χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου  (Αναγνώστηκε 21125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 385
 • Φύλο: Γυναίκα

Εψαξα, ρώτησα, έμαθα και πίστεψα στη σημασία της διατροφής όταν έχεις να αντιμετωπίσεις καρκίνο.
Εδώ και τρία χρόνια οι εξετάσεις μου είναι καθαρές.
Για τα αμύγδαλα το έμαθα νωρίς και τρώω σχεδόν καθημερινά. Θα δοκιμάσω και τα κουκούτσια !  yum

Ενα ωραιότατο μπλογκ

http://www.siouras-therapies.gr/


Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: « Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο
και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη .

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
 
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..

Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.


Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, 1) δυναμώνει το συκώτι.


Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;


Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

Η περίπτωση του βερίκοκου. Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.
Να το διατυπώσω διαφορετικά.
Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό.
Το συκώτι είναι το κέντρο.
Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;

Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα,


αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει. Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.:


Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.


Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.


Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.


Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.


Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).


Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.


Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.


Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.


Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.


Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».


Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.


Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.


Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).

Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.

Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!


Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;


Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.


Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.


Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.


Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.


Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.


Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.
Αναρτήθηκε από Σοφία Βλάχου


Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 385
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 10:10:25 μμ »
Η κα. Ζωή Σουρμελή (Βιοχημικός) ήταν η πρώτη που μου είπε για τα αμύγδαλα, όπως και το να κόψω το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Μου συνέστησε μία χορτοφαγική διατροφή και ήταν το έναυσμα να αρχίσω να ψάχνω.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 10:50:57 μμ »
Δηλαδή αμα καπνίζει κάποιος 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα αλλά τρώει 3 αμύδγαλα δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει καρκίνο?

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 385
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 11:23:12 μμ »
Οι παπούδες μας κάπνιζαν σαν φουγάρα και δεν πάθαιναν καρκίνο τόσο συχνά όσο τώρα. Ετρωγαν όμως πολύ διαφορετικά απο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 11:40:58 μμ »
Οι παπούδες μας κάπνιζαν σαν φουγάρα και δεν πάθαιναν καρκίνο τόσο συχνά όσο τώρα. Ετρωγαν όμως πολύ διαφορετικά απο τώρα.

Ίσως αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι απόδειξη.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 385
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 06:00:52 μμ »
Απόδειξη για ποιό πράγμα ? για το ότι μια χορτοφαγική διατροφή βοηθάει την υγεία μας ?
Η συγκεκριμένα αν τα αμύγδαλα θα είναι τρία ή επτά ?

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 09:11:39 μμ »
Ίσως αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι απόδειξη.

Συμφωνώ κι εγώ σ΄αυτό, εξαρτάται από το πόσο δυνατά είναι τα κύτταρα του ανθρώπου,
αργά ή γρήγορα σαφώς και θα έχει ζημιά, ας τρώει ότι χορτοφαγικό/ωμοφαγικό θέλει. Τα αμύγδαλα βέβαια έχουν
σίγουρα ιδιότητες τόσο προστατευτικές όσο και θεραπευτικές, μπορούν να βοηθήσουν λειτουργώντας ανασταλτικά στην εμφάνιση καρκίνου, και στη θεραπεία του επίσης, αλλά όχι να τον αποτρέψουν ολοκληρωτικά αν ο άνθρωπος παραβιάζει τις λειτουργίες του οργανισμού του (φυσικού και ψυχικού).

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 385
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 09:39:00 μμ »
Το λίνκ αυτό μιλάει για τα αμύγδαλα και την τροφή, όχι για το τσιγάρο, για αυτό και είναι στην ενότητα "χορτοφαγία κατά του καρκίνου"
Το τσιγάρο είναι ενα διαφορετικό θέμα.
Οσο για αποδείξεις, νομίζω ότι δεν μπορεί να παρουσιαστεί απο κάποιον απόδειξη / βεβαιότητα για το αν θα πάθει κάποιος καρκίνο ή όχι.
Είναι η ταπεινή μου γνώμη και δεν επιθυμώ να πείσω κανένα να φάει αμύγδαλα  :P

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 01:12:08 πμ »
Σωστά, το λινκ λέει για τα αμύγδαλα και την τροφή, αλλά λέει και  ''Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.'' Είναι οπωσδήποτε πολύ καλό να τρώμε αμύγδαλα είτε για προστασία είτε για αγωγή, αλλά απλώς το ''τρώτε  αμύγδαλα και δε θα πάθετε ποτέ καρκίνο'' δεν ισχύει. Το τσιγάρο αναφέρθηκε απλώς ως παράδειγμα.

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1875
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 01:29:37 πμ »
Παιδιά ρίξτε μια ματιά τί ακριβώς εστί καρκίνος http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1474.
Οι τροφές φυσικά και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας και την μέθοδο αυτο-ίασης, αλλά η φύση δεν είναι αναγκασμένη να έχει προβλέψει κάτι για την κάθε μ@λ@κί@ που θα σου έρθει εσένα να δημιουργήσεις στο κεφάλι σου, όπως κάπνισμα, μόλυνση του περιβάλλοντος, τρύπα του όζοντος, κτλ...
Οι φυσικοί μέθοδοι αυτο-ίασης λειτουργούν σε σωστά δομημένους οργανισμούς ως πρόληψη ή θεραπεία ,σε προβλήματα που προκύπτουν με φυσικό τρόπο.
Τώρα εγώ αν καπνίζω σαν φουγάρο ή αν πίνω ,δε μου φταίνε ούτε τα αμύγδαλα που δε με προστάτευσαν, ούτε το τσάι που πίνω για να φιλτράρω τα νεφρά!
Και καλά έκαναν και δε το έκαναν! Ας λειτουργούσα με φυσικό τρόπο, να προστατευόμουν με φυσικά μέσα!  sigh
Υ.Γ: και καπνίζω και πίνω!
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος ToFu

 • www.tofu.gr
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1669
 • black salt is not black!
  • tofu.gr
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 08:17:03 πμ »
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά γεγονότα:
1) Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς προκαλείται ο καρκίνος. Υπάρχουν στατιστικά, αλλά κανένας γιατρός σήμερα δεν γνωρίζει τι είναι αυτό το πράγμα που δίνει το σήμα σε ένα κύτταρο να μεταλλαχθεί. Η πραγματική ζωή είναι πάρα πολλές φορές μακριά απ' τα στατιστικά δεδομένα.
2) Ο "καρκίνος" δεν είναι μια ασθένεια. Είναι εκατοντάδες. Γι αυτό τον απλούστατο λόγο και δεν πρόκειται να βρεθεί ένα φάρμακο. Υπάρχουν μπουρδοφιλοσοφίες ότι τάχατες έχει βρεθεί το φάρμακο, αλλά οι εταιρίες το κρατούν για την πάρτη τους. Πάρτε μια λιστούλα διαφορετικών καρκίνων:
Acute Lymphoblastic Leukemia, Adult
Acute Lymphoblastic Leukemia, Childhood
Acute Myeloid Leukemia, Adult
Acute Myeloid Leukemia, Childhood
Adrenocortical Carcinoma
Adrenocortical Carcinoma, Childhood
AIDS-Related Cancers
AIDS-Related Lymphoma
Anal Cancer
Astrocytoma, Childhood Cerebellar
Astrocytoma, Childhood Cerebral
Bile Duct Cancer, Extrahepatic
Bladder Cancer
Bladder Cancer, Childhood
Bone Cancer, Osteosarcoma/Malignant Fibrous Histiocytoma
Brain Stem Glioma, Childhood
Brain Tumor, Adult
Brain Tumor, Brain Stem Glioma, Childhood
Brain Tumor, Cerebellar Astrocytoma, Childhood
Brain Tumor, Cerebral Astrocytoma/Malignant Glioma, Childhood
Brain Tumor, Ependymoma, Childhood
Brain Tumor, Medulloblastoma, Childhood
Brain Tumor, Supratentorial Primitive Neuroectodermal Tumors, Childhood
Brain Tumor, Visual Pathway and Hypothalamic Glioma, Childhood
Brain Tumor, Childhood (Other)
Breast Cancer
Breast Cancer and Pregnancy
Breast Cancer, Childhood
Breast Cancer, Male
Bronchial Adenomas/Carcinoids, Childhood
Carcinoid Tumor, Childhood
Carcinoid Tumor,Gastrointestinal
Carcinoma, Adrenocortical
Carcinoma, Islet Cell
Carcinoma of Unknown Primary
Central Nervous System Lymphoma, Primary
Cerebellar Astrocytoma, Childhood
Cerebral Astrocytoma/Malignant Glioma, Childhood
Cervical Cancer
Childhood Cancers
Chronic Lymphocytic Leukemia
Chronic Myelogenous Leukemia
Chronic Myeloproliferative Disorders
Clear Cell Sarcoma of Tendon Sheaths
Colon Cancer
Colorectal Cancer, Childhood
Cutaneous T-Cell Lymphoma
Endometrial Cancer
Ependymoma, Childhood
Epithelial Cancer, Ovarian
Esophageal Cancer
Esophageal Cancer, Childhood
Ewing's Family of Tumors
Extracranial Germ Cell Tumor, Childhood
Extragonadal Germ Cell Tumor
Extrahepatic Bile Duct Cancer
Eye Cancer, Intraocular Melanoma
Eye Cancer, Retinoblastoma
Gallbladder Cancer
Gastric (Stomach) Cancer
Gastric (Stomach) Cancer, Childhood
Gastrointestinal Carcinoid Tumor
Germ Cell Tumor, Extracranial, Childhood
Germ Cell Tumor, Extragonadal
Germ Cell Tumor, Ovarian
Gestational Trophoblastic Tumor
Glioma, Childhood Brain Stem
Glioma, Childhood Visual Pathway and Hypothalamic
Hairy Cell Leukemia
Head and Neck Cancer
Hepatocellular (Liver) Cancer, Adult (Primary)
Hepatocellular (Liver) Cancer, Childhood (Primary)
Hodgkin's Lymphoma, Adult
Hodgkin's Lymphoma, Childhood
Hodgkin's Lymphoma During Pregnancy
Hypopharyngeal Cancer
Hypothalamic and Visual Pathway Glioma, Childhood
Intraocular Melanoma
Islet Cell Carcinoma (Endocrine Pancreas)
Kaposi's Sarcoma
Kidney Cancer
Laryngeal Cancer
Laryngeal Cancer, Childhood
Leukemia, Acute Lymphoblastic, Adult
Leukemia, Acute Lymphoblastic, Childhood
Leukemia, Acute Myeloid, Adult
Leukemia, Acute Myeloid, Childhood
Leukemia, Chronic Lymphocytic
Leukemia, Chronic Myelogenous
Leukemia, Hairy Cell
Lip and Oral Cavity Cancer
Liver Cancer, Adult (Primary)
Liver Cancer, Childhood (Primary)
Lung Cancer, Non-Small Cell
Lung Cancer, Small Cell
Lymphoblastic Leukemia, Adult Acute
Lymphoblastic Leukemia, Childhood Acute
Lymphocytic Leukemia, Chronic
Lymphoma, AIDS-Related
Lymphoma, Central Nervous System (Primary)
Lymphoma, Cutaneous T-Cell
Lymphoma, Hodgkin's, Adult
Lymphoma, Hodgkin's, Childhood
Lymphoma, Hodgkin's During Pregnancy
Lymphoma, Non-Hodgkin's, Adult
Lymphoma, Non-Hodgkin's, Childhood
Non-Hodgkin's During Pregnancy
Lymphoma, Primary Central Nervous System
Macroglobulinemia, Waldenstr�m's
Male Breast Cancer
Malignant Mesothelioma, Adult
Malignant Mesothelioma, Childhood
Medulloblastoma, Childhood
Melanoma
Melanoma, Intraocular
Merkel Cell Carcinoma
Mesothelioma, Malignant
Metastatic Squamous Neck Cancer with Occult Primary
Multiple Endocrine Neoplasia Syndrome, Childhood
Multiple Myeloma/Plasma Cell Neoplasm
Mycosis Fungoides
Myelodysplastic Syndromes
Myelodysplastic/Myeloproliferative Diseases
Myelogenous Leukemia, Chronic
Myeloid Leukemia, Adult Acute
Myeloid Leukemia, Childhood Acute
Myeloma, Multiple
Myeloproliferative Disorders, Chronic
Nasal Cavity and Paranasal Sinus Cancer
Nasopharyngeal Cancer
Nasopharyngeal Cancer, Childhood
Neuroblastoma
Non-Hodgkin's Lymphoma, Adult
Non-Hodgkin's Lymphoma, Childhood
Non-Hodgkin's Lymphoma During Pregnancy
Non-Small Cell Lung Cancer
Oral Cancer, Childhood
Oral Cavity and Lip Cancer
Oropharyngeal Cancer
Osteosarcoma/Malignant Fibrous Histiocytoma of Bone
Ovarian Cancer, Childhood
Ovarian Epithelial Cancer
Ovarian Germ Cell Tumor
Ovarian Low Malignant Potential Tumor
Pancreatic Cancer
Pancreatic Cancer, Childhood
Pancreatic Cancer, Islet Cell
Paranasal Sinus and Nasal Cavity Cancer
Parathyroid Cancer
Penile Cancer
Pheochromocytoma
Pineal and Supratentorial Primitive Neuroectodermal Tumors, Childhood
Pituitary Tumor
Plasma Cell Neoplasm/Multiple Myeloma
Pleuropulmonary Blastoma
Pregnancy and Breast Cancer
Pregnancy and Hodgkin's Lymphoma
Pregnancy and Non-Hodgkin's Lymphoma
Primary Central Nervous System Lymphoma
Primary Liver Cancer, Adult
Primary Liver Cancer, Childhood
Prostate Cancer
Rectal Cancer
Renal Cell (Kidney) Cancer
Renal Cell Cancer, Childhood
Renal Pelvis and Ureter, Transitional Cell Cancer
Retinoblastoma
Rhabdomyosarcoma, Childhood
Salivary Gland Cancer
Salivary Gland Cancer, Childhood
Sarcoma, Ewing's Family of Tumors
Sarcoma, Kaposi's
Sarcoma (Osteosarcoma)/Malignant Fibrous Histiocytoma of Bone
Sarcoma, Rhabdomyosarcoma, Childhood
Sarcoma, Soft Tissue, Adult
Sarcoma, Soft Tissue, Childhood
Sezary Syndrome
Skin Cancer
Skin Cancer, Childhood
Skin Cancer (Melanoma)
Skin Carcinoma, Merkel Cell
Small Cell Lung Cancer
Small Intestine Cancer
Soft Tissue Sarcoma, Adult
Soft Tissue Sarcoma, Childhood
Squamous Neck Cancer with Occult Primary, Metastatic
Stomach (Gastric) Cancer
Stomach (Gastric) Cancer, Childhood
Supratentorial Primitive Neuroectodermal Tumors, Childhood
T-Cell Lymphoma, Cutaneous
Testicular Cancer
Thymoma, Childhood
Thymoma and Thymic Carcinoma Thyroid Cancer
Thyroid Cancer, Childhood
Transitional Cell Cancer of the Renal Pelvis and Ureter
Trophoblastic Tumor, Gestational
Unknown Primary Site, Carcinoma of, Adult
Unknown Primary Site, Cancer of, Childhood
Unusual Cancers of Childhood
Ureter and Renal Pelvis, Transitional Cell Cancer
Urethral Cancer
Uterine Cancer, Endometrial
Uterine Sarcoma
Vaginal Cancer
Visual Pathway and Hypothalamic Glioma, Childhood
Vulvar Cancer
Waldenstrom's Macroglobulinemia
Wilms' Tumor

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 01:21:20 μμ »
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά γεγονότα:
1) Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς προκαλείται ο καρκίνος. Υπάρχουν στατιστικά, αλλά κανένας γιατρός σήμερα δεν γνωρίζει τι είναι αυτό το πράγμα που δίνει το σήμα σε ένα κύτταρο να μεταλλαχθεί. Η πραγματική ζωή είναι πάρα πολλές φορές μακριά απ' τα στατιστικά δεδομένα.

 Με αφορμή αυτό που γράφτηκε παραπάνω,
και για εκείνους που θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν αποτελείται απλώς από έναν φυσικό οργανισμό
αλλά και από έναν ψυχικό οργανισμό, μια ψυχική δομή που βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη φυσική:

Η α-σθένεια του καρκίνου είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής αναρχίας του ανθρώπου ως προς την
Κοσμική Τάξη πραγμάτων, ως προς τις αρχέτυπες λειτουργίες που διέπουν την ψυχική και φυσική δομή του,
είναι η συνέπεια της μη εναρμόνισής του με την Κοσμική Ηθική.
Η αιτία της βρίσκεται δηλαδή στην μη εναρμόνιση του ανθρώπου με τα Αρχέτυπα που υπάρχουν μέσα του.
Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσημη ιατρική αδυνατεί να βρει την αιτία της α-σθένειας του καρκίνου,
αφού αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως φυσικό σώμα και μόνον.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

 • www.tofu.gr
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1669
 • black salt is not black!
  • tofu.gr
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 01:46:05 μμ »
Άννα, να σου υπενθυμίσω ότι και μικρά παιδιά παθαίνουν καρκίνους. Η φράση σου μη εναρμόνιση του ανθρώπου με τα Αρχέτυπα που υπάρχουν μέσα του μου ακούγεται κάπως. Δηλαδή εσύ ξέρεις τι πραγματικά προκαλεί καρκίνο και όλοι οι επιστήμονες του κόσμου δεν το ξέρουν... Τι να πω...

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 02:18:45 μμ »
Άννα, να σου υπενθυμίσω ότι και μικρά παιδιά παθαίνουν καρκίνους. Η φράση σου μη εναρμόνιση του ανθρώπου με τα Αρχέτυπα που υπάρχουν μέσα του μου ακούγεται κάπως. Δηλαδή εσύ ξέρεις τι πραγματικά προκαλεί καρκίνο και όλοι οι επιστήμονες του κόσμου δεν το ξέρουν... Τι να πω...

Tofu έχεις δίκιο για την αναφορά σου στα μικρά παιδιά, γιατί εδώ θίγεται και το θέμα της μετενσάρκωσης. Είπα ότι αυτό που θα γράψω αφορά εκείνους που θεωρούν ότι είναι υπαρκτή η ψυχική δομή του ανθρώπου, έπρεπε να συμπληρώσω και αυτό. Δεν είναι ότι το γνωρίζω εγώ, σε αντίθεση με τους ''επιστήμονες'' όλου του κόσμου, είναι γνωστό σε όσους μελετούν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου εδω και δεκαετίες. Για μένα προσωπικά και για όλους αυτούς, ότι έγραψα είναι δεδομένο. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι, πιστεύω λίγοι και μέσα στο forum που το αντιλαμβάνονται.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1023
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Αμύγδαλα και κουκούτσια Βερίκοκου κατά του καρκίνου
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 30, 2011, 02:22:23 μμ »
Κάποιοι το αντιλαμβάνονται, εννοώ χωρίς να τους χρειάζονται γνώσεις της επίσημης επιστήμης, που εξ΄άλλου αφορά μόνο το φυσικό κομμάτι του ανθρώπου.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής