χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Κεφίρ με φυτικό γάλα  (Αναγνώστηκε 15963 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: κεφίρ με φυτικό γάλα
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:41:26 μμ »
Με το έντερό σου και τον κόλπο σου, αχάριστη! Και συ, ούτε τον αναγνωρίζεις!  winking

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 21, 2011, 12:04:16 πμ »
ρε παιδια... το γιαουρτι της sojade πολυ ωραιο ειναι αλλα δεν εχει βιγκαν πιστοποιηση. λεει 100% φυτικο προϊον, οπως λενε και οι μαργαρινες που τελικα δεν ειναι βιγκαν. (ασε που ουτε 100% φυτικο ειναι αφου εχει καλλιεργεια μεσα dunno)
αυτο που λεω ειναι οτι οι λακτοβακιλλοι δεν καλλιεργουνται απο το μηδεν, προερχονται απο καποιο ζωικο προϊον και μετα αναπαραγονται. και φυσικα αυτο δε σημαινει οτι κατατασσω τα βακτηρια στο ζωικο βασιλειο.
αυτα που εχουν πιστοποιηση μηπως ειναι "επιδορπια"?

Εντάξει, δε χρειάζεται να έχουν όλα τα προϊόντα πιστοποίηση από την Αγγλική Vegan society για να είναι όντως vegan. Υπάρχουν και vegan εταιρίες και προϊόντα που δε νοιάζονται για τέτοια πιστοποίηση, αυτό δεν τα κάνει λιγότερο vegan.

Το ότι δεν είναι 100% φυτικό το γιαούρτι λόγω των βακτηρίων το καταλαβαίνω, όπως συμβαίνει άλλωστε και με το ψωμί (μαγιά). Αυτό που μπορείς να κανείς αν ανησυχείς τόσο πολύ είναι να επικοινωνησεις με την εταιρία και να ρωτήσεις γιατην καλλιέργεια τους.

Φανή, ο Acidophilus είναι απλώς ένα βακτηριο που είναι παρόν στην εντερική χλωρίδα μας και χρησιμοποιείται και για να φτιαχθεί γιαούρτι. Βρίσκεται συνήθως σε προβιοτικα συμπληρώματα.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 21, 2011, 12:42:56 μμ »
 questionmark Και τον παίρνεις για να λειτουργει καλύτερα το εντερό σου;  questionmark

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 21, 2011, 01:59:39 μμ »
questionmark Και τον παίρνεις για να λειτουργει καλύτερα το εντερό σου;  questionmark

Τα έντερά μας μπορούν και λειτουργούν όπως πρέπει γιατί έχουν αποικίες από βακτήρια που βοηθούν στην αποσύνθεση των τροφών και στη καλή λειτουργία του εντέρου. Υπάρχουν διάφορα είδη φιλικών βακτηρίων, όπως l. acidophilus, b. bifidus, l. thermophilus, l. bulgaricus, κλπ, κλπ. Η κακή διατροφή δεν ευνοεί την αναπαραγωγή των βακτηρίων αυτών, και τείνουν να εμφανίζονται προβλήματα, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με τη λήψη προβοτιοτικών ή πρεβιοτικών. Το καλύτερο όλων, φυσικά, θα ήταν να είχαμε όλοι μία καλή διατροφή που περιλαμβάνει πρεβιοτικές τροφές.

Αν ενδιαφέρεται κανείς για τη λειτουργία των πρε- και προβιοτικών, είχα ποστάρει σχετικά εδώ: http://www.veganforum.gr/index.php/topic,3547.msg40675.html#msg40675 (προς το τέλος).
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 21, 2011, 08:49:02 μμ »
Το ότι δεν είναι 100% φυτικό το γιαούρτι λόγω των βακτηρίων το καταλαβαίνω, όπως συμβαίνει άλλωστε και με το ψωμί (μαγιά).
Εξαρτάται τι εννοούμε "φυτικό". Μπορεί να εννοούμε vegan οπότε το φυτικό γιαούρτι ΕΙΝΑΙ vegan, όπως και το ψωμί. Η μαγιά είναι μύκητες, άλλο βασίλειο και όχι ζωικό. Ζώα δεν είναι ούτε τα βακτήρια (μονοκύτταροι οργανισμοί).
Επομένως αν σε 100% φυτικό γάλα βάλουμε κάποια βακτήρια ή μύκητες και αυτό μας βγει κεφίρ ή γιαούρτι, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι vegan. Είναι και παραείναι κατά τη γνώμη μου, εκτός κι αν αποκλείουμε ως vegans και τους μύκητες...

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 21, 2011, 10:00:28 μμ »
Το ότι δεν είναι 100% φυτικό το γιαούρτι λόγω των βακτηρίων το καταλαβαίνω, όπως συμβαίνει άλλωστε και με το ψωμί (μαγιά).
Εξαρτάται τι εννοούμε "φυτικό". Μπορεί να εννοούμε vegan οπότε το φυτικό γιαούρτι ΕΙΝΑΙ vegan, όπως και το ψωμί. Η μαγιά είναι μύκητες, άλλο βασίλειο και όχι ζωικό. Ζώα δεν είναι ούτε τα βακτήρια (μονοκύτταροι οργανισμοί).
Επομένως αν σε 100% φυτικό γάλα βάλουμε κάποια βακτήρια ή μύκητες και αυτό μας βγει κεφίρ ή γιαούρτι, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι vegan. Είναι και παραείναι κατά τη γνώμη μου, εκτός κι αν αποκλείουμε ως vegans και τους μύκητες...

Εγώ οπωσδήποτε και δεν αμφισβητώ ότι ένα τέτοιο γιαούρτι ή παρόμοιο προϊόν είναι vegan. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "φυτικό", ε ναι, τα φυτά είναι ξεχωριστό βασίλειο που δεν περιλαμβάνει βακτηρια ή μύκητες.  Και τον ορισμό του vegan ξέρω και βασικές γνώσεις βιολογίας εχω, τώρα αν ο καθένας θέλει μόνο δυτικές τροφές, ή απ;θυρίδες πιστοποίηση από τη vegan society για καθετί που αγοράζει, αυτό είναι άλλο θέμα.

Γιώργο, σου απαντάω μιας και έκανες παράθεση στο δικό μου ποστ, και σου εξηγώ τις δικές μου θέσεις. Απ'ότι φαίνεται, συμφωνούμε πάνω-κάτω.  :)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΟΝΙΚΟΣ

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 21, 2011, 11:28:20 μμ »
πολύ ωραία....χαίρομαι που βρηκα αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφέρει.............
εαν έχετε περισσότερες εμπειρίες σχετικά με κεφιρ απο φυτικο γαλα παρακαλω να τις καταθέτετε...
δείτε και αυτη την ομάδα στο facebook ....
ίσως βρείτε κάποιες καλες ιδέες σχετικά.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 22, 2011, 01:56:23 πμ »
Με το έντερό σου και τον κόλπο σου, αχάριστη! Και συ, ούτε τον αναγνωρίζεις!  winking
Εντελώς  off topic αλλά μου θύμισες κάτι που είχε πει ένας φίλος και είχα πεθάνει στα γέλια : Αν ο έρωτας περνάει απο το στομάχι, ο χωρισμός περνάει απο το έντερο  :D
(δηλαδή σε έχω χεσμένο/η ή χέστηκα που χωρίσαμε)  :D

Αντε καλέ είναι δυνατόν να ασχολείται κάποιος με τον κόλπο μου και να μην τον πάρω χαμπάρι;  nanana
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 22, 2011, 08:06:17 πμ »
εαν έχετε περισσότερες εμπειρίες σχετικά με κεφιρ απο φυτικο γαλα παρακαλω να τις καταθέτετε...
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη εμπειρία: αντί για ζωικό γάλα βάζεις τα κεφιράκια (έτσι λέω εγώ τους μύκητες) στο φυτικό γάλα και σε λίγες ώρες είσαι έτοιμος. Σε μένα δουλεύει και με γάλα σόγιας του εμπορίου και δικό μου.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 22, 2011, 11:31:19 πμ »
Εντελώς  off topic αλλά μου θύμισες κάτι που είχε πει ένας φίλος και είχα πεθάνει στα γέλια : Αν ο έρωτας περνάει απο το στομάχι, ο χωρισμός περνάει απο το έντερο  :D
(δηλαδή σε έχω χεσμένο/η ή χέστηκα που χωρίσαμε)  :D

Αντε καλέ είναι δυνατόν να ασχολείται κάποιος με τον κόλπο μου και να μην τον πάρω χαμπάρι;  nanana

:D :D :D
Ε, άμα είναι πολύ-πολύ μικρούλης... nanana

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #40 στις: Απρίλιος 22, 2011, 11:32:40 πμ »
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη εμπειρία: αντί για ζωικό γάλα βάζεις τα κεφιράκια (έτσι λέω εγώ τους μύκητες) στο φυτικό γάλα και σε λίγες ώρες είσαι έτοιμος. Σε μένα δουλεύει και με γάλα σόγιας του εμπορίου και δικό μου.

Ξέρει κανείς πού βρίσκουμε στην Αθήνα ζωντανά ...κεφιράκια;   questionmark

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #41 στις: Απρίλιος 22, 2011, 11:42:17 πμ »

Όχι μόνο αυτό, εννοώ δεν έχει σχέση απλώς με το "να ενεργείσαι τακτικά", αν αυτό εννοείς. Είναι πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο από αυτό!
Έχει να κάνει με τη σωστή απορρόφηση τροφών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κλπ και γενικά, είναι η αρχή της καλής λειτουργίας όλου του οργανισμού.
Και δεν εννοώ ντε και καλά οτι πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα... Αλλά το κεφίρ, κάνει αυτό: Εμπλουτίζει το έντερο με φιλικά βακτήρια που βελτιώνουν τη λειτουργία του. Είναι πολύ πιο ωφελιμο από το γιαούρτι, το οποίο δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για όσα βακτήρια ήδη υπάρχουν στο έντερο, ενώ το κεφίρ σου προσφέρει κι άλλα από δαύτα. Τουλάχιστον έτσι διάβασα, ας με διορθώσει κάποιος/κάποια. dunno

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #42 στις: Απρίλιος 22, 2011, 12:32:33 μμ »

:D :D :D  Ανοίξτε βρε παιδιά ένα καφέ να μιλάω με τη Φανή, να μου φτιάχνει το κέφι :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 22, 2011, 12:39:11 μμ »

Όχι μόνο αυτό, εννοώ δεν έχει σχέση απλώς με το "να ενεργείσαι τακτικά", αν αυτό εννοείς. Είναι πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο από αυτό!
Έχει να κάνει με τη σωστή απορρόφηση τροφών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κλπ και γενικά, είναι η αρχή της καλής λειτουργίας όλου του οργανισμού.
Και δεν εννοώ ντε και καλά οτι πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα... Αλλά το κεφίρ, κάνει αυτό: Εμπλουτίζει το έντερο με φιλικά βακτήρια που βελτιώνουν τη λειτουργία του. Είναι πολύ πιο ωφελιμο από το γιαούρτι, το οποίο δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για όσα βακτήρια ήδη υπάρχουν στο έντερο, ενώ το κεφίρ σου προσφέρει κι άλλα από δαύτα. Τουλάχιστον έτσι διάβασα, ας με διορθώσει κάποιος/κάποια. dunno

Τι λες βρε παιδί μου; Ενιαφέρον..Και γευστικά τι λέει αυτό το κεφίρ; Γιατί αν μοιάζει με γιαούρτι  yuk...

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 22, 2011, 01:01:33 μμ »
Δεν έχει τύχει να πιεις ποτέ ξυνόγαλο (αριάνι); Εκεί στο νησί που σπουδάζεις, νομίζω οτι το φτιάχνουν παραδοσιακά.
Μοιάζει αρκετά με το κεφίρ στη γεύση!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής