χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Monterey Jack Cheez  (Αναγνώστηκε 4782 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 02, 2009, 11:40:14 μμ »
έχει και εδώ έτοιμα φύλλα για πίτες χωρίς ζωϊκά και βιολογικό αλεύρι. Το είχα βρει σε αποθήκη χονδρικής που δεν έχουν βιολογικά προϊόντα άρα υποθέτω πως θα υπάρχει και σε σουπερ-μαρκετς. Δεν θυμάμαι όμως την μάρκα.
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος velvy

• New Kid in The Block
  • **
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 12:29:33 πμ »
Αχ ωραία! Αν και δε φτιάχνω πίτες!  :P :P :P :P :P
Αλλά θα το έχω υπόψιν μου άααμα αξιωθώ ποτέ  O0

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 09:20:27 πμ »
τα μισά περίπου από τα φύλλα/ σφολιατάκια κλπ που κυκλοφορουν έχουν φυτική μαργαρίνη και τα άλλα έχουν ζωικο βούτυρο.

άρα μια γρηγορη ματια στα συστατικά σε καλύπτει 99%. το άλλο 1% έχει να κάνει με το αν περιέχεται γαλακτικό οξύ στη μαργαρίνη, αλλά αυτό μπορεις να το μάθεις τηλεφωνώντας στην εταιρεία.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 09:59:32 μμ »
η διατροφική μαγιά που αναφέρεις είναι σκόνη ή νιφάδες;

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 11:27:38 μμ »
νιφαδες

στο πρασινο της πεντελης ειναι στο διαδρομο με τα αλευρα,
δηλ. αριστερα απο τα αλευρα, εχει και βιολογικη και μη μαρκας baule volante

ειναι ασχετοι οι υπάλληλοι, τι να πω...
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος velvy

• New Kid in The Block
  • **
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 18, 2009, 03:42:31 μμ »
foxy μου ειλικρινά όοοτι καλό υπάρχει να σε βρει!!!
Μόλις ετοίμασα λίγη φέτα (το αφήνω να μαριναριστεί) αλλά δοκίμασα λίγο και είναι όνειρο! Με έκανες πάααρα πολύ ευτυχισμένη! Μου είχε λείψει υπερβολικά πολύ η φετούλα! ααααχ! Τι ωραία μέρα!!  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 18, 2009, 05:41:50 μμ »
Να είσαι καλά velvy! Κι εμένα αυτή η ψευτο-φέτα από τόφου είναι από τα αγαπημένα μου.  :-*
Φρόντισε αφού την αφήσεις να μαριναριστεί να τη στραγγίσεις καλά για να μην σου είναι νερουλή. Να γίνει σαν τριμμένη φέτα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 27, 2009, 05:24:43 μμ »
Βρήκα σήμερα σκόνη άγαρ στη Θεσσαλονίκη, στον Κοσμά, και είπα να γράψω τιμές και συσκευασίες.

25 γρ. σκόνη για 2.30 ευρώ.

12 γρ. σκόνη με πορτοκαλί χρωστική 1.70 ευρώ.

Βρήκα και ολόκληρο άγαρ για 1.70 ευρώ, αλλά δεν πήρα γιατί είχε κίτρινη χρωστική, οπότε και δε θυμάμαι πόσα γραμμάρια είναι.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 18, 2010, 05:50:30 πμ »
Στην Μυτιληνη υπαρχει περιπτωση να το βρω η ουτε καν?? cryingbig
Δυστυχώ εδω  έχουμε ένα μαγαζι με βιολογικά το οποιο το έχει η κοπέλα για κλεισιμο καθώς δεν πάνε καλά οι δουλειες στο μαγαζι..Παιζουν άλλα 2-3
αλλά είναι κυρίως για βότανα αν και έχω δει κατα καιρούς να φέρνουν και τιποτε διατροφικό. Μονη μου λύση απ'οτι βλέπω η παραγγελία μεσω νετ??

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 18, 2010, 10:49:16 πμ »
Δυστυχώ εδω  έχουμε ένα μαγαζι με βιολογικά το οποιο το έχει η κοπέλα για κλεισιμο καθώς δεν πάνε καλά οι δουλειες στο μαγαζι..Παιζουν άλλα 2-3
αλλά είναι κυρίως για βότανα αν και έχω δει κατα καιρούς να φέρνουν και τιποτε διατροφικό. Μονη μου λύση απ'οτι βλέπω η παραγγελία μεσω νετ??

Μην απελπίζεσαι καλέ! Στο κάτω-κάτω, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βάλουμε λίγο αγάρ και λίγη διατροφική μαγιά σε ένα πακετάκι να σου τα στείλουμε στη Μυτιλήνη! :) Αν θες, στείλε μου με π.μ. τα στοιχεία σου ή ένα ποστ ρεστάντ (ρώτα στο ταχυδρομείο πώς μπορεί να γίνει) και σου τα στέλνω, έχω κι από τα δύο!

Αποσυνδεδεμένος Φρουτοπία

• Πλήρες μέλος
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 18, 2010, 11:13:30 μμ »
Έκανα χθες την τοφου-φέτα και μου άρεσε πολύ!  thanks Φόξυ!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 19, 2010, 04:21:05 μμ »
 hug
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 19, 2010, 11:42:27 μμ »

Μην απελπίζεσαι καλέ! Στο κάτω-κάτω, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βάλουμε λίγο αγάρ και λίγη διατροφική μαγιά σε ένα πακετάκι να σου τα στείλουμε στη Μυτιλήνη! :) Αν θες, στείλε μου με π.μ. τα στοιχεία σου ή ένα ποστ ρεστάντ (ρώτα στο ταχυδρομείο πώς μπορεί να γίνει) και σου τα στέλνω, έχω κι από τα δύο!

Ευχαριστώ Έλσα!! Σου στέλνω pm με τα στοιχεια μου!
Και εννοειται μου λες τιμη να σου στειλω και τα cash!
 thanks και παλι!

aliena

• Επισκέπτης
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 26, 2010, 03:06:30 πμ »
H παρακάτω συνταγή είναι το Monterey Jack Cheez από το βιβλίο
The Ultimate Uncheese Cookbook (Paperback) της Jo Stepaniak, 2003, p. 165. ISBN-13: 978-1-57067-151-7.

Το έφτιαξα! Είναι τέλειο!!!

Μερικές παρατηρήσεις για όσους προτίθενται να το φτιάξουν:

Την πρώτη φορά που το έφτιαξα ήταν αποτυχία, κυρίως γιατί δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει άγαρ και δεν ήξερα πώς να το δουλεύω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πήξει το άγαρ πολύ και να μην μπορεί να δουλέψει καλά το μπλέντερ. Τελικά η υφή δεν ήταν καθόλου καλή, και βγήκε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με πατέ παρά με τυρί και με κάτι πηχτά ζελατινοειδή κομματάκια μέσα (το άγαρ). Η γεύση του όμως ήταν καλή, γι' αυτό πείσμωσα και ήθελα οπωσδήποτε να το ξαναφτιάξω σωστά. Προτείνω λοιπόν (για σκόνη άγαρ που χρησιμοποίησα εγώ), καταρχάς να χρησιμοποιήσετε 1+1/2 κούπα νερό όπως λέει η συνταγή στο βιβλίο (εδώ η Δεινομάχη δίνει μία κούπα -την πρώτη φορά έβαλα κι εγώ μία κούπα γιατί βρήκα τη συνταγή που την είχα εκτυπώσει από εδώ σε ανύποπτο χρόνο), να είστε φειδωλοί με το άγαρ και να το βγάλετε από τη φωτιά πριν πήξει, με το που πάει να γίνει παχύρευστο. Μετά θέλει μια σβελτάδα (να έχετε έτοιμα τα υλικά που θα ρίξετε στο μπλέντερ). Εγώ λόγω της πρώτης αποτυχημένης φοράς, έβαλα πρώτα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τελευταίο το άγαρ, για σιγουριά μην προλάβει και πήξει. (Όμως αν δεν είναι πολύ πηχτό, πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.) Μέχρι να το βάλετε στο σκεύος, το μείγμα είναι αρκετά υγρό και χτυπιέται πολύ ωραία στο μπλέντερ. Πραγματικά αν τα καταφέρετε με το άγαρ, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Τόσο σε γεύση αλλά κυρίως σε υφή, μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε!

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
Monterey Jack Cheez
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 26, 2010, 11:52:42 μμ »
aliena έβαλες και silken tofu η το παρέλειψες? Τέλεια τα τυριά με κάσιους! yum

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact