χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: μαρούλι & τοφού  (Αναγνώστηκε 2766 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
μαρούλι & τοφού
« στις: Μάιος 15, 2011, 10:38:28 πμ »
Χθες το βράδυ την έφτιαξα κι επειδή δεν είχε καλό φωτισμό δεν έχει φωτό. Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί όπως τη θέλετε εσείς.

1 μαρουλάκι - 2 ντομάτες
τυρί από φυτικό κεφίρ (δικής μου έμπνευσης)
κατεψυγμένο τοφού

Για το κατεψυγμένο τοφού: βάζουμε φρέσκο τοφού στην κατάψυξη και το ξεχνάμε για μέρες/βδομάδες. Το ξεπαγώνουμε με ζεστό νερό. Το κόβουμε σε φιλετάκια. Τα βράζουμε για λίγο σε νερό, αλάτι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ότι άλλο μας κατέβει. Τα ζουλάμε να φύγουν τα ζουμιά. Τα καλύπτουμε με corn flour. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε χαρτί να τραβήξει το λάδι. Κόβουμε σε μπουκίτσες.

Για το τυρί: ετοιμάζουμε κεφίρ. Το βάζουμε σε τουλουπάνι για 1 μέρα περίπου. Προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο (άμα το 'χεις τζάμπα το βάζεις παντού) και μυρωδικά (εγώ έβαλα λίγη ρίγανη αυτή τη φορά). Γίνεται κάτι σαν σουρωτό γιαούρτι στη υφή.

Κόβουμε το μαρούλι και τοποθετούμε σε μπολ. Ντομάτα στην περιφέρεια, τοφού πάνω στο μαρούλι, τυρί πάνω στο τοφού. Λίγους ηλιόσπορους για εφέ και υφή. Λάδι, λεμόνι, αλάτι και τελειώσαμε. Συνοδεία με κρασί και την κάναμε ταράτσα  yum

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: μαρούλι & τοφού
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 15, 2011, 08:19:01 μμ »
Ψιτ κεφίρ ακούμε αλλά κεφίρ δεν βλέπουμε! :D

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 15, 2011, 08:30:06 μμ »
εννοείς οπτικώς ή μήπως θέλεις λιγάκι στ' αλήθεια; να βρεθούμε σύντομα αν θέλεις  winking

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 15, 2011, 10:17:42 μμ »
εννοείς οπτικώς ή μήπως θέλεις λιγάκι στ' αλήθεια; να βρεθούμε σύντομα αν θέλεις  winking

Θέλω τυρί-σογιοκεφίρ και κείκ με κεφίρ (έχω και συνταγή)! yum

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 16, 2011, 06:37:43 πμ »
Θέλω τυρί-σογιοκεφίρ και κείκ με κεφίρ (έχω και συνταγή)! yum

Για το πρώτο κάτι μπορώ να κάνω, για το δεύτερο μπορώ να σου δώσω το κεφίρ  :) πόσο χρειάζεται;

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 17, 2011, 09:03:46 μμ »
Για το κατεψυγμένο τοφού: βάζουμε φρέσκο τοφού στην κατάψυξη και το ξεχνάμε για μέρες/βδομάδες. Το ξεπαγώνουμε με ζεστό νερό. Το κόβουμε σε φιλετάκια. Τα βράζουμε για λίγο σε νερό, αλάτι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ότι άλλο μας κατέβει. Τα ζουλάμε να φύγουν τα ζουμιά. Τα καλύπτουμε με corn flour. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε χαρτί να τραβήξει το λάδι. Κόβουμε σε μπουκίτσες.

θεωρεις οτι μετα απο αυτη την επεξεργασια, εχει να προσφερει τιποτα θρεπτικο το τοφου, που θα το απορροφησει ο οργανισμος?

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 17, 2011, 09:06:41 μμ »
δεν έχω ιδέα, απλά πειραματιζόμουν με συνταγές απ' το ιντερνετ...
επίσης το έκανα για τη γεύση και όχι τόσο για τις θρεπτικές του ιδιότητες. και οι πατάτες τηγανιτές ενδεχομένως δεν προσφέρουν πολλά από θρεπτικά συστατικά, αλλά από γεύση σκίζουν!

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 17, 2011, 11:49:12 μμ »
επίσης το έκανα για τη γεύση και όχι τόσο για τις θρεπτικές του ιδιότητες. και οι πατάτες τηγανιτές ενδεχομένως δεν προσφέρουν πολλά από θρεπτικά συστατικά, αλλά από γεύση σκίζουν!

beer

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 18, 2011, 12:09:25 μμ »

beer
thumbsup

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact