χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: καλλιέργεια γιαουρτιού  (Αναγνώστηκε 4467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
καλλιέργεια γιαουρτιού
« στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:13:14 πμ »
Ως γνωστόν, για να φτιάξει κανείς γιαούρτι χρειάζεται κάποια "μαγιά", δηλαδή ζωντανούς οργανισμούς που μετατρέπουν το γάλα σε γιαούρτι. Η πιο απλή λύση είναι να πάρεις προηγούμενο γιαούρτι και να βάλεις λίγο στο γάλα και μετά αυτό σε μια δεδομένη θερμοκρασία πήζει και γίνεται πάλι γιαούρτι. Το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι σταδιακά το γιαούρτι βγαίνει πιο νερουλό επειδή η ποιότητα/ποσότητα των οργανισμών αυτών υποβαθμίζεται.
Ερώτηση: που βρίσκουμε τη vegan μαγιά για να έχουμε μια σταθερή ποιότητα γιαουρτιού;
Έχει φτιάξει κανείς γιαούρτι στο σπίτι του;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 20, 2011, 01:14:05 μμ »
Το γιαούρτι δε χρειάζεται μαγια (κάποιο μύκητα, δηλαδή), μόνο βακτηριακή καλλιέργεια. Εγώ παίρνω προβιοτικά σε σκόνη από το φαρμακείο μου και προσθέτω. Υπάρχουν και αντίστοιχες συνταγες στο 'net και για vegan γιαούρτι και για μαλακά τυρακια (από σόγια, κασιους, αμύγδαλα ή καρύδα). Εύκολα θα βρεις λακτοβακκιλους, όπως L. Acidophilus ή L. Bulgaricus ή L. Thermophilus.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 20, 2011, 05:27:21 μμ »
Εγώ παίρνω προβιοτικά σε σκόνη από το φαρμακείο μου και προσθέτω. Εύκολα θα βρεις λακτοβακκιλους, όπως L. Acidophilus ή L. Bulgaricus ή L. Thermophilus.
Δηλαδή τι ακριβώς ζητάς στο φαρμακείο και σε τι ποσότητα βάζεις τους λ/βάκκιλους;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:06:08 μμ »
Εγώ παίρνω προβιοτικά σε σκόνη από το φαρμακείο μου και προσθέτω. Εύκολα θα βρεις λακτοβακκιλους, όπως L. Acidophilus ή L. Bulgaricus ή L. Thermophilus.
Δηλαδή τι ακριβώς ζητάς στο φαρμακείο και σε τι ποσότητα βάζεις τους λ/βάκκιλους;

Εγώ χρησιμοποιώ σκόνη acidophilus, μάρκα BioCare (link). Αν ξέρεις φαρμακείο που να πουλάει προβιοτικά, θα ξέρουν τι ζητάς. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις κάψουλες (προσοχή γενικώς να αγοράζουμε vegan προϊόντα) και να τις ανοίξουμε. Συνήθως δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα βακτηρίων - συνήθως ακολουθώ κάποια συνταγή, ανάλογα με το τι θέλω να κάνω.

Παραδείγματα συνταγών για τυριά και γιαούρτια:

http://thesunnyrawkitchen.blogspot.com/2008/04/not-cheeze-pleaze.html

http://www.soya.be/how-to-make-soy-yogurt.php

http://www.veggie-wedgie.com/?p=1052

"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2208
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:08:35 μμ »
mazikeen ευχαριστώ yay!!  Θα δοκιμάσω κι εγώ!  Άραγε θα μπορούσα να το κάνω με σπιτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης? questionmark

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:24:55 μμ »
mazikeen ευχαριστώ yay!!  Θα δοκιμάσω κι εγώ!  Άραγε θα μπορούσα να το κάνω με σπιτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης? questionmark

Γιατί όχι; Δοκίμασε και πες μας τα αποτελέσματά σου!    :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:30:56 μμ »
το βρήκα γύρω στα 27€ (με τα έξοδα αποστολής) στο ebay: http://cgi.ebay.ie/Biocare-Acidophilus-60g-/290465341091?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item43a1155ea3
τι λέτε για την τιμή;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:39:07 μμ »
το βρήκα γύρω στα 27€ (με τα έξοδα αποστολής) στο ebay: http://cgi.ebay.ie/Biocare-Acidophilus-60g-/290465341091?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item43a1155ea3
τι λέτε για την τιμή;

Ναι, είναι λίγο ακριβά τα προβιοτικά. Πάντως, μια χαρά τιμή για τα δεδομένα της Αγγλίας στα οποία έχω συνηθίσει. Αξίζει όμως να ρωτήσεις και σε φαρμακεία, αν μη τι άλλο για να αποφύγεις και τον κόπο και τα έξοδα αποστολής.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Kiki_

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 89
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:55:35 μμ »
mazikeen ευχαριστώ yay!!  Θα δοκιμάσω κι εγώ!  Άραγε θα μπορούσα να το κάνω με σπιτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης? questionmark

Έχω βρει πολλές συνταγές ψάχνοντας στο google και στο youtube και με γάλα αμυγδάλου και με βρώμης!! :)
Ορίστε μερικές..
http://veganepicurean.blogspot.com/2010/02/almond-milk-yogurt-version-one.html
http://www.wonderhowto.com/how-to-make-yogurt-from-almond-milk-356513/
http://vegpeace.org/oatyogurt.html

και εδώ μερικές γενικές οδηγίες για τα βίγκαν γιαουρτάκια!!
http://www.suite101.com/content/how-to-make-vegan-yoghurt-at-home-a148623


Αποσυνδεδεμένος Kiki_

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 89
Απ: καλλιέργεια γιαουρτιού
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 20, 2011, 09:08:48 μμ »
Α!Έχω βρει στην Ελλάδα της Solgar το Multi acidophilus powder(113gr). Και είναι κατάλληλο για βίγκανς.
http://www.vita4you.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=42&product_id=308%3D0&option=com_virtuemart&Itemid=438&lang=el&vmcchk=1&Itemid=355
Υπάρχει παντού απλά βάζω το λινκ ενδεικτικά εάν θέλει καποιος να το δει

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής