνή Έκθεση Δέρματος και Γούνας στην Κωνσταντιν​ούπολη  (Αναγνώστηκε 2278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Από την Έλενα, πήρα με μέιλ το παρακάτω:

18 Ιανουαρίου 2012, Κωνσταντινούπολη – Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στις 18 Ιανουαρίου έξω από το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Tüyap Fair στην Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην 6η Διεθνή Έκθεση Δέρματος και Γούνας. Οι ακτιβιστές θέλησαν να αποκαλύψουν το αιματηρό χαρακτήρα αυτής της βιομηχανίας, που κακοποιεί ανελέητα εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο.
 
Με κύριο σύνθημα «H Σκληρότητα δεν ήταν ποτέ της Μόδας» γραμμένο στα πλακάτ, και ενώ ηχούσαν τα ντραμς, το πλήθος υπό το ρυθμό της μουσικής περπατούσε φωνάζοντας συνθήματα, προς την κεντρική πλατεία της έκθεσης. Μία μικρή αναστάτωση μεταξύ των διαδηλωτών και μελών του τύπου, οι οποίοι ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν τους ακτιβιστές, δεν σταμάτησε το πλήθος που συνέχιζε να περπατά και να φωνάζει συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων.
 
«Ελευθερία στους Ανθρώπους, τα Ζώα και τη Γη», «Εκμετάλλευση, Μαρτύρια, Αιματοκύλισμα. ΟΧΙ στη Γούνα! ΟΧΙ στο Δέρμα!», «Γούνα, Δέρμα, Κρέας! Όλα είναι Δολοφονία», «Εξέγερση για την Απελευθέρωση των Ζώων» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαμαρτυρία.
 
Ακτιβιστές έγραψαν επίσης συνθήματα στις ταμπέλες του McDonald’s (του δολοφόνου των ζώων και του περιβάλλοντος), στην είσοδο της έκθεσης και γύρω από αυτήν, για την «Απελευθέρωση των Ζώων» και τη χορτοφαγία (veganism). Στη συνέχεια, το πλήθος κατευθύνθηκε προς την κεντρική είσοδο και έριξαν βόμβες κόκκινης μπογιάς στις πόρτες εισόδου, ως συμβολική κίνηση για το αίμα των ζώων που χύνεται στην φρικτή αυτή βιομηχανία.
Οι βόμβες αυτές χτύπησαν την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας, ενώ μία μικρή συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ των αστυνομικών και των ακτιβιστών.
Στην ανακοίνωση Τύπου, η «Ένωση για την Ελευθερία της Γης», δήλωσε ότι μάχεται για την απελευθέρωση όλων των ζωντανών πλασμάτων πάνω στη γη και εναντιώνεται σε κάθε μορφή καταπίεσης και καταστροφής του περιβάλλοντος που προκαλείται κατά την παραγωγή γούνας και δέρματος.
 
Μερικά αποσπάσματα από την ανακοίνωσή τους:
 
Εμείς, ως «Ένωση για την Ελευθερία της Γης», διαμαρτυρόμαστε για την 6η Διεθνή Έκθεση Γούνας και Δέρματος και για τη φιλοξενία που παρέχει το συνεδριακό κέντρο στην εκδήλωση αυτή. Γιατί εκεί μέσα, οι εταιρείες που εκθέτουν τα μοδάτα δερμάτινα και γούνινα προϊόντα τους, κερδοσκοπούν συνεχώς από τη σφαγή των ζώων σε όλο τον κόσμο, μέσω του βιομηχανικού καπιταλισμού.
 
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζώα σφάζονται μόνο για τη γούνα τους. Το 85% των ζώων αυτών πρέπει να περάσουν όλη τους τη ζωή σε πολύ μικρά κλουβιά, το ένα πάνω στο άλλο. Τα ζώα που ζουν σε τέτοιες φρικτές συνθήκες αρρωσταίνουν και/ή σακατεύονται λόγω της απουσίας στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλειά τους. Πολλές φορές τα ​​ζώα βλάπτουν τον ίδιο τους τον εαυτό και κατατρώγουν τα ίδια τα σώματά τους, λόγω της σκλαβιάς και της τυραννίας που υφίστανται από τους ανθρώπους.
 
Τα ζώα που συλλαμβάνονται από τη φύση ή γεννιούνται σκλάβοι σε εντελώς αφύσικες συνθήκες, υποβάλλονται σε ανελέητα βασανιστήρια μόνο και μόνο για το κέρδος του πωλητή και τη ματαιοδοξία του αγοραστή. Ενώ στην Κίνα, γάτες, σκυλιά και ρακούν γδέρνονται ζωντανά και μετά πετιούνται για να πεθάνουν αργά μέσα σε φρικτούς πόνους, στον Καναδά, μωρά φώκιες δολοφονούνται συντρίβοντας το κρανίο τους με ρόπαλα.
Το ηλεκτροσόκ στον πρωκτό, η δηλητηρίαση με χημικές ουσίες, το βύθισμα σε βραστό νερό ενώ είναι ζωντανά, το σπάσιμο του λαιμού και η παγίδευση με απάνθρωπες παγίδες, είναι μερικά μόνο από τα σκληρά βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα, τα οποία αισθάνονται τον σωματικό πόνο, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Επιβεβαιώνεται έτσι η τάση του καπιταλισμού να εμπορεύεται ζωντανά πλάσματα με σκοπό  το οικονομικό κέρδος.
 
Γνωρίζουμε ότι οι γουναράδες χρησιμοποιούν τοξικά χημικά όπως η  «φορμαλδεΰδη», για να επεξεργαστούν και να αυξήσουν την αντοχή των προϊόντων τους. Συγκρίνοντάς τα με την παραγωγή τεχνητής γούνας, η χρήση των εν λόγω χημικών ουσιών, προκαλούν 15 φορές μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος. Εκτός αυτού, τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων είναι υπεύθυνα για τα απόβλητα των εκατομμυρίων σκλαβωμένων ζώων που καταλήγουν στα υπόγεια ύδατα και τα ποτάμια μας, μαζί με τόνους αμμωνίας που μολύνουν την ατμόσφαιρα.
 
Αν και δεν εγκρίνουμε την ύπαρξη, τη συνέχιση και την εργασία στους τομείς αυτούς, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί γούνας δεν ενδιαφέρονται ούτε για την υγεία των υπαλλήλων τους και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ίδια φρικτή αντιμετώπιση των ζώων στις μέρες μας, είχε εφαρμοστεί σε ανθρώπους, κυρίως κατά την εποχή της δουλείας. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε τέτοιες επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωποι με αλλεργικές ασθένειες και καρκίνο, εξαιτίας των καταστροφικών αποτελεσμάτων των τοξικών ουσιών. Θύματα αυτής της αιματηρής βιομηχανίας, είναι και οι άνθρωποι, όπως ακριβώς είναι το περιβάλλον και τα ζώα.
 
Η ανθρωποκεντρική σκέψη και η ηθική που μας επιβλήθηκε και που νομιμοποιεί τον καπιταλισμό, καταστρέφει συνεχώς και αδιακρίτως τα ζώα, τους ανθρώπους και τη φύση.  Διακρίσεις όπως ο σπισισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι διαφορετικοί τρόποι κυριαρχίας και συνδέονται μεταξύ τους. Θέλουμε κάθε είδους διακρίσεις, ιεραρχίες και υποτακτικές σχέσεις να τελειώσουν, αλλιώς οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να είναι η αιτία  πολλών καταστροφών μέσα από αυτή τη διεστραμμένη καταναλωτική κουλτούρα.
 
Εμείς, ως Ένωση για την Ελευθερία της Γης, υπερασπιζόμαστε την απελευθέρωση όλων των ειδών, ενάντια σε κάθε είδους ηγεμονία, είμαστε κατά των διακρίσεων  και κατά της σκληρότητας προς τα έμβια όντα. Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι η καταστροφή των ζώων, καταστρέφει και την ανθρωπότητα. Δηλώνουμε, ότι δεν είναι απαραίτητο να καταδυναστεύουμε  τα ζώα για ένδυση ή τροφή, δεν αποδεχόμαστε αυτή τη σκληρότητα και κάθε παρακλάδι της βιομηχανίας των ζώων πρέπει να τερματιστεί. Έτσι στο πλαίσιο αυτό, λέμε ότι όλες οι επιχειρήσεις σφαγής ζώων, εκμετάλλευσης ανθρώπων και καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς και οι κυβερνήσεις που επιτρέπουν αυτές τις θηριωδίες, είναι όλοι δολοφόνοι. Καλούμε όλους τους ανθρώπους, που σέβονται τη ζωή και τα θεμελιώδη δικαιώματα, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν δέρμα και προϊόντα γούνας και να πολεμήσουν τις καπιταλιστικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τη ζωή και καταστρέφουν τη φύση.
 
Ελευθερία για τους Ανθρώπους, τα Ζώα και τη Γη!
 
Βίντεο από τη διαμαρτυρία
Βίντεο1
http://www.beyazgazete.com/video/2012/01/17/hayvanseverlerin-ofkesi-kanald.html
Βίντεο 2
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/27076/0/1/bu-kez-polisleri-de-boyadilar.aspx
Βίντεο 3
http://www.youtube.com/watch?v=U5RX95W6kfc&feature=youtu.be
 
Foto gallery από τη διαμαρτυρία
http://imgur.com/a/c9RsQ#11
 
Περισσότερα:
http://news.infoshop.org/article.php?story=20120119174550385
http://www.internationala.info/index.php/isyan/hayvan-kurtulusu/3164-eylemciler-derikuerk-fuarn-bast.html
 
Υπενθυμίζουμε τη Διεθνή Έκθεση Γούνας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα Αττικής στις 28 ΜΑΡ 2012 - 31 ΜΑΡ 2012 και τονίζουμε ότι η δυναμική μας παρουσία είναι απαραίτητη.
http://www.furfairofathens.com/pages/170

Θα τα πούμε εκεί.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 874
  • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Ωραία φάση. Μπράβο στα παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος go vegan

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1039
 • Question authority!
Πάλι γινεται εκθεση στην Αθηνα? >:( >:( >:(
σαν χθες μου φαινεται που ηταν η προηγούμενη..
Μπραβο στα παιδια που πηγαν, φαίνεται ότι ειχε και πολύ κρυο!

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 874
  • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Μου'ρθε σε chain mail, από το mail αυτού του blog: http://furabolition.blogspot.com/
Εγώ προσωπικά δεν το είχα ξαναδεί, ενδιαφέρον φαίνεται..

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1176
 • Φύλο: Άντρας
 • διάφανες αυλαίες
χάζεψα το site εν τω μεταξύ της ελληνικής έκθεσης που έχει ένα link ... http://www.furisgreen.com/

με πρόχειρη ανάγνωση 3 λεπτών το site μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η real γούνα είναι οικολογική γιατί προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (τα ζώα) σε αντίθεση με τη συνθετική (πετρέλαιο), ενώ προστατεύει το περιβάλλον γιατί στηρίζει τους ανθρώπους που ζούνε από τη φύση (τους γουναράδες δλδ) και θέλουν αυτή να είναι υγιής... είναι μάλιστα (αυτοί) η πιο ευαίσθητη κεραία της κοινωνίας σε ζητήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος... ότι τα video που ζώα γδέρνονται ζωντανά είναι κατασκευή ομάδων δικαιωμάτων των ζώων που πληρώνουν εργάτες να το κάνουν ("γιατί ποιος θα έκανε κάτι τόσο φριχτό αν δεν τον πλήρωνε κάποιος να το κάνει;") ... και φυσικά μας διαβεβαιώνει ότι μια όμορφη ζωή κι ένας ανώδυνος θάνατος είναι το κύριο μέλημα του καναδικού συμβουλίου γούνας...

η επικεφαλίδα του site πάντως... τα λέει όλα ... for an informed opinion ...

εμετός...

τον μάρτη στην έκθεση ...

ixic_

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Ε ναι αφού στους λόγους γιατί οι παγίδες για άγρια ζώα είναι καλές γράφει πως ελέγχεται ο πληθυσμός. Βέβαια μας εξηγούν πως η "φύση" 'εχει τον τρόπο της να ρυθμίζει τους πληθυσμούς (όχι των ανθρώπων φυσικά, αυτό ποτέ δεν το συζητάμε) αλλά ο τρόπος αυτός "απάνθρωπος" (η φύση είναι απάνθρωπη? θα μπορούσε να είναι και ανθρώπινη?). Δηλαδή αντί τα άγρια ζώα να πάθουν σαρκοφαγική ψώρα και να πεθάνουν αργά και βασανιστικά αυτοί τα λυτρώνουν πιάνοντας τα με "ανθρωπιστικές" παγίδες και κάνοντας τα γούνα. Αλλά εντάξει επειδή αχολούνται όλη μέρα με τα ζώα και πως να τα βοηθήσουν δεν προλαβαίνουν να δουλέψουν οπότε έχουν βάλει μια συμβολική τιμή στην γούνα για να τα βγάζουν πέρα.

Τα ζώα που μεγαλώνουν στις φάρμες περνάνε φανταστικά. Ορίστε και το αποδεικτικό βίντεο. Έχουν μισό τετραγωνικό εμβαδόν κλουβί για να ζούνε το οποίο προφανώς είναι μεγάλη πολυτέλεια. Όταν έρχεται η ώρα του θερισμού τα πετάνε μέσα σε ένα κουτί αερίων και πεθαίνουν ανώδυνα. Η εκτροφή των γουνοφόρων ζώων είναι απαραίτητη γιατί τρώνε τα απόβλητα της κτηνοτροφικής βιομηχανίας.

Η γούνα είναι προιόν δικαίου εμπορίου γιατί οι καναδοί βγάζουν 800 εκαττομύρια δολλάρια.

Όταν φοράς αληθινή γούνα είσαι ακτιβιστής.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Γύρισε το μυαλό ανάποδα.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2208
Δεν είμαστε καλά! Τους είχα για πιό σοβαρούς τους Καναδούς. nope

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 660
 • Φύλο: Γυναίκα
Στην Αμερική πάντως οι οργανώσεις είχαν διεξαγει ερευνα και απάντησαν με το παρακατω κείμενο που είχα μεταφράσει πέρισυ
http://www.veganforum.gr/index.php?topic=4664.0
αυτά που παρουσιάζουν οι γουνέμποροι είναι αντιστροφή της πραγματικότητας όπως και όλες οι βιομηχανίες άλλωστε.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact