χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποιος κλωτσαει τον Λουκανικο??  (Αναγνώστηκε 5443 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Ποιος κλωτσαει τον Λουκανικο??
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 13, 2011, 10:30:45 μμ »
Αλληλεγγύη κι αυτοοργάνωση, είναι η λύση, όχι ατομικές ενέργειες. Μόνο μαζί με τους άλλους θα κερδίσουμε.
Έλσα συμφωνώ μαζί σου, αλλά μαζί με ποιουςτι ακριβώς θα κερδίσουμε;
Για αρχή, με τους φίλους μας, με εσάς εδώ  :), με καλούς γειτόνους, με συναδέλφους που ταιριάζουν τα πιστεύω μας.
Όσο για το τι θα κερδίσουμε... τουλάχιστον να μη χάσουμε α) το μπούσουλα, β) την ψυχραιμία μας. Μετά, βλέπουμε!  :))

Πάντως, πέρα από πανικούς και ανεξάρτητα από εποχή, με το να ψωνίζει κανείς κάποιες ποσότητες από τρόφιμα που δεν χαλάνε, για να μην τρέχει κάθε 3 και λίγο στα μαγαζιά, οικονομία κάνει στο τέλος... Εγώ που πήρα από το Sonaht εκείνα τα 5 κιλά φασόλια σόγιας, το έχω καταβολευτεί! Έλεγα να το κάνω και με άλλα όσπρια, και ρύζι, που τα καταναλώνουμε πολύ, αλλά όλο το αναβάλω...

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 13, 2011, 10:44:59 μμ »
Αλληλεγγύη κι αυτοοργάνωση, είναι η λύση, όχι ατομικές ενέργειες. Μόνο μαζί με τους άλλους θα κερδίσουμε.
Έλσα συμφωνώ μαζί σου, αλλά μαζί με ποιουςτι ακριβώς θα κερδίσουμε;
Για αρχή, με τους φίλους μας, με εσάς εδώ  :), με καλούς γειτόνους, με συναδέλφους που ταιριάζουν τα πιστεύω μας.
Όσο για το τι θα κερδίσουμε... τουλάχιστον να μη χάσουμε α) το μπούσουλα, β) την ψυχραιμία μας. Μετά, βλέπουμε!  :))

Πάντως, πέρα από πανικούς και ανεξάρτητα από εποχή, με το να ψωνίζει κανείς κάποιες ποσότητες από τρόφιμα που δεν χαλάνε, για να μην τρέχει κάθε 3 και λίγο στα μαγαζιά, οικονομία κάνει στο τέλος... Εγώ που πήρα από το Sonaht εκείνα τα 5 κιλά φασόλια σόγιας, το έχω καταβολευτεί! Έλεγα να το κάνω και με άλλα όσπρια, και ρύζι, που τα καταναλώνουμε πολύ, αλλά όλο το αναβάλω...
thumbsup
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος sonaht

• Θαμώνας
  • Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία...
    • Ορειβασία...
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 13, 2011, 11:50:16 μμ »
Οι προμήθειες θα είναι λογικά πράγματα που δεν χαλάνε εύκολα, οπότε θα καταναλλωθούν στην πορεία έτσι και αλλιώς.

thumbsup
 Με μακρυνή ημερομηνία λήξης, ας κρατούν τουλάχιστον 3 μήνες, ειδικά εκείνοι που έχουν παιδιά
και ηλικιωμένους στην οικογένειά τους, είναι καλό να είναι πιο ασφαλείς στο θέμα αυτό,
αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση σε τροφή.

Πραγματικά πιστεύετε ότι θα υπάρχει έλλειψη τροφής?
Και αν ναι...πραγματικά πιστεύεται ότι έχετε τα χρήματα και το σχεδιασμό για να κάνετε τέτοια προμήθεια ασφαλείας?
Και... θα την βγάλετε με όσπρια και μακαρόνια? Για πόσο...?
Και εάν το νερό κοπεί? Ποιος μας λέει ότι το νερό και το ρεύμα θα υπάρχουν?
Ας γνωρίσουμε τους δίπλα ή τους παραδίπλα μας. Αυτούς με τους οποίους ζούμε στις ίδιες πολυκατοικίες και δεν τους γνωρίζουμε.
Ας μιλήσουμε για το πως μπορούμε να γίνουμε το "εμείς" που ονειρευόμαστε και μετά όλοι μαζί θα το κάνουμε πράξη.
Για μια κοινωνία του εμείς και όχι του εγώ...
Αλλά δεν θα έρθει και κατοχή.
Ας σοβαρευτούμε...

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 12:26:11 πμ »
Το μόνο δίχτυ ασφαλείας είναι ένα δίκτυο αλληλέγγυων ανθρώπων. Δεν είναι εύκολο, έχουμε μάθει αλλιώς, δυστυχώς...
Οι προσπάθειες τύπου Νέας Γουινέας, κάτι τέτοιο είναι.
Με την κλίμακα των προμηθειών που μπορεί να κάνει κάποιος σαν κι εμάς, το μόνο που ίσως θα γλυτώσει, είναι κανένας πανικός 2-3 ημερών στα σούπερ-μάρκετ, σαν κι αυτόν που είχαμε ζήσει οι παλιότεροι στην επιστράτευση, αλλά τίποτα παραπάνω, πιστεύω.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 11:38:52 πμ »
Οι προμήθειες θα είναι λογικά πράγματα που δεν χαλάνε εύκολα, οπότε θα καταναλλωθούν στην πορεία έτσι και αλλιώς.

thumbsup
 Με μακρυνή ημερομηνία λήξης, ας κρατούν τουλάχιστον 3 μήνες, ειδικά εκείνοι που έχουν παιδιά
και ηλικιωμένους στην οικογένειά τους, είναι καλό να είναι πιο ασφαλείς στο θέμα αυτό,
αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση σε τροφή.

Πραγματικά πιστεύετε ότι θα υπάρχει έλλειψη τροφής?
Και αν ναι...πραγματικά πιστεύεται ότι έχετε τα χρήματα και το σχεδιασμό για να κάνετε τέτοια προμήθεια ασφαλείας?
Και... θα την βγάλετε με όσπρια και μακαρόνια? Για πόσο...?
Και εάν το νερό κοπεί? Ποιος μας λέει ότι το νερό και το ρεύμα θα υπάρχουν?
Ας γνωρίσουμε τους δίπλα ή τους παραδίπλα μας. Αυτούς με τους οποίους ζούμε στις ίδιες πολυκατοικίες και δεν τους γνωρίζουμε.
Ας μιλήσουμε για το πως μπορούμε να γίνουμε το "εμείς" που ονειρευόμαστε και μετά όλοι μαζί θα το κάνουμε πράξη.
Για μια κοινωνία του εμείς και όχι του εγώ...
Αλλά δεν θα έρθει και κατοχή.
Ας σοβαρευτούμε...

Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει κατοχή ή πανικός ή αν όντως θα χρειαστούν τρόφιμα ή όχι, σταμάτα να κάνεις το χέλι  nanana
Η κοπέλα είπε ότι προβλέπει να γίνεται κάτι κακό και ότι καλό είναι να έχουμε μερικές προμήθειες και ούτε λίγο ούτε πολύ την βγάλατε μαυραγορίτισσα. Εγώ αυτό τονίζω και όχι το αν θα χρειαστούμε φαγητό, το αν είναι εφικτό και το αν θα γίνει κάτι τέτοιο.
 Λέμε να γνωρίσουμε τον διπλανό μας, μιλάμε για αλληλεγκύη κλπ αλλά στην πράξη τι; Περιμένουμε με το τουφέκι να παρεξηγήσουμε τα λεγόμενα κάποιου και να τον χαρακτηρίσουμε αρνητικά, να υπονοήσουμε ένα σωρρό ιδιότητες απο μια φράση του χρησιμοποιώντας, κατά την γνώμη μου πάντα, αστήρικτους συσχετισμούς του στυλ ''οποιος αποθηκεύει το κάνει για τον εαυτόν του και μόνο''. Δηλαδή βάζεις κάποιον να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, πολύ αλληλέγκυο αυτό. Και απο που και ως που οι προμήθειες εμποδίζουν μια κοινωνία του εμείς και προωθούν μια κοινωνία του εγώ; Κατα την γνώμη μου, τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτή απέναντι στην Αννα είναι ακριβώς η απόδειξη ότι ποτέ δεν θα προχωρήσουμε απο το ''εγώ'' στο ''εμείς'' ή έστω απο ένα περιορισμένο ''εμείς'' που χωράει μόνο μερικούς ''συντρόφους'' σε 'ενα γενικότερο ''εμείς'' που συμπεριλαμβάνει αν όχι όλη αλλά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας.

θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 01:07:27 μμ »
Εγώ λέω να κλειστούμε από τώρα στα σπίτια μας...
Να φροντίσουμε να έχουν και κρυφή αποθήκη όπως στο παρελθόν...
Να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας όταν δύσει ο ήλιος ή να μην βγαίνουμε και γενικώς....
Κι αν κάποιος μας πει ότι έχουμε κατοχικά σύνδρομα μάλλον αυτός θα είναι ο παρανοϊκός....
Εμείς καλά θα είμαστε,σίγουρα....

Και επειδή η αλληλεγγύη έχει γίνει μια καραμέλα που αναμασάμε όλη την ώρα χωρίς να υπολογίζουμε τις υυσιαστική της
συνδρομή σε όλη αυτή την ιστορία, και την πετάμε από εδώ κι από κει σαν να ήταν πατατάκια εγώ να δηλώσω με την σειρά μου
πως είμαι ενάντιος σε λογικές τύπου "αλληλεγγύη για την αλληλεγγύη", ή "χριστιανικής αλληλεγγύης παντού", ή "όλοι οι καλοί χωράνε"...

Ε όχι δεν χωράνε και όλοι αν δεν μπορούν να καταλάβουνε τις διαφορές των δομών αντίστασης με τις διαφορές της παρτάρας τους....
Και δεν φτάνει ένα παράδειγμα από το πουθενά φανή για να αποδείξεις ότι κάποιος κόσμος δεν έχει χαρακτηριστικά αλληλεγγύης..
Δεν ήξερα ότι για να χαρακτηριστώ ώς ένα τετοιο υποκείμενο θα πρέπει να είμαι αλληλέγγυος και στην μητέρα τερέζα, και στον λιακόπουλο και σε μεγάλους δασκάλους....

Δεν γίνεται να αγωνίζεται όλος ο κόσμος, η ιστορία το έχει δείξει αυτό...
Κάποιες και κάποιοι θα παραμείνουν υποταγμένοι και απαθείς στην νέα πραγματικότητα σαν καλά υπάκουα παιδιά όπως πάντα...

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 03:51:29 μμ »
Ε όχι δεν χωράνε και όλοι αν δεν μπορούν να καταλάβουνε τις διαφορές των δομών αντίστασης με τις διαφορές της παρτάρας τους....

Δεν ήξερα ότι για να χαρακτηριστώ ώς ένα τετοιο υποκείμενο θα πρέπει να είμαι αλληλέγγυος και στην μητέρα τερέζα, και στον λιακόπουλο και σε μεγάλους δασκάλους....

''δεν μπορούν να καταλάβουνε τις διαφορές των δομών αντίστασης με τις διαφορές της παρτάρας τους....''
Εδώ είναι η ουσία όλη. Όταν δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πέρα από αυτό που ο μικρός του εαυτός βλέπει,
τότε νιώθει μίσος για τους άλλους και διαστρεβλώνει αυτά που ισχύουν γι αυτούς, επειδή ακριβώς δεν είναι σε θέση
να καταλάβει.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 03:53:19 μμ »
Μια αποθήκευση τροφίμων θα βοηθήσει όπως προανέφερα,
πρώτον όσους το επιθυμούν και είναι σε θέση να καταλάβουν τι ήθελαν τα πρώτα σχόλια να πουν,
και περισσότερο εκείνους που έχουν παιδιά και ηλικιωμένους στο σπίτι, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν
μια ενδεχόμενη δυσκολία στην πρόσβαση σε τροφή, που πιθανόν να κρατήσει περισσότερο απ΄όσο πιστεύουμε.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 05:17:20 μμ »
Μια αποθήκευση τροφίμων θα βοηθήσει όπως προανέφερα,
πρώτον όσους το επιθυμούν και είναι σε θέση να καταλάβουν τι ήθελαν τα πρώτα σχόλια να πουν,
και περισσότερο εκείνους που έχουν παιδιά και ηλικιωμένους στο σπίτι, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν
μια ενδεχόμενη δυσκολία στην πρόσβαση σε τροφή, που πιθανόν να κρατήσει περισσότερο απ΄όσο πιστεύουμε.

Σου διαφεύγει προφανώς πως κάποιοι δεν έχουν λεφτά για να γεμίζουν αποθήκες...

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 06:38:44 μμ »
Εγώ δεν θα μπω καν στην διαδικασία να συζητήσω το ενδεχόμενο κατοχής και έλλειψη τροφής, δεν το θεωρώ πιθανό και δεν με αφορά. Αυτό που σχολιάζω όπως είπα και πιο πάνω είναι η πεσιμετική και τα αυθαίρετα συμπεράσματα, ειδικά απο ανθρώπους που λένε να γνωρίσουμε τον διπλανό μας, να ενωθούμε, αλληλεγκύη κλπ. Μέχρι πριν απο 2 (; )χρόνια το 80% (; ) του ελληνικού πληθυσμού ψήφιζε νδ ή πασοκ, που σημαίνει ή ότι ήταν παρτάκηδες βολεμένοι ή εντελώς αφελείς. Ποιός απο αυτούς καταλαβαίνει ''τις διαφορές των δομών αντίστασης με τις διαφορές της παρτάρας του....''; Ακόμα και αν επαναστατούν είναι γιατί τους ξεβόλεψαν, τι θα τους κάνουμε λοιπόν, στον καιάδα; Τελικά ποιοι χωράνε στην αλληλεγκύη, εκτός απο αυτούς που ήδη είναι; Γιατί να γνωρίσουμε τον διπλανό μας, αφού τον έχουμε κατακρίνει απο πριν; Ας πάει λοιπόν κάποιος να χτυπήσει την πόρτα του γείτωνα, να τον γνωρίσει και αν ο γείτωνας αποθηκεύει τροφή να τον πει μαυραγορίτη, αν δεν του μαυρίσει το μάτι καλά θα είναι.

Και δεν φτάνει ένα παράδειγμα από το πουθενά φανή για να αποδείξεις ότι κάποιος κόσμος δεν έχει χαρακτηριστικά αλληλεγγύης..

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι κάποιος έχει  ή δεν έχει χαρακτηριστικά αλληλεγκύης, είναι προφανές πως αυτή η επίθεση δεν έχει ίχνος αλληλεγκύης, δεν κρίνω άτομα αλλά απόψεις που διατυπώνονται ανοιχτά. Μπορεί κάποιος να έχει τα χαρακτηριστικά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις να μην τα εκφράζει ή να πέφτει σε σφ'αλμα, αποκλείεται;
Οσο για τον Λιακόπουλο προφανώς και δεν θα του σταθείς αλληλέγκυος αλλά αυτό έχει τεράστια διαφορά απο το να χαρακτηρίζεται κάποιος μαυραγορίτης μόνο και μόνο επειδή μιλάει για αποθήκευση τροφίμων, είναι εντελώς αυθαίρετο και άδικο. Στον δικό μου τον κόσμο ακόμα και αν θεωρώ πως διαφέρουν οι αντιλήψεις μου απο κάποιον, ακόμα και αν κρίνω πως δεν θέλω να σταθώ αλληλέγκυα δεν επιτρέπεται η αδικία και εδώ περι αδικίας πρόκειται. Το μόνο που είπε η κοπέλα είναι ότι θεωρεί πως έρχονται δύσκολοι καιροί και πως μπορεί η πρόσβαση στην τροφή να είναι δύσκολη, γιαυτό καλό θα ήταν να αποθηκεύσουμε. Πως απο αυτή την άποψη χαρακτηρίζεται κάποιος ως μαυραγορίτης, ότι χρηματοδοτεί με εξτρα κεφάλαια την αγορά, ότι είναι Λιακόπουλος, ότι πάσχει απο κατοχικό σύνδρομο κλπ  εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Με λίγα λόγια άλλο δεν συμφωνώ για τους εξείς λόγους....,άλλο δεν θέλω να είμαι αλληλέγκυος σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά απο μένα και άλλο χαρακτηρίζω κάποιον ως μαυραγορίτη ή δεν ξέρω τι άλλο μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετική άποψη απο μένα πόσο μάλλον όταν αυτή η άποψη δεν αποδεικνύεται απο πουθενά ότι είναι φασιστική, παρτατζίδικη ή άδικη σε ανθρώπους ή ζώα.
Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει κανείς στο που στηρίζεται το συμπέρασμα ότι όποιος αποθηκεύσει θα το κάνει για την πάρτη του.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 07:35:27 μμ »
είπα να μην απαντησω αλλα δεν γινεται,

δεν ειπα καποιον προσωπικα μαυραγοριτη σε καμια περιπτωση, ήταν ιστορικο παραδειγμα με στοχο να δώσει εμφαση στα λεγόμενα.

ειπα την προσωπικη μου αποψη για το οτι δεν ειναι καλο και κυριως κοινωνικα αποτελεσματικο να προτρεπουμε τον κοσμο σε ατομικες ενεργειες αποθηκευσης τροφιμων για δυσκολες περιοδους,

πρωτον γιατι φαγητο υπαρχει, απλα καποιοι το κρατανε, αρα δε μενει παρα να τους το παρουμε με τη βια και να το μοιραστουμε ισοτιμα και δευτερον γιατι δεν μπορουν οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω να κανουν ολοι αποθηκευση μιας και πολυς κοσμος αγοραζει ηδη μετα δυσκολιας το εβδομαδιαιο αν οχι καθημερινο φαγητο,
αν δηλαδη καποιος εχει αποθηκευσει φαγητο και ολοκληρη η γειτονια δεν εχει τοτε τι θα κανει; θα ανοιξει την αποθηκη του για ολη τη γειτονια ξερωντας οτι την επομενη μερα η αποθηκευση ολοκληρων μηνων θα εχει κανει φτερα ή θα τρωει κρυφα αυτος και η οικογενεια του βλέποντας τους γύρω του να λοιμοκτονουν;
και αν οταν το καταλαβουν οι υπολοιποι πανε και του ανοιξουν την αποθηκη και μοιραστουν το φαγητο τότε τι θα ειναι κλέφτες;
δεν πιστεύω σε καμια περίπτωση ότι καποιος βίγκαν που νιώθει συμπόνοια για τα μη ανθρωπινα ζωα θα μπορεσει να δει τους συνανθρώπους του να πεινανε και εκεινος να τρώει σαν να μη συμβαινει τιποτα, τα παραδείγματα τα αναφέρω για να δείξω την ματαιοτητα της πρότασης για αποθηκευση τροφής.

κατοχή μπορει να μην ερθει αλλα σε περιοδους εξεγέρσεων και κοινωνικων επαναστασεων ειναι πολύ συχνο να μην δουλευουν προσωρινα το ιδιο καλα με πριν τα δικτυα διακινησης τροφίμων και τοτε θα χρειαστει να τα οργανωσουμε με νεες απο τα κατω δομες. δεν θα μου εκανε εντυπωση οι κυβερνησεις και τα αφεντικα αν προσπαθουσαν να κανουν διατροφικο εμπαργκο στο κοσμο με στοχο να καμψουν την αντισταση αλλα αυτο μπορει να αντιμετωπιστει μονο συλλογικα.

στην κοινωνια που ζουμε δεν υπαρχουν ανθρώπινες αλλα κοινωνικες ταξεις, πλουσιοι και φτωχοι, αφεντικα και εργάτες, καταπιεστες και καταπιεζόμενοι,
ολοι μας ανηκουμε ειτε στη μια ειτε στην αλλη ταξη της οποιας τα υλικα συμφεροντα και προπαντων την επιβιωση υπερασπίζουμε, δεν μπορει κανενας να λεει οτι ειναι ουδετερος και καθετε σπιτι του, ειτε θεωρει αν ειναι πλουσιος οτι δεν χρειαζεται να κανει κατι είτε βάζει αλλους να βγαλουνε το φιδι απο την τρυπα αν ειναι φτωχος.

και ναι μπορει οι συνεχεις αγωνες συγκρουσεις απογοητευσεις θυσιες να μας κανουν πιο σκληρους απεναντι στο κοσμο που καθεται σπιτι του και περιμενει να αλλαξουν τα πραγματα και ισως καποιες φορες να λεμε πραγματα που να μην τα εννοουμε αλλα ειναι πολυ δυσκολο να παλευεις μια ζωη και να βλεπεις τους γυρω σου να προχωρανε τις ζωουλες και τις καρριερες τους ενω εσυ μενεις παντα πισω επειδη αφιερωνεις και το τελευταιο λεπτο που σου απομενει στους αγωνες.
αυτο δε σημαινει ομως ουτε οτι πιστευουμε οτι θα αλλαξουμε μονοι μας τον κοσμο ουτε οτι υποτιμαμε τη δυνατοτητα του να ειναι αναποσπαστο κομματι μιας καλυτερης κοινωνιας.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 08:24:51 μμ »
Επειδή το σχόλιό σου περι μαυραγοριτών ήταν εντελώς επιγραμματικό, προσωπικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι απευθύνεται  στην Αννα και μου φάνηκε άδικο, η απάντησή σου με κάλυψε ως προς αυτό και σε ευχαριστώ.
Παρ' όλα αυτά θεωρώ, και ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος, ότι αναφέρεστε σε δυο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, οπότε όλη αυτή η ανάλυση με την οποία προσωπικά συμφωνώ,δεν έχει να κάνει με την προτροπή της Αννας. Εσύ προφανώς αναφέρεσαι κυρίως σε μια κατάσταση που πιθανός  θα κρατήσει πολύ και θα χρησιμοποηθεί το φαγητό ως μοχλός πίεσης, ενώ η Αννα σε κάτι που θα κρατήσει λίγο και που θα μπορέσει να ξεπεραστεί με κάποιες προμήθειες που θα έχουν κάνει οι περισσότεροι, ώστε να μην χρειαστεί να κλέβει ο ένας απο τον άλλον ή οι λίγοι που δεν θα έχουν προμηθευτεί να μπορούν να καλυπτούν απο τις προμήθειες των άλλων.
Στο σημείο που έχω σοβαρή ένσταση είναι ότι οι περισσότεροι με δυσκολία αγοράζουν το φαγητό της ημέρας, όχι ότι δεν ισχύει αλλά στο γιατί συμβαίνει αυτό. Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων, τα ''απαραίτητα'' είναι ψωμί, γάλα και κρέας, προιόντα που εκτός του ψωμιού πρέπει έτσι και αλλιώς να στερηθούν όχι μόνο για το θέμα των ζώων, αλλά γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος πια σε αυτή την υπερκατανάλλωση φυτικής πρωτείνης που αφήνει ασίτιστο το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Οχι ότι δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις απόλυτης φτώχειας,απλώς δεν είναι αυτές στις οποίες αναφερόμαστε εδώ.
Παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου, σαν χορτοφάγος που δεν χρησιμοποιώ ''περ'ιεργα'' και εισαγώμενα το κόστος διατροφής μου είναι πολύ μικρό σε σχέση με παλιά, παρόλο που μου έχει ανοίξει τρελά η όρεξη απο τότε που έκοψα το τσιγάρο, είναι δεν είναι 5 ευρώ  που τρώω κυρίως έξω (και με κρίσεις βουλιμίας  nanana ). Τι να λέμε τώρα μια μέση οικογένεια με έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής δεν θα πεινάσει και μια χαρά μπορεί να κάνει προμήθειες αν θέλει. Οπως δεν θα σταθώ αλληλέγκυα στον Λιακόπουλο που λεει και ο αλητάκος έτσι δεν θα σταθώ αλληλέγκυα σε αυτόν που παλεύει για το δικαίωμα στο σουβλάκι ή στην τυρόπιτα, γιατί περι αυτού πρόκειται
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 08:50:02 μμ »
Ακόμα και αν επαναστατούν είναι γιατί τους ξεβόλεψαν

Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ. Τους έσκασαν την υλιστική φούσκα. Τι νομίζει κανείς; Ότι επαναστατούν για ιδανικά;

Τέλος πάντων, να πώς μια προτροπή να προφυλακτεί κανείς, μπορεί να καταλήξει σε τελείως άσχετα και ακραία πράγματα.
Μια απλή αποθήκευση τροφίμων για 2 - 3 μήνες αναφέρθηκε, ακριβώς γιατί υπάρχει πιθανότητα δυσκολίας πρόσβασης, όταν υπάρχουν καταστάσεις εξέγερσης, μπλοκάρει η διακίνηση, οι μεταφορές, και καλό είναι π.χ. μία γυναίκα που έχει ένα ή δύο παιδιά
ή έχει να φροντίζει άλλους γενικά, να έχει προβλέψει. Και δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι πρέπει να βγεί έξω να ρίχνει κοτρώνια!;
Γενικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα σε κάθε περίπτωση να υπάρχει οργάνωση και προφύλαξη. Για όλους.
Μετά βλέπεις εκείνη την ώρα πώς θα κάνεις καλύτερα και πώς θα βοηθήσεις άλλους.
Συγκρούσεις θα υπάρξουν πάντως και μάλιστα βίαιες. Είναι αναπόφευκτο.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 09:10:05 μμ »
κάτι που θα κρατήσει λίγο και που θα μπορέσει να ξεπεραστεί με κάποιες προμήθειες που θα έχουν κάνει οι περισσότεροι, ώστε να μην χρειαστεί να κλέβει ο ένας απο τον άλλον ή οι λίγοι που δεν θα έχουν προμηθευτεί να μπορούν να καλυπτούν απο τις προμήθειες των άλλων.

Στο σημείο που έχω σοβαρή ένσταση είναι ότι οι περισσότεροι με δυσκολία αγοράζουν το φαγητό της ημέρας, όχι ότι δεν ισχύει αλλά στο γιατί συμβαίνει αυτό. Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων, τα ''απαραίτητα'' είναι ψωμί, γάλα και κρέας, προιόντα που εκτός του ψωμιού πρέπει έτσι και αλλιώς να στερηθούν όχι μόνο για το θέμα των ζώων, αλλά γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος πια σε αυτή την υπερκατανάλλωση φυτικής πρωτείνης που αφήνει ασίτιστο το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Οχι ότι δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις απόλυτης φτώχειας,απλώς δεν είναι αυτές στις οποίες αναφερόμαστε εδώ.
Παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου, σαν χορτοφάγος που δεν χρησιμοποιώ ''περ'ιεργα'' και εισαγώμενα το κόστος διατροφής μου είναι πολύ μικρό σε σχέση με παλιά, παρόλο που μου έχει ανοίξει τρελά η όρεξη απο τότε που έκοψα το τσιγάρο, είναι δεν είναι 5 ευρώ  που τρώω κυρίως έξω (και με κρίσεις βουλιμίας  nanana ). Τι να λέμε τώρα μια μέση οικογένεια με έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής δεν θα πεινάσει και μια χαρά μπορεί να κάνει προμήθειες αν θέλει.

Οπως δεν θα σταθώ αλληλέγκυα στον Λιακόπουλο που λεει και ο αλητάκος έτσι δεν θα σταθώ αλληλέγκυα σε αυτόν που παλεύει για το δικαίωμα στο σουβλάκι ή στην τυρόπιτα, γιατί περι αυτού πρόκειται

thumbsup
Ε ναι, δεν δίνεται τυχαία η κρίση από τη φύση. Είναι για επαναπροσδιορισμό αξιών.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 14, 2011, 09:54:56 μμ »
Ε ναι, δεν δίνεται τυχαία η κρίση από τη φύση. Είναι για επαναπροσδιορισμό αξιών.

Οτι να ναι...

Αντί να αναγνωρίζουμε τους πραγματικούς εχθρούς και ακόμα και την τελευταία στιγμή, αντί να αποκτούμε ταξική συνείδηση το ρίχνουμε στον εσωτερισμό. Εντάξει άλλοι τα βάζουν με τους μετανάστες οπότε τι να πω... υπάρχουν και χειρότερα!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact