Βίγκαν Φόρουμ: Αρχειακή Ανενεργή Έκδοση
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η έντονη μυρωδιά προέρχεται από το μοσχοσίταρο (fenugreek). Η συνταγή που δίνω είναι ΠΟΛΥ ελαφριά.Φυσικά όπως όλες οι έντονες μυρωδιές το συγκεκριμένο μπαχαρικό πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Παρόλα αυτά το μπαχαρικό αυτό αξίζει προσοχής και είναι καταπλητικό μυρωδικό.Ακόμα θυμάμαι κάτι φαλάφελ που είχα φάει στο εξωτερικό με σως από μοσχοσίταρο. Πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Το τσιμένι ή πιο σωστά τσεμένι συνήθως σημαίνει τη σάλτσα με μοσχοσίταρο.Το μοσχοσίταρο μπορεί να το βρει κανείς σε κάποιο αξιοπρεπές μπαχαράδικο στην Ελλάδα. Εγώ στο Ηράκλειο Κρήτης το βρίσκω πάντως.Είναι μεσογειακό φυτό με ΠΟΛΥ γνώριμη οσμή (το φρέσκο) για όσους έχουν μια στοιχειώδη επαφή με ελληνική φύση.
σωστά, παράληψη όπως κι αν το πούμε την ίδια (φοβερή) γεύση έχει πάντως...
Παράθεση από: ToFu στις Απρίλιος 18, 2011, 04:37:56 μμΤο τσιμένι ή πιο σωστά τσεμένι συνήθως σημαίνει τη σάλτσα με μοσχοσίταρο.Το μοσχοσίταρο μπορεί να το βρει κανείς σε κάποιο αξιοπρεπές μπαχαράδικο στην Ελλάδα. Εγώ στο Ηράκλειο Κρήτης το βρίσκω πάντως.Είναι μεσογειακό φυτό με ΠΟΛΥ γνώριμη οσμή (το φρέσκο) για όσους έχουν μια στοιχειώδη επαφή με ελληνική φύση.To fenugreek λέγεται και τριγωνέλλα. winking