χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: PIYAZ  (Αναγνώστηκε 1727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
PIYAZ
« στις: Ιούνιος 11, 2011, 02:09:43 μμ »
Κατά καιρούς κολάω και τρώω συνέχεια το ίδιο φαγητό, αυτόν τον καιρό έχω κολλήσει με το piyaz  biggestgrin

Υλικά

·        2 ποτήρια βρασμένα φασόλια

·        1/2 ματσάκι ψιλοκομένο μαιντανό

·        1/2 μισό ματσάκι φρέσκα κρεμύδια ψιλοκομμένα

·        3 κουταλιές ταχίνι

·        5 κουταλιές ελαιολαδο

·        1 λεμόνι στιμένο

 ·        3 κουταλιές νερό

·        ξύδι κατά βούληση

·       ψιλοκομμένες ντομάτες

Ανακατεύουμε τα υγρά καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το ταχίνι και μετά ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα. Αν θέλουμε ανακατεύουμε το ταχινι με το λάδι και λιωμένο σκόρδο μια μέρα πρίν. Αλάτι πιπέρι και κύμινο (προαιρετικό).

Αυτή είναι εκδοχή Αντάλυας κανονικά έχει και αυγό  yuk , σε άλλες πόλεις δεν βάζουν ταχίνι, βάζουν μαρούλι, καλέ κλπ υπάρχουν πολλές εκδοχές.


θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: PIYAZ
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 11, 2011, 04:14:02 μμ »
το piyaz στη Σμύρνη γίνεται με μεγάλα φασόλια (γίγαντες), κρεμμύδι και λίγο ξύδι αν δεν κάνω λάθος. Ταχίνι μόνο στα μέρη σας εκεί βάζουν. Όσο για αυγό πρώτη φορά το ακούω dunno

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: PIYAZ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 11, 2011, 04:46:12 μμ »
Σε κάθε περιοχή είναι διαφορετικo, της Αντάλυας είναι διάσημο όμως , πως λέμε Adana kebap, κάπως έτσι

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_VKSFCfIIK6c/SMzqB9xJJRI/AAAAAAAAAS8/bdoLzUeSxr4/s320/piyaz.bmp&imgrefurl=http://muratkaraduman.blogspot.com/2008_09_01_archive.html&usg=__NxynSqY6ldCcJ0nG6hUy_3X76MY=&h=240&w=320&sz=20&hl=el&start=121&zoom=1&tbnid=3VgdOeZp-QXeDM:&tbnh=115&tbnw=151&ei=xm_zTfqWJYOytAbOzeinBg&prev=/search%3Fq%3Dantalya%2Bpiyaz%26hl%3Del%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D551%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=rc&dur=246&page=7&ndsp=21&ved=1t:429,r:13,s:121&tx=99&ty=72&biw=1280&bih=551

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr.com/3086/3159399087_4ff919e050.jpg&imgrefurl=http://www.skyscrapercity.com/showthread.php%3Ft%3D179502%26page%3D7&usg=__iBo6Vrb_OzpYzUbjNj28CgPab7U=&h=375&w=500&sz=116&hl=el&start=100&zoom=1&tbnid=tO8bpvN4hbnYiM:&tbnh=115&tbnw=154&ei=xm_zTfqWJYOytAbOzeinBg&prev=/search%3Fq%3Dantalya%2Bpiyaz%26hl%3Del%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D551%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=hc&vpx=130&vpy=233&dur=1453&hovh=194&hovw=259&tx=166&ty=110&page=6&ndsp=21&ved=1t:429,r:7,s:100&biw=1280&bih=551

 off topic Εναν δρόμο απο κάτω είναι το σπ'ιτι μου  biggestgrin

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.antalyakofte.com/FileUpload/ks39736/Resim/simsek_kofte_piyaz_antalya_%287%29_%255B800x600%255D.jpg&imgrefurl=http://www.antalyakofte.com/%3FSyf%3D4&usg=__8x1RQpW3kgdw0BGRow8yEuth09o=&h=600&w=800&sz=124&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=xQPexqXeJAGbGM:&tbnh=127&tbnw=177&ei=xm_zTfqWJYOytAbOzeinBg&prev=/search%3Fq%3Dantalya%2Bpiyaz%26hl%3Del%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D551%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=rc&dur=1520&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:0&tx=78&ty=44&biw=1280&bih=551
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2208
Απ: PIYAZ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 11, 2011, 09:19:36 μμ »
ΜΜΜ Φαίνεται πολύ νόστιμο!  Θα το δοκιμάσω σύντομα!! yum yum yum

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής