χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας  (Αναγνώστηκε 2793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« στις: Απρίλιος 22, 2011, 06:24:30 μμ »
Συνταγή από το Γαστρονόμο της Καθημερινής: http://gastronomosonline.gr/grigores_sintages/91/Manestra-me-pesto-maintanou-kai-rokas

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 10΄-15΄
4 μερίδες

Υλικά:

  • 500 γρ. μανέστρα ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένος
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο (ίσως χρειαστεί και περισσότερο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου (ή όσο μας αρέσει)
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • vegan "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά και τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε όλα ή τα μισά κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Πρέπει να κρατάνε στο δόντι.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τον μαϊντανό, τη ρόκα, το σκόρδο, το λάδι, τα κουκουνάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι στον πολυκόφτη. Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και όσο γίνεται ενιαίο μείγμα, το πέστο. Αν χρειαστεί, για να γυρνάνε τα μαχαίρια του κόφτη, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Ανακατεύουμε τη μανέστρα με όσο πέστο θέλουμε (υπολογίζουμε 1 – 2 κουτ. σούπας για κάθε μερίδα) και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θελουμε, προσθέτουμε και τη διατροφική μαγιά με το τριμμένο αμύγδαλο.

Συμβουλή:
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτό ή άλλα πέστο μυρωδικών. Θα το βάλουμε σε βαζάκι και θα καλύψουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο που λειτουργεί μονωτικά. Ετσι, θα διατηρηθεί για μερικούς μήνες.




"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Tessarion

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 134
  • Lost in space...
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 23, 2011, 02:43:10 πμ »
 yum yum yum yum yum yum yum yum yum

ακουω και διαβαζω για ζυμαρικα και τρελαινομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!    confetti

ερώτηση: αυτο το κουκουνάρι (επειδη γενικοτερα παιζει πολυ σε συνταγες) που το βρίσκουμε; επισης, είναι ακριβό; χρειάζεται κάπως να το επεξεργαστούμε;
Venceremos?

Αποσυνδεδεμένος Vlitou

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 232
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 23, 2011, 03:15:05 πμ »
Εγω ειχα βρει στο Βασιλοπουλο ενα μικροσκοπικο σακουλακι πανακριβο ομως για την ποσοτητα που περιείχε!
Μαρεσει πολυ το κουκουναρι.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 23, 2011, 07:18:46 πμ »
Αν και δεν είμαι μακαρονάς, το πέστο μου αρέσει πολύ, ειδικά αν περιέχει και κόλιανδρο  yay
αυτο το κουκουνάριπου το βρίσκουμε; επισης, είναι ακριβό; χρειάζεται κάπως να το επεξεργαστούμε;
Το κουκουνάρι το βρίσκεις σε καταστήματα με μπαχαρικά και είναι πολύ ακριβό. Συνήθως χρησιμοποιείται καβουρδισμένο τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά και απογειώνει τη γεύση. Στον ουρανίσκο το δικό μου, το καβουρδισμένο κουκουνάρι έχει άρωμα από μπέικον.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 23, 2011, 12:24:51 μμ »

ερώτηση: αυτο το κουκουνάρι (επειδη γενικοτερα παιζει πολυ σε συνταγες) που το βρίσκουμε; επισης, είναι ακριβό; χρειάζεται κάπως να το επεξεργαστούμε;

Όπως σου απάντησαν ήδη, κουκουνάρι βρίσκεις και σε σουπερμάρκετ και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς (και ναι, είναι πανάκριβο!). Μπορείς να το φας και ωμό, αλλά είναι πολύ νόστιμα ελαφρώς ψημένα. Επίσης, πέστο μπορείς να φτιάξεις και με άλλους ξηρούς καρπούς - συνήθως φτιάχνω χειμωνιάτικο πέστο με μαϊντανό και καρύδια.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2208
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 23, 2011, 01:13:14 μμ »
Νομίζω όμως οτι με το κουκουνάρι γίνεται καλύτερο το πεστο!  Έχει πιό έντονη γεύση.  Σλουρπ!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 23, 2011, 01:27:05 μμ »
Νομίζω όμως οτι με το κουκουνάρι γίνεται καλύτερο το πεστο!  Έχει πιό έντονη γεύση.  Σλουρπ!

Γούστα είναι αυτα.  dunno Για pesto genovese και γω βάζω κουκουνάρι, για χειμωνιάτικο πέστο με μαϊντανό, προτιμώ τα καρύδια.   :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 595
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 23, 2011, 02:09:54 μμ »
Λατρεύω το κουκουνάρι (πιστεύω ότι πάει με όλα, όπως το κάσιους)
αλλά κόντεψαν να με δείρουν την τελευταία φορα... 13,20€ τα 100gr shock
καλύτερης ποιότητας από του Βιοαγρού, δε λέω, αλλά και πάλι... dunno

Αποσυνδεδεμένος Tessarion

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 134
  • Lost in space...
Απ: Μανέστρα με πέστο μαϊντανού και ρόκας
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 23, 2011, 07:04:49 μμ »
ευχαριστω πολυ guys για τις απαντήσεις

 thanks thanks thanks thanks
Venceremos?

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής