χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Μόλις έγινα "μαμά" !!! πρόβλημα !!!  (Αναγνώστηκε 4551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
Μόλις έγινα "μαμά" !!! πρόβλημα !!!
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 08:13:47 μμ »
Γειά σας!!!

τόσον καιρό σκεφτόμουν να υιοθετίσω ένα σκυλάκι, μέχρι που βρήκα ένα αξιαγάπητο το οποίο έμενε επί 1 χρόνο και σε κλουβί πανσιόν. Μόλις το είδα ξετρελάθηκα! Συνενοήθηκα με το σωματείο που το έδεινε και σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του στο σπίτι !!! (δεν λέω πολλά τώρα διότι βιάζομαι να τον βγάλω βολτίτσα σε λίγο - λεπτομέρειες αργότερα!)

τα προβλήματα ξεκινάν με το ακόλουθο... φτάνουμε σπίττι με την κοπέλα από το σωματείο, βγαίνει ο σκύλος, κάνει πιπι, και χοροπηδά σαν τρελός. μπαίνουμε μέσα στην αυλή της πολυκατοικίας κι εκεί είναι η διαχειρίστρια με τον άντρα της. σταματώ και τους χαιρετώ. σταματά και ο σκύλος κι αρχίζει να βήχει γιατί πνηγόταν από το περιλαίμιο.... η διαχειρίστρια μαζεύεται έντρομη, της λέω ότι βήχει γιατί πνήγηκε με το περιλαίμιο και κείνη με ρωτά αν ΄έχω σκύλο. της απ΄αντώ θετικά και τότε αρχίζει να ορίεται λέγοντας:

δεν επιτρέπονται σκυλιά στην πολικατοικία. βάση νόμου δεν επιτρέπονται σκυλιά, αλβανοί και πακιστανοί σε τούτη την πολικατοικία. δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά δεν επιτρέπεται. έλεγε , έλεγε, έλεγε.... με ρώτησε αν το ξέρει η ιδιοκτήτρια, και της λέω ότι εγω μιλώ με την ιδιοκτήτρια.
της απαντώ με την κοπέλα από το σωματείο πως βάση νόμου επιτρέπονται και πως ο νόμος είναι ανώτερος από το καταστατικό της πολυκατοικίας. αυτή συνέχιζε τα δικά της, εμείς μπήκαμε σπίτι και ησυχάσαμε...

τελικά δεν με έχει ενοχλήσει κανείς εγώ και 3 ώρες που είμαι σπίτι με τον σκύλο. αλλά φοβάμαι μην γίνει τίποτα. η κοπέλα του σωματείου με υσύχασε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

τι έχετε εσείς να με συμβουλέψετε για παν ενδεχόμενο??? πραγματικά μου ψχάλασε πολύ την διάθεση όλο αυτό... κι ο σκύλος καθόταν ήσυχος και άκουγε  χωρίς να κάνει τίποτα ο κακόμοιρος....

αυτά... αναμένω απαντήσεις σας !!! είναι πολύ συμαντικό για μένα, καθώς δεν μπορώ να την αφήσω να λέει, γιατί σε αυτήν πληρώνω τα κοινόχρηστα.

τέλος σημειώνω πως στην πολυκατοικία υπάρχει κι άλλος σκύλος, μικρόσωμος σε σχέση με τον δικό μου...

Αποσυνδεδεμένος CHRISV

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ανθρωπος.....λάθος της φύσης ;
Απ: Μόλις έγινα "μαμά" !!! πρόβλημα !!!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 10:07:13 μμ »
Είναι το αρχικό σόκ ....Φαντάζομαι οτι θα το πάρουν απόφαση σιγά σιγά.!!!
Απλώς πρόσεχε τουλάχιστον τώρα στην αρχή όσο γίνεται να είστε πιο διακριτικοί  innocent και να μην κάνετε φασαρία (γαυγίσματα,κατουρήματα ή ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους ) ώστε να βρούν πάτημα και ξεσηκώσουν και τους άλλους ενοίκους εναντίον σας.!!!
Το οτι υπάρχει και άλλος σκύλος στην πολυκατοικία είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατι έχεις πάτημα να το πείς όταν σου κολλάνε.
Μην μασάς εφόσον έχεις το νόμο με το μέρος σου.!!! happy dance

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 10:21:23 μμ »
λοιπόν επιστρέψαμε !!!

το κακόμοιρο είναι ησιχο! δεν γαυγίζει καν !!! βασικά δεν λερώνει, δεν κάνει ζημιές, δεν εννοχλεί, δεν γαυγίζει, δεν τρέχει... πολύ ήρεμο και καλό! τώρα που κατεβήκαμε για βόλτα - ευτυχώς δεν έβηχε!!! - δεν με ενόχλησε κανείς να μου πει τπτ. ήταν όλοι μαζεμένοι στην αυλή, πέρασα μπρος τους, δεν είπα κουβέντα και κανείς δεν μίλησε. τι να πω... μακάρι... 3 ενοίκους συνάντισα, 2 πριν και 1 στην επιστροφή και όλοι πολύ καλοί, κανείς δεν σχολίασε, ίσα ίσα παίξενα μαζί του λιγάκι.

απλά τώρα το θέμα ειν το εξής... έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να δω πως αντιδρά όταν λείπω; γιατί από δευτέρα θα πρέπει να ψιλολείπω κάποιες ώρες - 4-5 και δεν θέλω να κλαίει και να δώσω δικαίωμα... να σημειώσω πως ο σκυλάκος είναι 5.5 χρόνων, και επί έναν χρόνο έμενε σε κλουβί πανσιόν...

Αποσυνδεδεμένος CHRISV

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ανθρωπος.....λάθος της φύσης ;
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 10:51:47 μμ »
απλά τώρα το θέμα ειν το εξής... έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να δω πως αντιδρά όταν λείπω; γιατί από δευτέρα θα πρέπει να ψιλολείπω κάποιες ώρες - 4-5 και δεν θέλω να κλαίει και να δώσω δικαίωμα... να σημειώσω πως ο σκυλάκος είναι 5.5 χρόνων, και επί έναν χρόνο έμενε σε κλουβί πανσιόν...

Ξέρω για κάτι μίνι κάμερες με ήχο που κάνουν καταγραφή  σε μίνι κάρτα sd για 4-5 ώρες συνεχόμενα και μετά μπορείς να δείς στο PC τι κατέγραψε αλλά κοστίζουν γύρω στα 60€ dunno

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:47:27 μμ »
Πωπω τι μου θύμισες τώρα!  Τα ίδια πέρασα πριν δύο χρόνια με το γατούλη μου.  Αναγκάστηκα κι έφυγα απ'το σπίτι που έμενα γιατί παρόλο που ήξερα οτι ο νόμος ήταν υπέρ μου, βαρέθηκα να τσακώνομαι και να βλέπω κάθε μέρα τα ξινά τους μούτρα!
Εύχομαι να το πάρουν απόφαση και να ηρεμίσουν, μόνο πρόσεχε το σκυλάκι γιατί κάτι τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!

Συγχαρητήρια για το μωράκι σου! :)

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:23:39 πμ »
ευχαριστώ πολύυυυυυ!!!

Μωρέ είναι τόσο καλός... Έχει σχεδόν ίδιο χαρακτήρα με τον προηγούμενο σκυλάκο μου... Δεν με νοιάζει να τσακώνομαι κάθε μέρα!!! αρκεί να μην τον χάσω από δίπλα μου!!! δυστυχώς προσπαθώ να ανεβάζσω φωτο αλλά δεν ανεβαίνει... Μα κι αυτή η βλ@@@@ επειδή έβηχε το ζωντανό... βέβαια τι να πεις για έναν άνρθωπο που σου λέει σαν επιχείριμα πως "βάση νόμου απαγορεύονται τα σκυλιά, οι αλβανοί και οι πακιστανοί στις πολικατοικίες !!!

μόνο για τον ρατσισμό της μου ρχετε να κατεύω κάτω κάθε φορά που το θυμάμαι!!!

Πάντως Χλόη δεν σε ανάγκασαν να φύγεις γι αυτό... μόνη έφυγες, έτσι??? ρωτώ να ξέρω τι με περιμένει!!!

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:48:32 μμ »
Είσαι πλήρως καλυμένη από το νόμο που είναι ανώτερος από το καταστατικό της πολυκατοικίας!

3) Διατήρηση σκύλων και γάτων σε πολυκατοικίες.
            Σε αρκετούς κανονισμούς πολυκατοικίας προβλέπεται η απαγόρευση διατηρήσεως ζώων μέσα στα διαμερίσματα. Η νομολογία έχει δεχτεί πως τέτοιος όρος είναι έγκυρος και ισχυρός και έχει ισχύ δουλείας που δεσμεύει τους συμβληθέντες ιδιοκτήτες και τους ενοίκους (Εφετείο Αθηνών 3306/2000, ΑΡΧ.Ν. 2001 – 182). Όμως, το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003 αναγνωρίζοντας την ύψιστη σημασία των κατοικίδιων ζώων στην ζωή του σύγχρονου (και μοναχικού) ανθρώπου, εισάγει νέα διάταξη αναγκαστικού δικαίου, με την οποία πλέον επιτρέπεται σε κάθε πολυκατοικία, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο κανονισμός της, η διατήρηση 1 σκύλου και 1 γάτας ή 2 σκύλων ή 2 γάτων, εφόσον τα ζώα αυτά μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες. Επίσης με το ίδιο άρθρο, απαγορεύεται σε κάθε πολυκατοικία η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Αντίθετα, για τις μονοκατοικίες, επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν τα κακομεταχειρίζονται αλλά τυγχάνουν καλών συνθηκών διαβίωσης και τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

από εδώ http://www.paradissis.com/zoa.htm
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 04:22:58 μμ »
sardela, χίλια ευχαριστώ !!!

νέα ενημέρωση, σχετικά με το αν μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνος και ήρεμος... σήμερα πήγα για καφέ με μια φίλη μου και τον πήρα μαζί. παρόλο που τον έχω 1 μέρα ουσιαστικά, δεν ξεκολά από δίπλα μου με τίποτα !!! αυτοκόλητοι! κάποια στιγμή χρειαζόταν να πάω τουαλέτα, τον άφησα σε εκείνη κι αυτός έκατσε όρθιος και ήρεμος κάθε φορά που πήγαινα τουαλέτα, ως να επιστρέψω. έπειτα γυρίσαμε σπίτι και κάποια στιγμή τον έκλεισα εκτός σαλονιού, κι του άφησα πρόσβαση σε κουζίνα, δωμάτιο, μπάνιο και διάδρομο. έφυγα από το σπίτι για 2-3 λεπτά και κατεύηκα κάτω, είσοδο. αν και με το ζόρι τον άφησα κλεισμένο - δεν ήθελε - δεν γαύγισε, ούτε έκλαιγε, τίποτα. δεν ακούστηκε καθόλου. έπειτα γύρισα και του άνοιξα...

λέτε να μην κάνει φασαρία όσο θα λείπω;;; θα ήταν καλό να φύγω σήμερα από το σπίτι για κάποιες ώρες;;;

όλο μου το άγχος ειν η διαχειρίστρια...

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 05:55:29 μμ »
VegDalia, ναι μου ζήτησαν να φύγω γι'αυτό το λόγο.  Φυσικά τους είπα οτι δε μπορούν να με αναγκάσουν να φύγω κι οτι ο νόμος είναι με το μέρος μου, να προσθέσω οτι ήμουν κι έγκυος 6 μηνών και με 3 χρονώνω παιδί.  Μετά άρχισαν να λένε οτι θέλουν το σπίτι για ιδιοκατοίκηση κλπ (ψεματα).  Μπορούσα βέβαια να μείνω άλλους έξι μήνες, αλλά δεν άντεχα να βλέπω τα μούτρα τους.  Κι επειδή είχα σκοπό να γεννήσω και στο σπίτι, προτίμησα να βρα άλλο σπίτι με καλύτερη ενέργεια.
Πάντως ήταν τελείως γελοίοι.  Η ιδιοκτήτρια τον λάτρευε το γάτο τον είχαμε από μωρό και άρχισαν να γκρινιάζουν όταν ήταν ενος χρόνου και.  Οι αποκάτω είχαν το πρόβλημα, που υποτίθεται οτι ήταν και φίλοι μας (ο ένας ήταν συμμαθητής μου στο δημοτικό).  Έπεφτανα λέει τρίχες του γάτου στα ρούχα του μωρού της που είχε απλωμένα.  Και τον χτένιζα και τον ξαναχτένιζα τον καημενούλη μου.  Μια μέρα με πήρε τηλ σε κατάσταση πανικού, να μου πει οτι... ο συμφορά, μπήκε ο γάτος μου σπίτι της που είχε τη πόρτα ανοιχτή.  Άρχισε αυτή να ουρλιάζει και να τον κυνηγάει, κι αυτός έντρομος κρύφητκε μέσα στο σπίτι, και κάποια στιγμή άκουσον άκουσον, πήγε να βουτήξει το μωρό της!!!! :O  Έλεος! Της είπα να μην αφήνει την πόρτα της ανοιχτή μια που μένεις στο ισόγειο, γιατί το λιγότερο που μπορεί να τη συμβεί είναι να μπει γάτος μέσα στο σπίτι (που δεν είμαι καν σίγουρη αν ήταν ο δικός μου, γιατί στη γειτονιά ήταν ένας ολόιδιος που έβρισκα συνήθως στο μπαλκόνι μου, και στον κήπο της πολυκατοικίας).
Μετά μας τα έχωσαν άσχημα οτι δεν τους ρωτήσαμε πριν πάρουμε γατί κλπ.  Δεν κατάλαβα γιατί θα'πρεπε να τη ρωτήσω.  Στο σπίτι μου το πήρα το γατί.  Γιατί πρέπει να ρωτήσω οποιονδήποτε dunno

Σόρρυ για το σεντόνι, αλλά όταν το σκέφτομαι ακόμα θυμώνω >:(  Εύχομαι να μην έχεις τέτοια.

εδιτ, α και τώρα θυμήθηκα, όταν μας είπαν τα παράπονα τους, είπαμε κι εμείς  "εντάξει παιδιά να φύγουμε λοιπόν", και η απάντησή τους "θα φύγετε δηλαδή για μια γάτα?" >:( Δεν ήθελαν να φύγουμε ήθελαν να ξεφορτοθούμε το γάτο. >:(

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 06:07:16 μμ »
χαχαχα, με το τελευταίο γελώ!!! Τραγικοί είναι κάποιοι άνθρωποι!!! ελπίζω να μην συμβεί τίποτα σχετικό... έχω βέβαια που να μείνω, αλλά δεν έχω 2 νοίκια μπροστά για να πιάσω καινούριο !!! nope

:( :( :(

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 06:13:50 μμ »
χαχαχα, με το τελευταίο γελώ!!! Τραγικοί είναι κάποιοι άνθρωποι!!! ελπίζω να μην συμβεί τίποτα σχετικό... έχω βέβαια που να μείνω, αλλά δεν έχω 2 νοίκια μπροστά για να πιάσω καινούριο !!! nope

:( :( :(
Τραγικοί δε λες τίποτα.  Δε μπορώ να καταλάβω τι λογική τους.  Τι θα το έκανα δηλαδή το γατάκι?  Που να το πήγαινα?  Άσε που ήταν και τελείως παράλογοι γιατί η γειτονιά ήταν γεμάτοι γάτες, και καθόντουσαν στις καρέκλες που είχαν στην αυλή τους, και στο τραπέζι τους.  Αλλά ο δικός μας τους ενοχλούσε.

Δε νομίζω να συμβεί το ίδιο σε σένα. Εμείς μέναμε σε τριόροφη κατοικία, και είμασταν 3 οικογένειες μόνο.  Ε αφού δεν τα βρίσκαμε με τα 2/3 της πολυκατοικίας, δε θέλαμε να μείνουμε άλλο.  Σε μεγάλες πολυκατοικίες είναι πιό απρόσωπα.  Δε σε πειράζει και πολύ να μη σε συμπαθούν οι από κάτω.

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 06:34:25 μμ »
άντε να δούμε... ετοιμάζομαι να φύγω... θα δείξει... !!! ενημέρωση όταν επιστρέψω κι έπειτα την βόλτα του... άντε να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

• Θαμώνας
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 09:21:40 μμ »
Καλό κουράγιο κι από μένα!
Εχω περάσει πάνω-κάτω τα ίδια με τη Χλόη
και εύχομαι σε κανέναν να μην τύχει.

Αποσυνδεδεμένος VegDalia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 11:01:27 μμ »
τέλος καλό, όλα καλά!!! ήταν ήρεμος όσο έλειπα, δεν έκανε φασαρία και μόλις μου έφυγε το τελευταίο άγχος !!! ΤΕΛΕΙΑ!!! thumbsup επέστρεψα κι ήταν όλα όπως ακριβώς τα είχα αφήσει!

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 05, 2011, 01:51:36 πμ »
VegDalia, επειδή το ύφος της διαχειρίστριας με την αγριάδα είναι κομμάτι "τεχνικής εκφοβισμού",  είναι πολύ σημαντικό να βρεις σε ποιο βαθμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και εσύ αντίστοιχα μέσα. Σ' το λέω, γιατί μου πήρε πολλά χρόνια μέχρι να το αντιληφθώ και να καταφεύγω από επιλογή κι εγώ σε "αγριάδες", πράγμα εντελώς αντίθετο στη φύση μου αλλά απολύτως απαραίτητο για να μη σε πατάνε ορισμένοι, ιδίως αν δίνεις την εντύπωση της μικρούλας, γλυκούλας και καλούλας. Με άλλα λόγια, μην τη φοβάσαι, κοίτα την στα μάτια -συνήθως τέτοιοι τύποι κάνουν φασαρία μόνο και μόνο για να κρύψουν τη θρασυδειλία τους- και βάλε τα όριά σου. Δώσε της να καταλάβει ότι ό,τι είχατε να πείτε το είπατε κι ότι καλά θα κάνει να κόψει την κουβέντα επί του θέματος. Μην είσαι καθόλου υποχωρητική, γιατί τότε θα αποθρασυνθεί και θα συνεχίσει τον ψυχολογικό πόλεμο. Δεν σου λέω να τη βρίσεις, απλά μην είσαι πολύ ευγενική, όρισε εσύ το ύφος και το τέλος της κουβέντας.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact