χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποιος κλωτσαει τον Λουκανικο??  (Αναγνώστηκε 5706 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ποιος κλωτσαει τον Λουκανικο??
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 10:03:59 μμ »
Ε ναι, δεν δίνεται τυχαία η κρίση από τη φύση. Είναι για επαναπροσδιορισμό αξιών.

Οτι να ναι...
Δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο αυτά που λέει ο SERGE LATOUCHE .Συνδέει άρικτα την οικονομική με την οικολογική κρίση (φύση), και μιλάει για επαναπροσδιορισμό αξιών (αποανάπτυξη), λιγότερη δουλειά και λιγότερη κατανάλωση. Οταν υπερκαταναλλώνουμε τους φυσικούς πόρους είναι λογικό να μην μας αντέξει η φύση  yep
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 11:17:24 μμ »
Ε ναι, δεν δίνεται τυχαία η κρίση από τη φύση. Είναι για επαναπροσδιορισμό αξιών.

Οτι να ναι...

Αντί να αναγνωρίζουμε τους πραγματικούς εχθρούς και ακόμα και την τελευταία στιγμή, αντί να αποκτούμε ταξική συνείδηση το ρίχνουμε στον εσωτερισμό. Εντάξει άλλοι τα βάζουν με τους μετανάστες οπότε τι να πω... υπάρχουν και χειρότερα!

Αν ψάχνει ο άνθρωπος την αιτία ''απ΄έξω'', θα ρίχνει αιώνια τις μούτζες στη βουλή
και μετά από 1500 επαναστάσεις θα βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι το ''ότι ναναι''.
Άν δεν καταλάβει ποτέ πού βρίσκεται η αιτία, τότε δεν πρόκειται να φέρει ποτέ αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 15, 2011, 01:12:00 πμ »

Οτι να ναι...
Δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο αυτά που λέει ο SERGE LATOUCHE .Συνδέει άρικτα την οικονομική με την οικολογική κρίση (φύση), και μιλάει για επαναπροσδιορισμό αξιών (αποανάπτυξη), λιγότερη δουλειά και λιγότερη κατανάλωση. Οταν υπερκαταναλλώνουμε τους φυσικούς πόρους είναι λογικό να μην μας αντέξει η φύση  yep

Η κρίση δημιουργείται λόγω καπιταλισμού και όχι από κάποια κοσμική δύναμη. Ναι οκ ως πλάσματα της φύσης μπορείς να πεις πως ο καπιταλισμός "είναι φυσικός" αφού εμείς τον δημιουργήσαμε αλλά όχι πως η φύση ως οντότητα μας την έφερε για να μας εκδικηθεί.

fani αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα για μένα.

Αν ψάχνει ο άνθρωπος την αιτία ''απ΄έξω'', θα ρίχνει αιώνια τις μούτζες στη βουλή
και μετά από 1500 επαναστάσεις θα βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι το ''ότι ναναι''.
Άν δεν καταλάβει ποτέ πού βρίσκεται η αιτία, τότε δεν πρόκειται να φέρει ποτέ αποτέλεσμα.

Έχεις δίκιο χάνω την ουσία το παθαίνω αυτό συνήθως... Τόσο καιρό δεν είχα καταλάβει πως τα δέντρα, το νερό και όλα τα στοιχεία της φύσης βοηθάνε τους εξουσιαστές μας, του καπιταλιστές, τις τράπεζες κλπ να μας αφαιρέσουν κάθε αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. Να ξέρω ποιον να κατηγορήσω όταν ανοίξει το επάγγελμα μου και μου έρθει έκτακτη φορολογία να τα βάλω με τα βουνά ή με τα ποτάμια?

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 15, 2011, 02:22:46 πμ »
Έχεις δίκιο χάνω την ουσία το παθαίνω αυτό συνήθως... Τόσο καιρό δεν είχα καταλάβει πως τα δέντρα, το νερό και όλα τα στοιχεία της φύσης βοηθάνε τους εξουσιαστές μας, του καπιταλιστές, τις τράπεζες κλπ να μας αφαιρέσουν κάθε αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. Να ξέρω ποιον να κατηγορήσω όταν ανοίξει το επάγγελμα μου και μου έρθει έκτακτη φορολογία να τα βάλω με τα βουνά ή με τα ποτάμια?

Η φύση δεν ''εκδικείται''. Εκπαιδεύει. Δεν είναι τα βουνά και τα ποτάμια της που το κάνουν, αλλά οι νόμοι της.
Στα bold που είναι δικά μου πάνω στα λόγια σου, δεν διαφωνούμε. Η διαφορά μας είναι, ότι εγώ πιστεύω ότι εμείς συλλογικά
το προκαλούμε με τις εσωτερικές μας ποιότητες. ...

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 15, 2011, 03:06:07 πμ »
* (+ εκπαιδεύουν και τα βουνά και τα ποτάμια αλλά με άλλο τρόπο...)

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 15, 2011, 03:37:55 πμ »

Οτι να ναι...

Η κρίση δημιουργείται λόγω καπιταλισμού και όχι από κάποια κοσμική δύναμη. Ναι οκ ως πλάσματα της φύσης μπορείς να πεις πως ο καπιταλισμός "είναι φυσικός" αφού εμείς τον δημιουργήσαμε αλλά όχι πως η φύση ως οντότητα μας την έφερε για να μας εκδικηθεί.

fani αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα για μένα.

Μα εγώ δεν είπα ότι μας την έφερε η φύση για να μας εκδικηθεί  dunno Αυτό που είπα είναι ότι αν δεν σεβόμαστε τους νόμους της δεν θα μας αντέξει, και δεν εννοώ ότι κάθεται σκέφτεται και λέει ''δεν γ@@@@ παλιάνθρωποι δεν σας αντέχω άλλο, θα σας δείξω εγώ'' αλλά όταν καίς όλα τα δάση πχ ε τι περιμένεις; Να επιβιώσεις; Αυτό εννοώ δεν μας αντέχει και δεν υπάρχει κάτι υπερφυσικό σε αυτό, ένα και ένα κάνουν δύο, οι νόμοι είναι γνωστοί. Τα δέντρα μας δίνουν οξυγώνο, καίμε τα δέντρα; Οξυγώνο γιοκ είναι νόμος. Τώρα αν τα καίμε επι καπιταλισμού, κομμουνισμού ή αναρχίας, δεν αλλάζει κάτι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο ''κοσμική δύναμη''  dunno

Επίσης κατα την γνώμη μου μέχρι σε ένα σημείο φταίει ο καπιταλισμός, ο βιασμός της φύσης έχει γίνει και επι κομμουνισμού και θα μπορούσε να γίνει σε οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες αν οι άνθρωποι δεν έχουν οικολογική συνείδηση. Θα συμφωνήσω βέβαια πως ο καπιταλισμός επιβάλλει την απεριόριστη εκμετάλλευσή της, ενώ οποιοδήποτε άλλο σύστημα απλά την επιτρέπει (θεωρητικά πάντα). Και επιμένω στο θέμα της οικολογίας και της υπερκατανάλωσης πόρων γιατί κάθε άλλο παρά άσχετο είναι με την οικονομική κρίση. Οσο λιγοστεύει το νερό, το πετρέλαιο κλπ τόσο ανεβαίνουν οι τιμές, κανόνας του εμπορίου ό,τι είναι σε έλλειψη ακριβαίνει. Σε αυτό βέβαια έχει τεράστεια, αν όχι την μεγαλυτερη ευθύνη η κτηνοτροφία. Αυτά θα μου πεις ισχύουν μόνο επι καπιταλισμού, γιατί κάτω απο άλλες πολιτικές συνθήκες θα γίνει δίκαιη κατανομή, προσωπικά είμαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη κατανομή και κτηνοτροφία αλλά δεν έχω κάποια απόδειξη γιαυτό, μόνο ενδείξεις και την γνώμη κάποιων ανθρώπων που εεμπιστεύομει και ε ίναι μέσα στο αντικείμενο (κρεοφάγοι) οι οποίοι υποστηρίζουν το ίδιο, ότι δηλαδή η τροφή δεν φτάνει ακόμα ίσως και αν σταματήσει η κτηνοτροφία. Ακόμα και μια πιο δίκαιη κατανομή να γίνει λοιπόν, αν δεν αλλάξει ο τρόπος που κακοποιούμε την φύση και απλά αντι να τρώνε 100 του σκασμού τρώνε 1000 λιγότερο, πάλι με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει κρίση. Μπορεί να μην λέγεται οικονομική, να μην εχει σχεση με χρηματιστήρια και τράπεζες, αλλά θα έχει σχέση με τους πόρους, και πάλι θα πεινάσουμε με λίγα λόγια.

Τι παράλογο λέω που δεν βγάζει νόημα  question2
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 11:03:17 πμ »
η κτηνοτροφια δεν ευθυνεται εξ΄ολοκληρου για την ''ελλειψη'' τροφης.
παγκοσμια παράγεται θερμιδικα εννια φορες παραπάνω φαγητο από αυτο που χρειαζεται για να τραφει ο παγκοσμιος πληθυσμός καθημερινα.
η χορτοφαγια ειναι ενας τροπος για να παραγεις περιπου εικοσι φορες λιγοτερο και αρα να μην βιαζεις κατα αυτον τον τροπο τη φυση.
φαγητο γενικα υπάρχει, καλως ή κακώς, το ζητημα ειναι οτι υπάρχουν και πολυεθνικές των τροφίμων που δε διστάζουν να δουν χιλιαδες κοσμου να χανει τη προσβαση στη τροφη για να αυξησουν την τιμη του προιοντος τους εστω και 1 cent ανα κιλό, ενω ταυτοχρονα φυλάνε στις αποθήκες τους άπειρες ποσοτητες περιμενοντας μεχρι ο κοσμος να ανταποκριθει τελικα στη νεα τιμή.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 02:13:37 μμ »
παγκοσμια παράγεται θερμιδικα εννια φορες παραπάνω φαγητο από αυτο που χρειαζεται για να τραφει ο παγκοσμιος πληθυσμός καθημερινα.

Εχω τελείως διαφρετική πληροφόρηση, δεν έχω λινκ, αλλά σε αυτό το θέμα δεν θα εμπιστευόμουν οποιαδήποτε έρευνα. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι πάνω απο το 80% του πλανήτη υποσιτίζεται, εμένα μου κάνει πιο λογικό να μην φτάνει έτσι και αλλιώς, πέρα απο οποιαδήποτε άλλα παιχνίδια. Επειτα είναι και το νερό, τεράστεια σπατάλη της κτηνοτροφίας, οπου αυτό αναμφισβητητα τελειώνει, χωρίς νερό δεν υπάρχει φαγητό.

η κτηνοτροφια δεν ευθυνεται εξ΄ολοκληρου για την ''ελλειψη'' τροφης.
Το ξέρω ότι δεν ευθύνεται εξολοκλήρου γιαυτό και είπα Σε αυτό βέβαια έχει τεράστεια, αν όχι την μεγαλυτερη ευθύνη η κτηνοτροφία.
υπάρχουν και άλλες περιττές σπατάλες των φυσικών πόρων εκτός της κτηνοτοφίας.
υπάρχουν και πολυεθνικές των τροφίμων που δε διστάζουν να δουν χιλιαδες κοσμου να χανει τη προσβαση στη τροφη για να αυξησουν την τιμη του προιοντος τους εστω και 1 cent ανα κιλό, ενω ταυτοχρονα φυλάνε στις αποθήκες τους άπειρες ποσοτητες περιμενοντας μεχρι ο κοσμος να ανταποκριθει τελικα στη νεα τιμή.
Συμφωνώ απόλυτα , αλλά αυτά τα παιχνίδια γίνονται  στον ανεπτυγμένο κόσμο δηλαδή κάτι λιγότερο απο το 20% του πληθυσμού του πλανήτη.

Κοίτα είτε έχω εγώ είτε εσύ σωστή πληροφόρηση,εννοώ είτε υπάρχει φαγητό για όλους είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον τρόπο ζωής θα λιγοστέψει το νερό και αυτό το 20% του ανεπτυγμένου κόσμου θα μειώνεται συνεχώς, οπότε η κρίση δεν μπορεί να αποφευκτεί.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 04:51:42 μμ »
υπάρχουν και πολυεθνικές των τροφίμων που δε διστάζουν να δουν χιλιαδες κοσμου να χανει τη προσβαση στη τροφη για να αυξησουν την τιμη του προιοντος τους εστω και 1 cent ανα κιλό, ενω ταυτοχρονα φυλάνε στις αποθήκες τους άπειρες ποσοτητες περιμενοντας μεχρι ο κοσμος να ανταποκριθει τελικα στη νεα τιμή.
Συμφωνώ απόλυτα , αλλά αυτά τα παιχνίδια γίνονται  στον ανεπτυγμένο κόσμο δηλαδή κάτι λιγότερο απο το 20% του πληθυσμού του πλανήτη.

Κι εγώ επίσης, και σίγουρα δεν γίνονται μόνο με την τροφή.  Εξ άλλου και στο υπόλοιπο του ανεπτυγμένου κόσμου, μπορούν να κινήσουν νήματα να χαθούν λαοί ολόκληροι προκειμένου να πουλήσουν όπλα π.χ. ή μήπως τα ίδια δεν γίνονται και με τα φάρμακα; Γι αυτό λέμε μόνο αν είναι πιο ανεβασμένο το συλλογικό συνειδητό, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact