Χθες το βράδυ την έφτιαξα κι επειδή δεν είχε καλό φωτισμό δεν έχει φωτό. Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί όπως τη θέλετε εσείς.
1 μαρουλάκι - 2 ντομάτες
τυρί από φυτικό κεφίρ (δικής μου έμπνευσης)
κατεψυγμένο τοφού
Για το κατεψυγμένο τοφού: βάζουμε φρέσκο τοφού στην κατάψυξη και το ξεχνάμε για μέρες/βδομάδες. Το ξεπαγώνουμε με ζεστό νερό. Το κόβουμε σε φιλετάκια. Τα βράζουμε για λίγο σε νερό, αλάτι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ότι άλλο μας κατέβει. Τα ζουλάμε να φύγουν τα ζουμιά. Τα καλύπτουμε με corn flour. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε χαρτί να τραβήξει το λάδι. Κόβουμε σε μπουκίτσες.
Για το τυρί: ετοιμάζουμε κεφίρ. Το βάζουμε σε τουλουπάνι για 1 μέρα περίπου. Προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο (άμα το 'χεις τζάμπα το βάζεις παντού) και μυρωδικά (εγώ έβαλα λίγη ρίγανη αυτή τη φορά). Γίνεται κάτι σαν σουρωτό γιαούρτι στη υφή.
Κόβουμε το μαρούλι και τοποθετούμε σε μπολ. Ντομάτα στην περιφέρεια, τοφού πάνω στο μαρούλι, τυρί πάνω στο τοφού. Λίγους ηλιόσπορους για εφέ και υφή. Λάδι, λεμόνι, αλάτι και τελειώσαμε. Συνοδεία με κρασί και την κάναμε ταράτσα
