Να και η πρώτη μου συνταγή!!
Συστατικά:
Για τον γύρο:
*Κεμπάπ σόγιας ΦΥΤΡΩ
*Σκόρδο
*Μείγμα κόκκινου πιπεριού και πάπρικας
*Αλάτι
*Τσίλι τριμμένο
*Ρίγανι
Για την πίτα:
*Κατεψυγμένες πίτες για σουβλάκι
*Τομάτα
*Κρεμμύδι
*Μαΐντανός
Οδηγίες:
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, μια μερίδα Κεμπάπ σόγιας για 10 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Αφού τα βγάλουμε τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Αφού κρυώσουν λίγο, πέρνουμε τη σόγια κεμπάπ, οι οποίες έχουν στρογγυλό σχήμα και τις κόβουμε σε λωρίδες κατα μήκος και κατα πλάτος, έτσι ώστε να θυμίζει κομμάτια
από γύρο. Βάζουμε τα μπαχαρικά, σε ότι ποσότητες κρίνουμε εμείς ότι χρειάζονται, και ανακατεύουμε. Μετά, βάζουμε τον γύρο (πλεον) σόγιας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε στο φούρνο, στο Γκριλ, για να ξεροψηθεί και να αποβάλλει και το όσο νερό μπορεί να έχει μείνει, για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε και όσες πίτες για σουβλάκι θέλουμε να ετοιμάσουμε στο φούρνο για να ζεσταθούνε. Τεμαχίζουμε την τομμάτα, το κρεμμύδι και τον μαΐντανό και τα αφήνουμε στην άκρη. Όταν ετοιμαστούν οι πίτες και ο γύρος, τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα φτιάχνουμε όπως ακριβώς θα φτιάχναμε και ένα κανονικό γύρο. Αφού τυλίξουμε τις πίτες, σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Ελπίζω να μην ήταν (πολύ) χάλια... ;D ;D ;D
Σύντομα έρχεται και φωτογραφία.