χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία  (Αναγνώστηκε 3440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 19, 2007, 07:56:48 μμ »
Από ένα φίλο στο mycat.gr
Νέα για τα τσίρκο
Από το Μοσχάτο έφυγε κι έμαθα από την κυρία Ευγενία Ματαράγκα ότι του επιβλήθηκαν γερά πρόστιμα.
Παρακάτω είναι το mail που πήρα από την κυρία Ματαράγκα.


Αγαπητοί φίλοι,
Το τσίρκο Arbell βρίσκεται στο Πέραμα Ιωαννίνων. Μίλησα με τον υπεύθυνο για τις άδειες κ. Λαδιά , 26510-61332 ο οποίος μου είπε (αφότου τον ενημέρωσα για το Π.Δ. 12 και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) καταρχήν ότι «ας το αφήσουμε μωρέ για φέτος αφού έρχονται οι άνθρωποι σε μερικές ημέρες» και όταν τον πίεσα για εφαρμογή του νόμου , άρχισε να μου λέει ότι ο Δήμος χρειάζεται χρήματα και τα παιδάκια πρέπει να χαρούν και οι εργαζόμενοι στο τσίρκο πρέπει να δουλέψουν. Του επανέλαβα ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει το Νόμο ανεξάρτητα από προσωπικές του αντιλήψεις επί του θέματος.
Στη συνέχεια επικοινώνησα τηλεφωνικά με το Δήμαρχο κ. Κασσή, ο οποίος αφότου του εξήγησα εν συντομία την κατάσταση με τα τσίρκο μου δήλωσε ότι ο ίδιος δε θέλει να εμπλακεί σε παρόμοια προβλήματα και ότι δεν θα το δεχτεί.

Επίσης νέα από το τσίρκο Mundial στη Λαμία, δια γραφής Γ. Μαυρουλέα :
«Για το θέμα του τσίρκο Μουντιάλ που εγκαταστάθηκε προσωρινά στην πόλη της Λαμίας τα νέα ήταν ευχάριστα. Οι δράσεις από τις εκεί φιλοζωικές οργανώσεις και τα FAX διαμαρτυρίας επηρέασαν σημαντικά τις αρμόδιες τοπικές αρχές οι οποίες επέβαλλαν πρόστιμα 1.000 Ευρώ στο τσίρκο, για κάθε μέρα εγκατάστασής του στην πόλη. Επίσης μετά από διαδικασία αυτοφώρου δύο υπευθύνων του τσίρκο, τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 2 μηνών.
Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Λαμίας, αστυνόμος της Λαμίας δήλωσε πως τον έχουν τρελάνει στα FAX από όλη τη χώρα.
Ελπίζουμε πως παρόμοιας αντιμετώπισης θα τύχει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Νομίζουμε ότι πλέον ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε την πλήρη κατάργηση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.»

Στα Μάλλια ,Circo di Praga ο υπεύθυνος του τσίρκου φυλακίστηκε για σύντομο διάστημα και ο Δήμος επέβαλλε 1000€ πρόστιμο στο τσίρκο για κάθε ημέρα εγκατάστασής του.

Συγκεκριμένα, το G.A.W.F. σε συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες φιλοζωικές και οικολογικές οργανώσεις που αγωνίζονται κατά των τσίρκων με ζώα , έχει ξεκινήσει διαδικασίες μετάφρασης του Αυστριακού Νόμου κατά των τσίρκων στο Υπ. Εξωτερικών και θα χρειαστούμε να βοηθήσουμε όλοι με το να αρχίσουμε να πιέζουμε τους βουλευτές για έναν παρόμοιο νόμο στην Ελλάδα. Θα χρειαστούν 20 βουλευτές να το θέσουν ως θέμα στη Βουλή και 151 για να περάσει ο νόμος.
Επισκέφθηκα στις 16 Μαρτίου τον Tim Philips του Animal Denfenders Int στα καταπληκτικά τους γραφεία στο Λονδίνο και του εξήγησα το τι συμβαίνει εδώ . Με παρακάλεσε να στείλω χαιρετίσματα σε όλους όσους είχε προσωπικά γνωρίσει στην Ελλάδα καθώς και τα συγχαρητήριά του για τις πολλές θετικές εξελίξεις . Μου είπε για 3 καινούργιες εκστρατείες οι οποίες ξεκίνησαν στη Κολομβία, Βολιβία και Χιλή καθώς και για τη διάσωση τίγρεων και λιονταριών από ένα τσίρκο της Πορτογαλίας . Επίσης θα μας στείλει και μια καινούργια, εμπλουτισμένη κόπια DVD καθώς και ένα επιστημονικό αρχείο για τα τσίρκα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την πίεση προς τους δικούς μας βουλευτές.

Παρακαλώ στείλτε φαξ στο Δήμαρχο κ. Κασσή να μην επιτραπεί το τσίρκο εκεί 26510 – 81714 καθώς και στην αστυνομία φαξ 26510 – 38600 .Μετά από επικοινωνία μαζί τους, συγκεκριμένα ο αστυνόμος κ. Λαγός με διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσουν για το ζήτημα, Όποιος χρειάζεται βοήθεια με το κείμενο παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
Σας ευχαριστώ,
Ευγενία
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 03, 2007, 10:06:13 μμ »
Πολλοί Δήμοι της Ελλάδας αρνούνται τα τσίρκα με ζώα στην πόλη τους, όπως ΟΛΟΙ οι Δήμοι Θεσσαλονίκης (εκτός της κοινότητας Ευκαρπίας), Ξάνθης, Καβάλας, Ελευθερού, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Λαμία, Ανάβυσσος, Λαύριο, Λέσβος(Μυτιλήνη) Γλυκών Νερών Αττικής, Μαρκόπουλο, Μενίδι, Ν. Μάκρη, Ελευσίνας, Πρέβεζας, Μαλίων, Ηράκλειο, και όλη η Πάτρα.

argos animal welfare group
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact