χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου  (Αναγνώστηκε 21126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 03:09:25 μμ »
Πραγματικά δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω το θέμα της μετενσάρκωσης όταν μίλησα για μικρά παιδιά. Απλά το ανέφερα ως αντεπιχείρημα στα περί μη εναρμόνισης κλπ κλπ κλπ.
Εδώ έχουμε τη σύγκρουση 2 κόσμων: είτε δεχόμαστε τη δυτική επιστήμη και τις μεθόδους της είτε την απορρίπτουμε και ψαχνόμαστε πνευματιστικά. Με δεδομένο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του δικού μας σώματος ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει.
Αν παρόλα αυτά κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν βρει τη λύση για (όλους?) τους καρκίνους, ας το πουν και στους άλλους (δυτικούς) το μυστικό να ξεστραβωθούνε! Αν πάλι δεν είναι κάποιο 7σφράγιστο μυστικό κρυμμένο σε κανένα μοναστήρι στα Ιμαλάια, ας κάνουν επιτέλους έρευνα επιστημονική (=επαληθεύσεις και όχι λόγια του αέρα και μπουρδολογίες) οι ανατολικοί για να πείσουν τους ξεροκέφαλους δυτικούς ότι έχουν δίκιο...

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 03:54:25 μμ »
Εγώ το θέμα του καρκίνου το έχω στο μυαλό μου ως εξής:
Καθημερινά "σκάνε" μέσα μας χιλιάδες μικρά "καρκινάκια", κύτταρα που για κάποιο λόγο μεταλλάσονται αλλά τα οποία ο οργανισμός μας προλαβαίνει και ξεπαστρεύει και αποβάλει όσο ακόμα είναι τόσο μικρά που δεν φαίνονται σε εξετάσεις ούτε δίνουν συμπτώματα. Είναι μέρος της καθημερινής διαδικασίας καθαρισμού που κάνει.
Αν για κάποιο λόγο (περιβαλλοντική επιβάρυνση, στρες, ψυχολογικά προβλήματα, κακή υγιεινή και διατροφή, κάπνισμα και/ή κληρονομική προδιάθεση κλπ κλπ), η διαδικασία καταστροφής των προ-προ καρκινικών κυττάρων επιβραδυνθεί ή ανασταλεί, οπότε και γενικά αυτό που λέμε “ανοσοποιητικό” είναι πεσμένο, κάποια από αυτά θα βρουν έδαφος να μεγαλώσουν. Το τι είδους καρκίνο θα δώσουν εξαρτάται από το τι είδους ήταν τα αρχικά κύτταρα, ενώ κάποια όπως π.χ. τα λεμφικά, μπορεί να μεταφερθούν οπουδήποτε.

Για τα τελευταία που λέτε, (αντιπαρέρχομαι τα περί μετανσάρκωσης για να μην αρχίσουμε να γυρίζουμε γύρω-γύρω από τις ουρές μας πάλι  :P) αλλά, Τοφού, δε νομίζω τίθεται θέμα δίπολου δυτική επιστήμη-ανατολικός πνευματισμός, γιατί κι εγώ που δεν πιστεύω τίποτα από αυτά τα πνευματιστικά, α) έχω λίγη  εμπιστοσύνη πλέον στη δυτική ιατρική β) αποδέχομαι τη θεραπευτική ικανότητα που έχουν κάποιες "ανατολίτικες" πρακτικές όπως ο βελονισμός.
(Μεγάλο θέμα, μια νύξη έκανα μόνο.)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 05:11:32 μμ »
elsa, με βρίσκεις 99% σύμφωνο :) η άποψή μου είναι "δεκτό ό,τι δουλεύει για τον καθένα". Στις αρρώστιες το ζητούμενο είναι η ίαση και όχι τόσο ο δρόμος γι αυτήν (την ίαση). Άλλο αυτό και άλλο να υποστηρίζεις ότι όντως γνωρίζεις πού οφείλεται μια τόσο περίπλοκη περίπτωση όπως ο καρκίνος.
Στην τελική, αν όντως δουλεύουν βελονισμός, ρέικι, ομοιοπαθητική κλπ, αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί κλινικά και να τελειώναμε με τις αμφισβητήσεις. Αλλά όταν μου μιλούν για αύρες και συμπαντικές ηθικές παίρνω στροφές :P

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 05:29:27 μμ »
Τι είναι "ίαση" στον καρκίνο; Άλλο μεγάαααλο θέμα, κι εδώ η "δυτική" ιατρική με την μηχανικίστικη πρακτική της (χάλασε-το βγάζουμε-το πετάμε-βάζουμε ανταλλακτικό), δεν μας καλύπτει μάλλον...

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 09:02:05 μμ »
Πραγματικά δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω το θέμα της μετενσάρκωσης όταν μίλησα για μικρά παιδιά. Απλά το ανέφερα ως αντεπιχείρημα στα περί μη εναρμόνισης κλπ κλπ κλπ.
Εδώ έχουμε τη σύγκρουση 2 κόσμων: είτε δεχόμαστε τη δυτική επιστήμη και τις μεθόδους της είτε την απορρίπτουμε και ψαχνόμαστε πνευματιστικά. Με δεδομένο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του δικού μας σώματος ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει.
Αν παρόλα αυτά κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν βρει τη λύση για (όλους?) τους καρκίνους, ας το πουν και στους άλλους (δυτικούς) το μυστικό να ξεστραβωθούνε! Αν πάλι δεν είναι κάποιο 7σφράγιστο μυστικό κρυμμένο σε κανένα μοναστήρι στα Ιμαλάια, ας κάνουν επιτέλους έρευνα επιστημονική (=επαληθεύσεις και όχι λόγια του αέρα και μπουρδολογίες) οι ανατολικοί για να πείσουν τους ξεροκέφαλους δυτικούς ότι έχουν δίκιο...

Προσωπικά δεν σκέφτηκα ότι είχες εσύ αυτήν την πρόθεση, απλώς με την αναφορά σου στα μικρά παιδιά,
αυτό το θέμα θίγεται από μόνο του, για κάποιους τουλάχιστο που θεωρούν ότι υφίσταται το θέμα
των καταγραφών και των επανενσαρκώσεων. Επίσης δεν μίλησα ποτέ για ανατολικές πνευματικές μεθόδους
ή κάτι άλλο, κάποια πράγματα είναι γνωστά ανατολικά, δυτικά, βόρεια και νότια, και όπως έλεγα και πριν
για τους ανθρώπους που ψάχνουν και μελετούν συγκεκριμένα πράγματα για τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου,
μόνο 7σφράγιστο μυστικό δεν είναι, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ότι η αιτία του καρκίνου
(αλλά και οποιασδήποτε ασθένειας) οφείλεται στον ψυχισμό, εκεί βρίσκεται η αιτία και όχι στο ίδιο το φυσικό σώμα.
Ξεκινάει πάντα από τον ψυχισμό και αντανακλάται ως ασθένεια στο φυσικό σώμα. Η ασθένεια στο φυσικό σώμα
είναι η αντανάκλαση του λανθάνοντος ψυχισμού.

Τώρα, για να βοηθήσω στις στροφές που παίρνεις  :P όπως λες παρακάτω, με τη συμπαντική ηθική  :

Μη εναρμόνιση του ανθρώπου με τα Αρχέτυπα που υπάρχουν μέσα του =
το να έρχεσαι κόντρα με την ίδια σου τη φύση, ψυχική και φυσική .

Π.χ.  τα πνευμόνια είναι κατασκευασμένα να παίρνουν αέρα, τους πετάμε μέσα πίσσα.
Συνέπεια → διάφορες επιπτώσεις, ίσως και καρκίνος.Από τη λάθος σκέψη ξεκινάει, που θεωρεί ότι το κάπνισμα
είναι ‘cool’ ή από μια λάθος κατάσταση συνείδησης. Ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί το ίδιο του το σώμα
πώς λειτουργεί και γιατί. Ή π.χ. το σώμα δεν είναι κατασκευασμένο να δέχεται σάρκες και γενικά ότι να ‘ναι
ως τροφή, οι άνθρωποι όμως το κάνουν γιατί έτσι τους αρέσει. Ίδιοι λόγοι με το κάπνισμα.

Η σκέψη και το συναίσθημα δεν είναι προορισμένα να εκπέμπουν βρωμιές και όλα τα κακά, αντίθετα.
 Σκέψη που εκπέμπει αρμονικά το αγαθό σε ότι υπάρχει γύρω, είναι εναρμονισμένη με τα αρχέτυπα που φέρει ο άνθρωπος μέσα του εκ κατασκευής του. Τέτοια σκέψη είναι λοιπόν ‘συμβατή’ με την Κοσμική Ηθική.

Σκέψη που εκπέμπει αντίθετα, δεν είναι. Είναι εκπομπή ενέργειας, ας το πούμε έτσι απλά, που προκαλεί δυσαρμονία και ακαθαρσία. Αυτή η σκέψη θα επηρεάσει και το συναίσθημα που θα είναι ανάλογο της σκέψης, δηλαδή για παράδειγμα, κατάθλιψη, συνεχής στενοχώρια, μίσος, κακία, ζήλεια, εγωπαθητικές διαθέσεις γενικά, επιθυμία για κυριαρχία,  κλπ., είναι συναισθήματα που δηλώνουν έναν άρρωστο ψυχισμό, και όταν εκπέμπονται και διοχετεύονται παντού γύρω μακροχρόνια ο άνθρωπος θα ασθενήσει, ανάλογα με την ποιότητα των κραδασμών που εκπέμπει, ανάλογη θα είναι και η ασθένεια και στο ανάλογο όργανο.
Γιατί η δυσαρμονία στη σκέψη και στο συναίσθημα, με διατροφικό ή άλλο μέσο, είτε χωρίς, βρίσκει δίοδο και κατεβαίνει από το νοητικό και το αστρικό (= σώμα φορέας των συναισθημάτων), συμπυκνώνεται και εκδηλώνεται ως ασθένεια.

Πραγματική ίαση χωρίς την γνώση της αιτίας, δεν υπάρχει.
Γιατί αυτό που αντιμετωπίζεται είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή το σύμπτωμα, όχι το αίτιο.
Γι αυτό που είπες εδώ : ‘‘ας κάνουν επιτέλους έρευνα επιστημονική (=επαληθεύσεις και όχι λόγια του αέρα...) ’’
είμαι σύμφωνη 100%.

p.s. συγνώμη για το ομολογουμένως μεγάλο κείμενο αλλά δεν μπορούσα να συμπτύξω περισσότερο για να απαντήσω έστω εν μέρει αυτό το τεράστιο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 10:25:21 μμ »
Παιδιά, χωρίς να ξέρω πως και γιατί (και αν έχει σχέση με αυτά που λέει η Αννα) εγώ πήρα ένα μήνυμα με τη διάγνωση -  ότι κάτι πάει λάθος.
Οπότε αποφάσισα να διορθώσω ότι κατά τη γνώμη μου μπορεί να ήταν λάθος. Για να το κάνω αυτό εκμεταλλεύτηκα ότι είχα στη διάθεσή μου, και δυτικό και ανατολικό και βόρειο και νότιο. Κοινώς έκανα ότι μπορούσα, με ανοιχτό μυαλό και χωρίς να ζητάω γραπτή εγγύηση  thumbsup

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 12:25:53 πμ »
Το ότι αρρωσταίνουν και μωρά παιδιά απο καρκίνο αποκλείει το στρες και την δυστυχία ως αιτίες ασθένειας;

Στην τελική, αν όντως δουλεύουν βελονισμός, ρέικι, ομοιοπαθητική κλπ, αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί κλινικά και να τελειώναμε με τις αμφισβητήσεις. Αλλά όταν μου μιλούν για αύρες και συμπαντικές ηθικές παίρνω στροφές :P
Πως προτείνεις να αποδειχτεί αυτό κλινικά; Εχεις υποψην σου τι συμφέροντα κρύβονται στις χημειοθεραπείες και όχι μόνο; Μπορείς να βρεις χορηγό για τις ερευνες και κάποιους που να τα βάλουν με όλες τις φαρμακευτικές;
Ασε που τα ρεκια , οι βελονισμοί και δεν ξέρω γω τι άλλο παίζει να γίνονται και απο τσαρλατάνους, αν πέσεις στο λάθος άτομο η εναλλακτική θεραπεία φταίει;

Συμφωνώ με την Αννα στα περισσότερα και με την maya_zaira η οποία θεωρώ ότι λόγο περιπέτειας κάτι παραπάνω ξέρει  :-*
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:02:27 πμ »
Φανή, η κλινική απόδειξη είναι νομίζω απλή: παίρνεις ένα καλό δείγμα ασθενών και αποδεικνύεις ότι με τη θεραπεία που τους εφαρμόζεις έχουν βελτίωση/ίαση. Το να μιλάς γενικά κι αόριστα για συμπαντικές ηθικές ή υποτιθέμενα αρχέτυπα ή ό,τι άλλο θέλεις δεν μου λέει εμένα προσωπικά απολύτως ΤΙ ΠΟ ΤΑ εφόσον δεν ακολουθείται από κάποιου είδους απόδειξη.

Σχετικά με τον καρκίνο, η αλήθεια είναι ότι με τη διάγνωση η ζωή σου χωρίζεται στα 2: η ζωή πριν την διάγνωση και μετά απ' αυτήν. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος και σίγουρα η ψυχολογία σου αλλάζει όταν η διάγνωση γίνεται σε σένα τον ίδιο ή σε κοντινό σου πρόσωπο. Επειδή τα έχω ζήσει από πολύ κοντά, νομίζω πως έχω κι εγώ λόγο να μιλάω. Άλλο πράγμα να μιλάς γενικά αν δεν το έχεις βιώσει κι άλλο πράγμα να το βιώνεις. Εδώ υπάρχει μια χαώδης διαφορά.

Σαφώς και υπάρχουν τεράστια συμφέροντα, αλλά απ' την άλλη μπορείς να τσεκάρεις και το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών πχ το 70 και τώρα. Αυτό για μένα αρκεί ως απόδειξη ότι υπάρχουν ΑΠΤΑ αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι η βιομηχανία είναι αθώα περιστερά, αλλά απ' την άλλη όταν αυτές οι κωλοχημειοθεραπείες και τα σκατοχειρουργεία ΣΩΖΟΥΝ έναν (δικό σου) άνθρωπο το ξανασκέφτεσαι.

Περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν επιβιώσει από ανίατες από τη δυτική ιατρική μορφές καρκίνου μπορείς να ακούσεις και είναι όντως εντυπωσιακές, αλλά δυστυχώς είναι οι εξαιρέσεις. Σε προσωπικό επίπεδο ως οικογένεια εμείς αρνηθήκαμε πρακτικές του τύπου στο τάδε μοναστήρι έχουν ένα ευλογημένο λαδάκι που αν το βάλεις και προσευχηθείς γίνεσαι καλά. Ή ότι η τάδε εικόνα είναι θαυματουργή. Αφεθήκαμε στα χέρια της δυτικής επιστήμης, ελπίζοντας και με λίγη τύχη και πολλή θετική σκέψη ότι είναι κάτι περαστικό :)

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:55:34 πμ »
Οπότε αποφάσισα να διορθώσω ότι κατά τη γνώμη μου μπορεί να ήταν λάθος. Για να το κάνω αυτό εκμεταλλεύτηκα ότι είχα στη διάθεσή μου, και δυτικό και ανατολικό και βόρειο και νότιο. Κοινώς έκανα ότι μπορούσα, με ανοιχτό μυαλό και χωρίς να ζητάω γραπτή εγγύηση   thumbsup

thumbsup Ότι καλύτερο. Και η πληροφορία για τα αμύγδαλα είναι πολύτιμη, είναι και αυτό γνωστό από δεκαετίες ότι έχουν ουσίες που θωρακίζουν, απλώς ακόμη δεν έχει αποδειχθεί.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 12:39:30 μμ »
Το να μιλάς γενικά κι αόριστα για συμπαντικές ηθικές ή υποτιθέμενα αρχέτυπα ή ό,τι άλλο θέλεις δεν μου λέει εμένα προσωπικά απολύτως ΤΙ ΠΟ ΤΑ εφόσον δεν ακολουθείται από κάποιου είδους απόδειξη.

Σε προσωπικό επίπεδο ως οικογένεια εμείς αρνηθήκαμε πρακτικές του τύπου στο τάδε μοναστήρι έχουν ένα ευλογημένο λαδάκι που αν το βάλεις και προσευχηθείς γίνεσαι καλά. Ή ότι η τάδε εικόνα είναι θαυματουργή. Αφεθήκαμε στα χέρια της δυτικής επιστήμης, ελπίζοντας και με λίγη τύχη και πολλή θετική σκέψη ότι είναι κάτι περαστικό :)

Ακριβώς Tofu, σ΄εσένα δεν λέει τίποτε. Όμως υπάρχουν έστω πολύ λίγοι που τους λέει, γι αυτό επισήμανα και σέ δύο ποστ ότι θέλω να γράψω κάτι για εκείνους που θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν αποτελείται απλώς από έναν φυσικό οργανισμό αλλά και μια ψυχική δομή που βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη φυσική και ακόμα ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι έγραψα για το θέμα, χωρίς να τους χρειάζονται γνώσεις της επίσημης επιστήμης ούτε οπωσδήποτε και αποδείξεις, τους είναι εύκολο να καταλάβουν ότι για παράδειγμα έντονη ψυχική πίεση, το στρες και η δυστυχία που ανέφερε η Φανή, μακροχρόνια είναι αιτίες καρκίνου, γιατί δεν είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου αυτή, όταν ο άνθρωπος δεν έχει βρει διέξοδο εσωτερική, πιέζεται και α-σθενεί. Όταν αποκόπτεται από την πραγματική φύση του, που είναι χαρά και αγάπη, κλείνεται σε ένα περιορισμένο χώρο της συνείδησής του, στενο-χωρείται και ασθενεί.
Ακόμα και σ΄αυτό που αναφερόταν το αρχικό ποστ, για τα αμύγδαλα, ισχύει, άσχετα αν δεν είναι πανάκεια, όμως δεν έχει αποδειχθεί. Συμφωνώ κι εγώ μαζύ σου για τα θαυματουργά λαδάκια και τις εικόνες, όταν έρχεται ένα τέτοιο πρόβλημα, θα πάει να θεραπευτεί ο άνθρωπος όπου νιώθει πιο ασφαλής, όμως υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της ασθένειας αυτής εκτός από την δυτική ιατρική που έχουν αποτέλεσμα. Μη ξεχνάς όμως ότι εγώ αναφερόμουν στην αιτία και η γνώση της αιτίας είναι η πραγματική ίαση. (ακόμα και την τελευταία στιγμή όταν ο καρκίνος έχει ήδη εμφανιστεί είναι βασικός ο ψυχολογικός παράγοντας, παίζει μεγάλο ρόλο ακόμα και όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει, η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου στην όποια θεραπευτική μέθοδο.)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 12:48:03 μμ »
Ναι βρε Άννα, αλλά όταν έχεις μια διάγνωση στα χέρια σου πρέπει κάτι να κάνεις επιτόπου για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια. Δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για να συντονιστείς με το σύμπαν ή να φέρεις προσωπική ηρεμία, όσο είσαι σε κατάσταση πανικού (εγώ είχα πάθει κρίση πανικού πάντως). Αν δεν έχεις ισορροπία δεν μπορείς να την αποκτήσεις μέσα σε 1-2 μήνες ώστε να κινήσεις τον καρκίνο.
Απ' την άλλη ποιος σου είπε ότι εγώ θεωρώ τον άνθρωπο ως ζωντανό ρομπότ που αποτελείται μόνο από υλικά μόρια; Απλώς δεν μου αρέσουν τα ποιητικά λόγια αέρα κοπανιστού τα οποία δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω στις γνώσεις μας.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 02:06:20 μμ »
Ναι βρε Άννα, αλλά όταν έχεις μια διάγνωση στα χέρια σου πρέπει κάτι να κάνεις επιτόπου για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια. Δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για να συντονιστείς με το σύμπαν ή να φέρεις προσωπική ηρεμία, όσο είσαι σε κατάσταση πανικού (εγώ είχα πάθει κρίση πανικού πάντως). Αν δεν έχεις ισορροπία δεν μπορείς να την αποκτήσεις μέσα σε 1-2 μήνες ώστε να κινήσεις τον καρκίνο.
Απ' την άλλη ποιος σου είπε ότι εγώ θεωρώ τον άνθρωπο ως ζωντανό ρομπότ που αποτελείται μόνο από υλικά μόρια; Απλώς δεν μου αρέσουν τα ποιητικά λόγια αέρα κοπανιστού τα οποία δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω στις γνώσεις μας.

Μα εννοείται Tofu, ότι πρέπει να αντιδράσεις άμεσα και επιτόπου, ακόμα και με μεθόδους της δυτικής ιατρικής αν είναι απαραίτητο, θα ταν γελοίο να πούμε ότι εκείνη την ώρα, όταν ποτέ δεν έχεις στραφεί σε τέτοιες κατευθύνσεις, πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τι γίνεται για να φέρεις ισορροπία και ίαση. Γι αυτό έλεγα πριν ότι ''ακόμα και την τελευταία στιγμή όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει παίζει βασικό ρόλο η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου στην όποια θεραπευτική μέθοδο''.
* Τα αρχέτυπα μιας κοσμικής ηθικής τα φέρουμε μέσα μας, δεν είναι αέρας κοπανιστός, είναι πραγματικότητες και μάλιστα όσο προχωράς να εργάζεσαι προς αυτήν την κατεύθυνσή τους, να καλλιεργείς δηλαδή συνειδητά τις Αρετές, τόσο πιο απτές γίνονται, ότι είναι ποίηση συμφωνώ αφού ποίηση είναι και η ίδια η ζωή που περιγράφουν, αλλά είναι και Γνώση ταυτόχρονα που όταν απορρίπτουμε την ύπαρξή της α-σθενούμε, γιατί αυτή είναι η πραγματική φύση μας.  :)
Άν αποκόβεται ο άνθρωπος από την ψυχή του ενεργώντας ή μπαίνοντας σε καταστάσεις αντίθετες με τη φύση της (στρες, δυστυχία, κατάθλιψη, άλλες λανθάνουσες εγωπαθητικές καταστάσεις γενικά), θα α-σθενεί γιατί σθένος είναι ισχύς πνευματική.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 03:52:36 μμ »
Νομίζω ότι κάπου συμφωνούμε όλοι μαζι  clap
Φροντίζουμε όλα μας τα "σώματα" για να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουμε λοιπόν !

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 04:12:13 μμ »
Νομίζω ότι κάπου συμφωνούμε όλοι μαζι  clap
Φροντίζουμε όλα μας τα "σώματα" για να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουμε λοιπόν !
  :)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 05:19:26 μμ »
όσο έχουμε το τρίτο μας μάτι ανοιχτό, φροντίζουμε και τα σώματά μας clap

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact