Κατ' αρχήν το κεφίρ είναι άσχετο με το κομπούχα. Το κεφίρ ζει και βασιλεύει σε φυτικό γάλα (εδώ ζει σε απλό νερό)!
Η αλήθεια είναι ότι τα κεφιράκια φαίνονται να μην πολλαπλασιάζονται, αλλά υποψιάζομαι ότι απλά πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ αργά. Το σίγουρο είναι ότι είναι ζωντανά. Παλιότερα δεν έβαζα καθόλου ζάχαρη στο σογιόγαλο, αλλά εφόσον το κάνω κεφίρ, βάζω πλέον. Ελπίζω να έχουν γεννήσει αρκετά για να κρατάω ότι έρθω Αθήνα.
Καλά σε ολόκληρη την Αθήνα δεν μπορείτε να βρείτε λίγα κεφιράκια; Εγώ αυτά τα έχω απ' το Γενάρη, απ' τη Θεσ/νίκη... Πάρτε από κάπου κεφίρ και ρίξτε τα σε νερό+ζάχαρη για λίγες μέρες και μετά σε φυτικό γάλα.
Άσχετο: τα δικά μου έχουν πάρει κάπως καφετί χρώμα απ' τη ζάχαρη...