100 γρ λάδι
100 γρ νερό
300 γρ πετιμέζι/golden syrup/black treacle (εγώ έβαλα το τελευταίο, αλλά και με πετιμέζι μια χαρά είναι)
1 λεμόνι χυμός
1 κ. σούπας σόδα σκόνη
1 κ. γλ. κανέλα (ή και γαρίφαλο)
400 γρ αλεύρι περασμένο από σήτα
Ανακατεύουμε νερό, λάδι, γλυκαντική ουσία
Ανακατεύουμε λεμόνι + σόδα και προσθέτουμε στα από πάνω.
Προσθέτουμε το αλεύρι + κανέλα.
Τοποθετούμε σε ταψί (η συνταγή έλεγε λαδωμένο αλλά εγώ δεν το λάδωσα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη!
Σημ: στην αρχική συνταγή είχε επιπλέον 200γρ ζάχαρης τα οποία δεν έβαλα εγώ. Μια χαρά μου βγήκε κι έτσι.