experience sharing session ....
λοιπόν, τη προηγούμενη εβδομάδα είχα τη πρώτη μου μεγάλη πατάτα με γάλα σόγιας ...
ακολουθώ τις αναλογίες που αναφέρει ο tofu, φτιάχνω ένα δίλιτρο την εβδομάδα και το κάνω κανένα δίμηνο τώρα. είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και γενικά μέχρι τώρα δεν είχα κάποια αποτυχία...
αυτή την εβδομάδα είπα να πατεντάρω .... είπα να εμπλουτίσω το γάλα με ω3-6-9 (φτου και βγαίνω) και καλά και έβαλα και λιναρόσπορο στο μπλέντερ ...
από την αρχή στο μπουκάλι το γάλα ήταν "κομμένο" (το νερό καθόταν κάτω και πάνω η ... πούλπα ας το πούμε έτσι, ενώ κανονικά δεν έχω τέτοια θέματα) .... το κουνούσα και το έπινα.... μέσα σε τρεις με τέσσερεις μέρες όμως (που πάντα μου βγάζει την εβδομάδα το γάλα) ... έγινε κώλος ... την πρώτη φορά που ένιωσα μια μικρή ξινίλα λέω, οκ, φταίει ο λιναρόσπορος, δεν δίνει καλή γεύση ... αλλά αφού το κάνα θα το πιω ... την επόμενη μέρα .... πήγα να πιω έτσι λίγο από το μπουκάλι ... πάλι καλά ήταν η βρύση δίπλα ... (καλά βέβαια στο δωμάτιό μου όλα δίπλα είναι

) ... το γάλα δεν ήταν ξινό απλά και μόνο επειδή δεν του ταίριαζε ο λιναρόσπορος ... απλά δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να μεγάλωσε εκεί μέσα ...
ηθικό δίδαγμα (εκτός κι αν έκανα καμιά άλλη χαζομάρα που δεν κατάλαβα) λιναρόσπορος και σόγια... not a good mix .... ίσως την επόμενη φορά δοκιμάσω να τον βάλω ωμό και άκοφτο μέσα στο μπουκάλι ... να μην βράσει δλδ με τη σόγια και να αφήσει το ευεργετικό του γλύσχρασμα (ατσσσσσ) σαν σε τσάι... τα δε ω τρώγοντάς τον... (δεν θα ενοχλήσει άκοφτος, αφού τη σόγια τη τρώω περισσότερο με τα δημητριακά) θα κάνω ένα μπουκάλι πειραματικά και θα σας πω (το λαπτοπ το παίρνεις και στην τουαλέτα ευτυχώς) την επόμενη εβδομάδα εμπειρίες ...
ixic_