χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Κεφίρ με φυτικό γάλα  (Αναγνώστηκε 15961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
Απ: κεφίρ με φυτικό γάλα
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 20, 2011, 06:44:42 μμ »
ωραια! τοτε μπορουμε να φτιαξουμε κεφιρ εντελως DIY!
 :D

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 20, 2011, 06:46:07 μμ »
Είναι ένα  προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, κάτι σαν ξυνόγαλο
Noμίζω αν δεν κάνω λάθος, οτι κεφίρ λέγεται ο μύκητας.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:13:12 μμ »
κεφίρ λέγεται και το προϊόν της ζύμωσης και ο μύκητας...

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:13:44 μμ »
κι εγω την ιδια απορια εχω. η καλλιεργεια που προσθετει κανεις στο γαλα για να φτιαξει κεφιρ ειναι λακτοβακιλλοι, οι οποιοι -τουλαχιστον απ οσο ξερω- προερχονται απο ζωα ή εστω ζωικο γαλα, όχι?  questionmark γι αυτο νομιζω ότι και στα γιαουρτια σογιας που περιεχουν λατοβακιλλους δεν υπαρχει βιγκαν πιστοποιηση. (αντιθετα, οσα φυτικα γιαουρτια εχουν βιγκαν σημα δεν εχουν καλλιεργεια κι εχουν εντελως διαφορετικη γευση, ..πιο ανοστα ας πουμε)

Βρε παιδιά, τα βακτήρια είναι εντελώς ξεχωριστό βασίλειο, καμία σχέση με το βασίλειο των ζώων. Δεν ξέρω τι μάρκα γιαούρτια βρίσκεις, αυτά που βρίσκω εγώ συνήθως έχουν πιστοποίηση vegan προϊόντος (ομολογώ ότι δεν κοιτάω πάντα, τείνω και να ψωνίζω από χορτοφαγικά καταστήματα). Τα γιαούρτια αυτά περιέχουν προβιοτικές καλλιέργειες, δηλαδή τα ωφέλιμα βακτήρια που χρειαζόμαστε για μία κανονική και υγιή εντερική λειτουργία. Όπως ανέφερε και ο ToFu, η καλλιέργεια του κεφίρ περιλαμβάνει και βακτήρια και μύκητες, που και οι δύο είναι εντελώς ταξονομικά διαφορετικά από τα ζώα, μιας και ανήκουν σε διαφορετικά βασίλεια.   :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:33:15 μμ »
Πάντως καθόλου άνοστο δεν είναι το γιαούρτι σόγιας.  Εγώ παίρνω της sojade φυσική γεύση, και είναι νοστιμότατο, και βιγκανότατο :D

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 20, 2011, 07:36:50 μμ »
Πάντως καθόλου άνοστο δεν είναι το γιαούρτι σόγιας.  Εγώ παίρνω της sojade φυσική γεύση, και είναι νοστιμότατο, και βιγκανότατο :D

Ο καθένας με τα γούστα του. Και μένα μ'αρέσουν πολύ τα γιαούρτια σόγιας που έχω δοκιμάσει, αλλά φαίνεται ότι δεν αρέσουν στην go vegan. dunno
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:26:12 μμ »
Μα και η μαγιά για το ψωμί είναι μύκητες και τα ...μανιτάρια είναι μύκητες!  biggestgrin

Η solgar είδα οτι έχει βέγκαν οξεόφιλο (acidophilus) και η Health Aid, επίσης, αυτό έχω πάρει εγώ και παίρνω μια κάψουλα όποτε το θυμάμαι...

Η ιδέα για βέγκαν γιαούρτι είναι καταπληκτική!  clapper

Συνταγή : http://blog.fatfreevegan.com/2007/01/making-soy-yogurt.html

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 20, 2011, 08:55:31 μμ »
Το κεφίρ είναι 1000 φορές πιο εύκολο να γίνει γιατί δεν θέλει εξοπλισμό. Για το γιαούρτι χρειάζεται γιαουρτομηχανή. Παρόλα αυτά μόλις βρω τα βακτήρια για γιαούρτι θα το δοκιμάσω, τώρα που έχω πιο νόστιμο γάλα.

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:10:26 μμ »

Ο καθένας με τα γούστα του. Και μένα μ'αρέσουν πολύ τα γιαούρτια σόγιας που έχω δοκιμάσει, αλλά φαίνεται ότι δεν αρέσουν στην go vegan. dunno
ρε παιδια... το γιαουρτι της sojade πολυ ωραιο ειναι αλλα δεν εχει βιγκαν πιστοποιηση. λεει 100% φυτικο προϊον, οπως λενε και οι μαργαρινες που τελικα δεν ειναι βιγκαν. (ασε που ουτε 100% φυτικο ειναι αφου εχει καλλιεργεια μεσα dunno)
αυτο που λεω ειναι οτι οι λακτοβακιλλοι δεν καλλιεργουνται απο το μηδεν, προερχονται απο καποιο ζωικο προϊον και μετα αναπαραγονται. και φυσικα αυτο δε σημαινει οτι κατατασσω τα βακτηρια στο ζωικο βασιλειο.
αυτα που εχουν πιστοποιηση μηπως ειναι "επιδορπια"?

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:17:01 μμ »
Δηλαδή εννοείς οτι ούτε οι οξεόφιλοι που πουλάνε σαν βέγκαν συμπληρώματα είναι όντως βέγκαν; questionmark

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:19:56 μμ »
Τι είναι οι οξεόφιλοι; Φίλοι των οξέων; Τι κάνουν; Ολο αγνωστες λέξεις έχω σήμερα  :D
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:27:08 μμ »
βασικα εδω ειναι νομιζω το σημειο που μπορει να ξεφυγει η κουβεντα σε θεωρητικο επιπεδο..  nanana
ετσι κι αλλιως οι πιστοποιησεις γινονται βασει καποιων κανονων. Δεν ξερω κι εγω ποια ειναι τα κριτηρια, κοιταζω τωρα στο ιντερνετ και λεει οτι καποιες εταιρειες κανουν γιαουρτι σογιας απο βακτηρια που καλλιεργουν σε γαλα ή γιαουρτι και καποιες που τα καλλιεργουν σε συνθετικα υποστρωματα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
    • tofu.gr
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:29:27 μμ »
πιστοποίηση = χρήματα σε κάποιον ελεγκτικό οργανισμό
όποιος πληρώσει την παίρνει, απλά τα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:37:01 μμ »
Τι είναι οι οξεόφιλοι; Φίλοι των οξέων; Τι κάνουν; Ολο αγνωστες λέξεις έχω σήμερα  :D

:D
Ιδού ο κύριος:

L.acidophilus ή γαλακτοβάκιλλος Οξεόφιλος, ένα από τα περίφημα προβιοτικά, τους γαλακτοβάκιλλους όπως ο L.casei casei, ο L.casei rhamnosus και ο L.plantarum, μεταξύ άλλων!

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 20, 2011, 11:38:41 μμ »
Και με τι ασχολείται αν επιτρέπεται;  nanana
θυμήσου να θυμάσαι.....

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact