Επειδή το σχόλιό σου περι μαυραγοριτών ήταν εντελώς επιγραμματικό, προσωπικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι απευθύνεται στην Αννα και μου φάνηκε άδικο, η απάντησή σου με κάλυψε ως προς αυτό και σε ευχαριστώ.
Παρ' όλα αυτά θεωρώ, και ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος, ότι αναφέρεστε σε δυο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, οπότε όλη αυτή η ανάλυση με την οποία προσωπικά συμφωνώ,δεν έχει να κάνει με την προτροπή της Αννας. Εσύ προφανώς αναφέρεσαι κυρίως σε μια κατάσταση που πιθανός θα κρατήσει πολύ και θα χρησιμοποηθεί το φαγητό ως μοχλός πίεσης, ενώ η Αννα σε κάτι που θα κρατήσει λίγο και που θα μπορέσει να ξεπεραστεί με κάποιες προμήθειες που θα έχουν κάνει οι περισσότεροι, ώστε να μην χρειαστεί να κλέβει ο ένας απο τον άλλον ή οι λίγοι που δεν θα έχουν προμηθευτεί να μπορούν να καλυπτούν απο τις προμήθειες των άλλων.
Στο σημείο που έχω σοβαρή ένσταση είναι ότι οι περισσότεροι με δυσκολία αγοράζουν το φαγητό της ημέρας, όχι ότι δεν ισχύει αλλά στο γιατί συμβαίνει αυτό. Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων, τα ''απαραίτητα'' είναι ψωμί, γάλα και κρέας, προιόντα που εκτός του ψωμιού πρέπει έτσι και αλλιώς να στερηθούν όχι μόνο για το θέμα των ζώων, αλλά γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος πια σε αυτή την υπερκατανάλλωση φυτικής πρωτείνης που αφήνει ασίτιστο το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Οχι ότι δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις απόλυτης φτώχειας,απλώς δεν είναι αυτές στις οποίες αναφερόμαστε εδώ.
Παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου, σαν χορτοφάγος που δεν χρησιμοποιώ ''περ'ιεργα'' και εισαγώμενα το κόστος διατροφής μου είναι πολύ μικρό σε σχέση με παλιά, παρόλο που μου έχει ανοίξει τρελά η όρεξη απο τότε που έκοψα το τσιγάρο, είναι δεν είναι 5 ευρώ που τρώω κυρίως έξω (και με κρίσεις βουλιμίας

). Τι να λέμε τώρα μια μέση οικογένεια με έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής δεν θα πεινάσει και μια χαρά μπορεί να κάνει προμήθειες αν θέλει. Οπως δεν θα σταθώ αλληλέγκυα στον Λιακόπουλο που λεει και ο αλητάκος έτσι δεν θα σταθώ αλληλέγκυα σε αυτόν που παλεύει για το δικαίωμα στο σουβλάκι ή στην τυρόπιτα, γιατί περι αυτού πρόκειται