Της γιαγιούλας μου συνταγή που είναι Αιγυπτιώτισσα winking
Υλικά-2 σκ. σκόρδο
(εγώ βάζω 3 γιατι λατρεύω το σκόρδο)-1/2 κούπας ταχίνι
-Χυμός απο 1-2 λεμόνια
-λίγο αλάτι
-άσπρο πιπέρι (προαιρετικά)
-Νερό
ΕκτέλεσηΛιώνω το σκόρδο κι ανακατεύω το με το ταχίνι. Στο μπλέντερ προσθέτω λίγο-λίγο νερό, όσο το χτυπάω την σάλτσα, ώσπου να πάρει την επιθυμητή ρευστότητα. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζοντας για να είμαι σίγουρη για την γεύση. Τέλος προσθέτω και το αλατοπίπερο πάλι κατα βούληση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε σαλάτες, ζυμαρικά, sandwitch, ή και ως ντιπ με κριτσίνια ή ψωμάκι. Εγώ σας συστήνω να το αφήσετε στο ψυγείο να δέσει καλύτερα, για 1 με 2 ώρες, και μετά έχει φανταστική υφή και καλύτερη ακόμα γεύση. .
Διευκρίνηση : Αν προστεθεί ως dressing σε σαλάτα, είναι προτιμότερο να μην προσθέσετε ελαιόλαδο μιας και το ταχίνι έχει δικό του λάδι ουτως ή άλλως.
(Ταχινάκι μου σ'αγαπώ!
)