Η "λαδένια" είναι τοπικό έδεσμα της Μήλου και της Κιμώλου.
Πρόκειται στην ουσία για μια ελληνική πρόταση στην πίτσα, χωρίς τυρί.
Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη.
Αξίζει να την δοκιμάσετε:
Ζυμώνουμε με χλιαρό νερό τα κάτωθι:
-400γρ αλεύρι
-1 ή 2 κουταλάκια αλάτι
-1 φακελάκι μαγιά (καλύτερα αυτές που δεν χρειάζονται διάλυση)
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε στη συνέχεια τη ζύμη λίγο "να ξεκουραστεί" για 1 ώρα.
Παίρνουμε ένα ταψί 25x25 περίπου, απλώνουμε λάδι στον πάτο του και στρώνουμε
με τα χέρια μέσα την ζύμη (αν θέλετε να γίνει πιο λεπτή, χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί).
Ρίχνουμε πάνω αρκετή ψιλοκομμένη ντομάτα, πράσινη και κίτρινη πιπεριά και κρεμμύδι ξερό
μέχρι να καλυφθεί εντελώς η ζύμη.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αρωματικά (κατά προτίμηση θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό).
Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι από πάνω και ειδικότερα στην περιφέρεια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Βon appetite