Παραλλαγή μίας συνταγής της Nigella Lawson:
www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/pasta-with-walnut-sauce-recipe/index.htmlΥλικά:Ταλιατέλες, αρκετές για 2 άτομα
1 κούπα καρύδια
1 φέτα ψωμί χωρίς την κόρα, κατά προτίμηση ολικής άλεσης και μερικών ημερών
1/2-1 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
1 σκελίδα σκόρδο (ή όσο προτιμάτε)
1/4 κούπας διατροφική μαγιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή άλλο λάδι με ήπια γεύση κατά προτίμηση
Αλατι
Πιπέρι
Φρεσκοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:Βράζουμε άφθονο νερό και βάζουμε τις ταλιατέλες να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Πριν στραγγίξουμε τις ταλιατέλες, φροντίζουμε να κρατήσουμε αρκετό από το νερό - προσοχή, αυτό το βήμα είναι σημαντικό!
Σε ένα μπωλ, περιχύνουμε τη φέτα ψωμιού με το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε τα καρύδια και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, ώστε να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους μετά από λίγα λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα καρύδια. Κατόπιν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ (ή και σε food processor) μαζί με το ψωμί και το γάλα, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε και όσο από το νερό των ζυμαρικών χρειαστεί για να έχουμε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε την υφή που προτιμάμε.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε με λίγες κουταλιές από τη σάλτσα μας. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λίγα σπασμένα καρύδια.
Σημείωση: Αυτή είναι η δική μου παραλλαγή και φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες και αναλογίες, όπως και τα υλικά σας. Μπορείτε να κοιτάξετε την αυθεντική συνταγή για έμπνευση, όπως επίσης να δείτε και το αντίστοιχο βίντεο:
www.youtube.com/watch?v=jZpxaj2FaO8