150γρ ελαιόλαδο
300γρ χυμός πορτοκαλιού
200γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
400γρ αμύγδαλο λευκό τριμμένο στο μπλέντερ
100γρ αλέυρι
1κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
30γρ αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ανακατεύουμε το λάδι το χυμό και την αχνη,
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλα,
προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς,
λαδώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα τάρτας ή πίτας 24εκ,
αδειάζουμε το μίγμα,
πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη
**επειδή δεν εχει πολύ αλεύρι δεν τη δοκιμαζουμε με μαχαιρι οπως τα κεικ, τη βγάζουμε στην ωρα της και περιμενουμε να κρυώσει.
ειναι πολύ γρήγορη στην προετοιμασια(εκτος και αν εχεις να σπασεις τα αμύγδαλα

)
και πολυ νόστιμη.
δικιά μου φωτογραφια δεν εχω αν βρω από το ιντερνετ θα βάλω.