Υλικά (για 2 άτομα)
2 πατάτες βρασμένες
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 φλιτζάνι τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 10 κουτ. σούπας πολύ παγωμένο νερό. Χτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά, μέχρι να γίνουν πολτός και να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.
Προσοχή! Για να πετύχει η μαγιονέζα μας, πρέπει το νερό να είναι πάρα πολύ παγωμένο και το λάδι να πέφτει πολύ αργά.
Αυτήν την φτιαχνεί η γιαγιά μου κάθε χρόνο την Μ. εβδομάδα winking
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4397&Itemid=49