Το Σιταρόχορτο
και το Ινστιτούτο Ζωντανής Διατροφής στα Γιάννενα
Αποτελεί πράγματι πολύ μεγάλη τύχη το ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του σιταρόχορτου είναι προσιτές πλέον στους Έλληνες, αφού δυο αδέλφια αποφάσισαν να φέρουν και στη χώρα μας το πρόγραμμα της Δρ. Γουίγκμορ. Έτσι, εδώ και έναν χρόνο λειτουργεί στα Γιάννενα το πρώτο Ινστιτούτο Ζωντανής Διατροφής Δρ. Ανν Γουίγκμορ.
Ο Νικόλαος και Κωνσταντίνος Μούμας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ. Εκεί γνώρισαν τη Δρ. Ανν Γουίγκμορ και μαθήτευσαν κοντά της για οχτώ χρόνια, στο Ινστιτούτο Ζωντανής Διατροφής στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Το 2005 επέστρεψαν στη γενέτειρα του πατέρα τους, στο Πέραμα των Ιωαννίνων, και μετέτρεψαν το πατρικό τους σπίτι σε ξενώνα, θέτοντας τα θεμέλια του πρώτου Ινστιτούτου Ζωντανής Διατροφής, στην Ελλάδα.
Στον ένα χρόνο λειτουργίας του Ινστιτούτου, εκατοντάδες άτομα με ποικίλες μορφές ασθενειών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, το επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν εκεί ακολουθώντας τα δυο προγράμματα θεραπείας: Το πρώτο πρόγραμμα, διαρκεί μια εβδομάδα και απευθύνεται σε άτομα με ήπιας μορφής ασθένειες, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα διαρκεί δύο εβδομάδες και απευθύνεται σε ασθενείς με σοβαρότερα προβλήματα. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν διαμονή στον ξενώνα του Ινστιτούτου και διατροφή τριών γευμάτων ημερησίως.
Εκτός από το σιταρόχορτο που είναι η κύρια τροφή των ασθενών στο Ινστιτούτο, τα γεύματα αποτελούνται από διάφορες άλλες τροφές από φύτρα, σπόρους και βλαστούς διαφόρων φυτών, φυτικά γάλατα και τυριά (όχι γαλακτοκομικά) και ακόμη, διάφορες ζυμωμένες τροφές.
Στο Ινστιτούτο μαθαίνει κανείς να καλλιεργεί το σιταρόχορτο στους δίσκους, παράλληλα όμως διδάσκεται και έναν τρόπο ζωής με τον οποίο θα αποβάλλει όλο το άγχος της καθημερινότητας. Έως σήμερα, η διδασκαλία της καλλιέργειας του κόκκινου σιταρόχορτου γίνεται μόνο στο Ινστιτούτο των αδελφών Μούμα.
35 χρήσεις του σιταρόχορτου (χλωροφύλλη)
1. Η χλωροφύλλη είναι αντιβακτηριακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για θεραπεία.
2. Ο Δρ. Jenssen M. D. είπε μεταξύ άλλων, ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αφομοιωθεί ο χυμός χλωροφύλλης από τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι αυτό γίνεται χωρίς κόπο.
3. Η χλωροφύλλη από σιταρόχορτο αναπλάθει το αίμα. Έρευνες σε πειραματόζωα με αναιμία έδειξαν μετά τη χρήση χλωροφύλλης, ότι ο αιματοκρίτης επέστρεψε στα φυσιολογικά όρια μέσα σε 4 - 5 ημέρες.
4. Αγρότες τάισαν ανίκανα βόδια και αγελάδες με σιταρόχορτο και επανέκτησαν την γονιμότητα τους. Το περιεχόμενο υψηλής ποσότητας μαγνησίου στη χλωροφύλλη χτίζει ένζυμα και αναπλάθει τις σεξουαλικές ορμόνες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό.
5. Χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί από πολλά φυτά, η χλωροφύλλη όμως από σιταρόχορτο είναι ανώτερη, διότι είναι η μόνη που περιέχει πάνω από 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι μη τοξική σε οποιαδήποτε ποσότητα, σε σύγκριση με τη χλωροφύλλη από φύλλα πολλών δέντρων όπως π.χ. φύλλα ελιάς, ελάτου, πορτοκαλιάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι και τα ζώα δεν τρώνε αυτά τα φύλλα λόγω πιθανής τοξικότητας.
6. Το σιταρόχορτο συντηρεί επιτυχώς όλα τα φυτοφάγα ζώα στον πλανήτη για αιώνες.
7. Η Δρ. Γουίγκμορ βοηθούσε κόσμο να θεραπευτεί από χρόνιες και ανίατες ασθένειες χρησιμοποιώντας σιταρόχορτο εδώ και 30 χρόνια.
8. Ο χυμός χλωροφύλλης αναπλάθει τους ιστούς.
9. Είναι ο ανώτερος αποτοξινωτικός παράγοντας που γνωρίζει ο άνθρωπος σε σύγκριση με άλλους χυμούς πράσινων λαχανικών ή καρότου. Ο Δρ. Thomas, συνεργάτης της Δρ. Γουίγκμορ, έδειξε ότι 7 κιλά φρέσκου σιταρόχορτου ισοδυναμούν με 170 κιλά από τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, μαρούλι, σέλινο κ.λπ.
10. Το σιταρόχορτο περιέχει οξυγόνο όπως όλα τα φυτά που περιέχουν χλωροφύλλη. Και όπως είναι γνωστό, ο εγκέφαλος και τα αγγεία λειτουργούν στο μάξιμουμ μέσα σ’ ένα περιβάλλον υψηλό σε οξυγόνο.
11. Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου εξουδετερώνει τοξίνες που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό μας.
12. Καταπολεμά τους όγκους και θεραπεύει τον καρκίνο.
13. Βελτιώνει το ζάχαρο στο αίμα μας (διαβήτη) ειδικά όταν συνδυάζεται με ωμές «ζωντανές τροφές».
14. Στο περιοδικό American Surgeons Journal, ο Benjamin Cluskin συνιστά χλωροφύλλη για κακοσμία σώματος, μολύνσεις, πληγές, χρόνια ιγμορίτιδα, φλεβίτιδες και κολπικές μολύνσεις, επίσης για εξαφάνιση αιμορροΐδων.
15. Λειτουργεί σαν καθαρτικό, επίσης χρησιμοποιείται και σαν αποσμητικό.
16. Μόνο μια μικρή ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό, προλαμβάνει και διατηρεί υγιή δόντια.
17. Κρατώντας το χυμό σιταρόχορτου για 5 λεπτά στο στόμα σταματάει τον πονόδοντο, απορροφά τις τοξίνες και συσφίγγει τα χαλαρά ούλα.
18. Γαργάρα για ερεθισμένες αμυγδαλές.
19. Εξαλείφει την πυόρια. Πολτός σιταρόχορτου μαζί με χυμό του στην πάσχουσα περιοχή ή το μασάμε και φτύνουμε τον πολτό.
20. Πίνουμε σιταρόχορτο για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα.
21. Προλαμβάνει το άσπρισμα των μαλλιών και επαναφέρει το φυσικό χρώμα ειδικά όταν συνδυάζεται με «ζωντανές τροφές».
22. Μπορεί κάποιος να νιώσει άμεση ενέργεια, αντοχή και την αίσθηση της ευφορίας.
23. Βελτιώνει την πέψη.
24. Μοναδικό για αιματολογικές παθήσεις όλων των ειδών λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε ένζυμα, ειδικά όταν συνοδεύεται από ωμή ζωντανή διατροφή.
25. Τέλειο για καθαρισμό δέρματος, απορροφάται από το δέρμα και το τρέφει. Στο μπάνιο ρίχνουμε στο σώμα μας φρέσκια χλωροφύλλη για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.
26. Στη δυσκοιλιότητα είναι το τέλειο και κρατάει το έντερο χαλαρό.
27. Βοηθάει τις λειτουργίες της καρδιάς, το αρτηριακό, τα εντόσθια, την ουρήθρα και τους πνεύμονες.
28. Διαλύει ουσίες στου πνεύμονες που έχουν δημιουργηθεί από διάφορα οξέα (μονοξείδιο του άνθρακα) κ.λπ.
29. Ρίχνει την πίεση γιατί βοηθάει στη συντήρηση των αγγείων.
30. Το σιταρόχορτο αναζωογονεί τα γερασμένα κύτταρα, αντιστρέφει τη γήρανση και μας κάνει να νοιώθουμε πιο ζωντανοί.
31. Ενεργοποιεί το θυρεοειδή κατά της παχυσαρκίας.
32. Θεραπεύει την ακμή.
33. Καταπραΰνει και θεραπεύει κοψίματα, καψίματα, μύκητες ποδιών, τσιμπήματα εντόμων, πληγές κ.λπ.
34. Ανακουφίζει από εγκαύματα ηλίου.
35. Στα μαλλιά με μασάζ πριν το λούσιμο, εξαλείφει πιτυρίδα και φαγούρα.
Προσοχή: Όλες οι πληροφορίες που αναγράφονται στο άρθρο αυτό, για το σιταρόχορτο και το Ινστιτούτο Ζωντανής Διατροφής στα Ιωάννινα, δημοσιεύονται καθαρά για λόγους ενημέρωσης και με κανέναν τρόπο δεν συνιστούν υποκατάστατο ιατρικής αγωγής.
Bionews