χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Κεφίρ με φυτικό γάλα  (Αναγνώστηκε 16667 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Κεφίρ με φυτικό γάλα
« Απάντηση #90 στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 03:43:57 μμ »
μεγαλώνουν με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς... τα κεφιράκια μου ζουν μια χαρά σε γάλα σόγιας εδώ και μήνες

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #91 στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 04:51:38 μμ »
Τώρα που το λες... Έχω προβληματιστεί με τα κεφιράκια... Σα να έχω κατοικίδιο στον πάγκο και το ψυγείο μου... Τρέμω μην τα αφήσω νηστικά και μου πεθάνουν!
Δεν πολλαπλασιάζονται ακόμα, αλλά χτες που τα έβγαλα από το ζαχαρόνερο (τους έκανα διάλειμμα  :P)  για να τα βάλω σε σογιόγαλο, είδα οτι είχαν φτιάξει πολλούς μικρούτσικους κόκκους, ίσως είναι μικρά κεφιράκια;
Επίσης, αφού βάζω πάντα ζάχαρη για να τρώνε, πώς θα μπορέσω να φτιάξω αλμυρό σνακ με το κεφίρ; Δε θα γλυκίζει πάντα;  question2

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #92 στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 05:29:33 μμ »
Τώρα που το λες... Έχω προβληματιστεί με τα κεφιράκια... Σα να έχω κατοικίδιο στον πάγκο και το ψυγείο μου... Τρέμω μην τα αφήσω νηστικά και μου πεθάνουν!
Δεν πολλαπλασιάζονται ακόμα, αλλά χτες που τα έβγαλα από το ζαχαρόνερο (τους έκανα διάλειμμα  :P)  για να τα βάλω σε σογιόγαλο, είδα οτι είχαν φτιάξει πολλούς μικρούτσικους κόκκους, ίσως είναι μικρά κεφιράκια;
Επίσης, αφού βάζω πάντα ζάχαρη για να τρώνε, πώς θα μπορέσω να φτιάξω αλμυρό σνακ με το κεφίρ; Δε θα γλυκίζει πάντα;  question2

Όχι γιατί την τρώνε την ζάχαρη. Το καλοκαίρι που έλειπα ένα μήνα τα έβαλα στην κατάψυξη και δεν έπαθαν τίποτα!

Αποσυνδεδεμένος Vaalinde

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #93 στις: Δεκέμβριος 12, 2011, 07:38:07 μμ »
Έλσα μη φοβασαι καθόλου. Τα κεφιροπιτάκια μου αν θυμάσαι που είχα φτιάξει με ζάχαρη ήταν φτιαγμένα τα πουλάκια μου και μια χαρά αλμυρά βγαίνουν..
Οι άνθρωποι είνα ζώα που μυρίζουν τελείως ιδιόμορφα και λέω πάλι δε βαριέσαι έχω και εγώ την ίδια μυρουδιά (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #94 στις: Σεπτέμβριος 04, 2012, 09:06:37 μμ »
UPDATE: αν μας αρέσει το κεφίρ, καλό είναι να υπάρχει πάντα backup στην κατάψυξη!
ατυχήματα γίνονται πάντοτε, όπως τα δικά μου που έπεσαν στο νεροχύτη :P
ευτυχώς είχα μερικά κεφιράκια στην κατάψυξη και έσωσα την κατάσταση...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής